Son Eklenen Haberler!
11:42 | Tedesco, Sadettin Saran ile yaptığı konuşmayı anlattı        -        10:48 | Fenerbahçe'den Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu        -        10:48 | Fenerbahçe Beko 74-68 Hapoel IBI Tel Aviv        -        02:37 | Fenerbahçe'den Lewandowski atağı! İlk görüşme gerçekleşti        -        02:36 | Ederson'dan Guardiola itirafı! 'Geri dön dedi'        -        02:34 | TFF, Süper Kupa'nın tarihini ve yerini açıkladı!        -        02:20 | Tuncay Şanlı, Fenerbahçe'ye geri döndü! Yeni görevi resmen açıklandı        -        10:56 | Jhon Duran'ın derbi planı! Milli takımdan affını istedi        -        10:55 | Fenerbahçe'nin transfer planı ortaya çıktı! Fred için kritik maçlar        -        10:54 | Tedesco'dan oyuncularına hem tebrik hem de uyarı
Ali Koç’u Eylül inadı koltuktan etti!
23.09.2025 - 11:21

Fenerbahçe’de Sadettin Saran başkanlığa seçilirken eski başkan Ali Koç’u ise eylül ısrarı koltuktan etti. İşte detaylar...

Fenerbahçe’de eski başkan Ali Koç’u seçimde eylül ısrarı yaktı. Camiada büyük bir bölüm seçimin daha önce yapılması gerektiğini savunmuş, hatta imza kampanyası başlatmıştı.

Muhalefetin bu adımı atmasındaki en büyük sebep yeni sezon için kadroyu yeni başkanın kurmasının önemli olduğu bildirildi. Ancak Ali Koç eylül ayında ısrar etti. Önce Şampiyonlar Ligi’nden elenildi, ardından Süper Lig’de gelen kayıplar bardağı taşırdı.

O dönemde herkes Aziz Yıldırım’ın aday olup olmayacağının netleşmesini beklerken, Sadettin Saran onlar için adeta umut oldu. Ali Koç mayıstan sonra seçim kararı alsa yeni kuracağı yıldızlarla dolu kadroyu koz olarak kullanabilecek ve eli güçlenecekti. Ancak Ali Koç eylül ayında ısrar etti ve koltuğu kaybetmesinde en önemli detay da bu oldu.

Mayıs ile eylül arasında geçen zamanda takım da çok yıprandı. Şampiyonluk kaybedildi, Mourinho faktörü de takımı yıprattı. Üst üste yaşanan sorunlarda Ali Koç ve yönetimi çözüm üretemeyince üyelerin desteği de azaldı.

KARANLIK SÜREÇ

Fenerbahçe’de yeni sezona kötü başlanması yaz döneminde oluşan olumlu havayı bir anda dağıttı. Süper Lig’de şampiyonluk hedefiyle önemli yıldızlar takıma kazandırılırken, önce Şampiyonlar Ligi’ne veda ardından da Süper Lig’de kayıp yaşanması önce hoca değişimini getirdi.

Mourinho ile kurulan iddialı kadroya rağmen yollar ayrıldı. Portekizli çalıştırıcının raporu doğrultusunda yapılan transferler bir anda yeni bir hocanın eline bırakıldı. Mourinho sezona 3-4- 1-2 sistemi ile başladı. Ardından Tedesco’nun gelişiyle hocanın ardından sistem de değişti. Sarı-lacivertliler aynı kadroya rağmen bir anda 4-2-3-1’e döndü.

Fenerbahçe adeta kara bir eylül yaşarken, herkesin gözü önceki gün yapılan seçime çevrildi. Hoca ve sistemin ardından değişim saha sonuçlarına, oynanan futbola, herkesin istediği tempolu oyuna yansımayınca bütün fatura Ali Koç’a çıktı. Fenerbahçe’de girdiği 3 seçimi kazanan Koç bu kez yaşanan değişimler nedeniyle koltuğunu Sadettin Saran’a bırakmak zorunda kaldı.

Rakamlarla Ali Koç dönemi

2018 yılında Aziz Yıldırım ile seçim yarışına giren Ali Koç, 21 bin 350 oyun 16 bin 92’sini kazanarak Fenerbahçe’nin yeni başkanı seçildi.

Ali Koç, 7 yıllık Fenerbahçe başkanlığı döneminde 12 farklı teknik direktörle çalışırken, 1 Türkiye Kupası kazanarak başkanlık kariyerini noktaladı.

2024’te bir kez daha Koç ve Yıldırım yarışına tanıklık edildi. 16 bin 464 oy alan mevcut başkan Koç yeniden başkan seçildi.

Ali Koç’un 7 yıllık başkanlık döneminde toplam 114 futbolcu transfer edildi.


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
ali koc
kongre
Diğer Haberler
Tedesco, Sadettin Saran ile yaptığı konuşmayı anlattı
Fenerbahçe'den Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu
Fenerbahçe Beko 74-68 Hapoel IBI Tel Aviv
Fenerbahçe'den Lewandowski atağı! İlk görüşme gerçekleşti
Ederson'dan Guardiola itirafı! 'Geri dön dedi'
TFF, Süper Kupa'nın tarihini ve yerini açıkladı!
Tuncay Şanlı, Fenerbahçe'ye geri döndü! Yeni görevi resmen açıklandı
Jhon Duran'ın derbi planı! Milli takımdan affını istedi
Gelecek maçımız
Çaykur Rizespor
Fenerbahçe
23.11.2025 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2025 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam