Son Eklenen Haberler!
03:00 | Fenerbahçe'den derbi sonrası üst üste paylaşımlar! Okan Buruk göndermesi        -        02:47 | Domenico Tedesco: 'Adım adım ilerlemiyiz, bize motivasyon olacak'        -        02:44 | Süper Kupa sonrası Arda Güler'den Fenerbahçe paylaşımı!        -        02:42 | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süper Kupa şampiyonu Fenerbahçe'ye tebrik        -        02:41 | Matteo Guendouzi maç sonu konuştu: Bundan daha iyi başlangıç olamazdı        -        02:40 | Levent Mercan’dan şampiyonluk sözleri: "Gerçekten hak ettiğimizi düşünüyorum"        -        02:36 | İsmail Yüksek: 'Hak ederek kazandık'        -        02:34 | Fenerbahçe Başkan Vekili Salar: 'Bizim için güzel bir başlangıç!'        -        02:16 | SÜPER KUPA FENERBAHÇEMİZİN        -        13:47 | Dev finale saatler kala flaş gelişme! Fenerbahçe'ye Dorgeles Nene müjdesi
Fenerbahçe Beko son saniye üçlüğüyle play-off'u garantiledi
26.03.2025 - 10:16

THY Euroleague'in 31. haftasında Fenerbahçe Beko sahasında son topta Nigel Hayes Davis'in 3 sayılık basketiyle Paris'i 101-100 yendi. Sarı lacivertliler, Euroleague'de play-off oynamayı garantiledi.

Fenerbahçe Beko, karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede ilk 5 dakikayı 9-8 önde geçti. Savunmada sertliği artıran Paris Basketbol, Hifi, Jantunen ve Ward'un basketleriyle 9. dakikada 6 sayı farkla (14-20) öne geçti ve ilk periyodu 24-17 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğe Guduric'in üçlüğüyle giren sarı-lacivertliler, üst üste gelen Paris Basketbol sayılarına engel olamadı ve 13. dakikada fark çift hanelere yükseldi: 22-33. Mola dönüşü Guduric, McCollum ve Hayes-Davis ile üst üste skor üreten Fenerbahçe Beko, 14. dakikada farkı 5 sayıya (28-33) indirdi. Boyalı alanda kolay sayılar bulan ve farkın kapanmasına izin vermeyen Fransız temsilcisi, soyunma odasına 51-44 önde gitti.

İkinci yarıya etkili başlayan Paris Basketbol, Kevarrius'un 23. dakikadaki basketiyle farkı 15 sayıya kadar çıkardı: 48-63. Sarı-lacivertlilerin farkı kapatma çabasına üç sayı çizgisinin gerisinden etkili atışlarla yanıt veren misafir takım, final periyoduna 84-71 üstün girdi.

Son çeyreğe savunma sertliğini artırarak başlayan Fenerbahçe Beko, hücumda ise boş atışlardan faydalanamadı. Guduric'in 34. dakikadaki üçlüğüyle farkı tek hanelere (77-85) çeken sarı-lacivertliler, mola dönüşünde McCollum'un üst üste 2 üçlük atışıyla farkı tek hücuma düşürdü: 83-86. Taraftarının da maça katılmasıyla 5 dakikada rakibine sadece 2 sayı şansı veren Fenerbahçe Beko, 36. dakikada Hayes-Davis ile beraberliği yakaladı: 86-86. Hayes-Davis ile 37. dakikada maçta uzun süre sonra öne geçen (88-86) sarı-lacivertliler, Outtara'nın üçlüğüyle bitime 2 dakika kala 93-91 geri düştü. Mola dönüşü Shorts ile basket faulden 3 sayı çıkaran konuk ekip karşısında maçı bırakmayan Fenerbahçe Beko, bitime 18 saniye kala Biberovic ile skoru yeniden eşitledi: 98-98. Sayının ardından konuk ekip, son hücumunda Shorts ile bitime, 2,5 saniye kala 100-98 öne geçti. Son hücumdan Hayes-Davis ile 3 sayı çıkaran Fenerbahçe Beko, parkeden 101-100 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko'da Guduric 25, Hayes-Davis 19 ve McCollum 18 sayıyla galibiyete büyük katkı sağladı.

Sarı-lacivertliler bu sonuçla ilk 6 sırayı garantileyerek adını play-off'a yazdırdı.


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
fenerbahce beko
tribün
play off
euroleague
Diğer Haberler
Fenerbahçe'den derbi sonrası üst üste paylaşımlar! Okan Buruk göndermesi
Domenico Tedesco: 'Adım adım ilerlemiyiz, bize motivasyon olacak'
Süper Kupa sonrası Arda Güler'den Fenerbahçe paylaşımı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süper Kupa şampiyonu Fenerbahçe'ye tebrik
Matteo Guendouzi maç sonu konuştu: Bundan daha iyi başlangıç olamazdı
Levent Mercan’dan şampiyonluk sözleri: "Gerçekten hak ettiğimizi düşünüyorum"
İsmail Yüksek: 'Hak ederek kazandık'
Fenerbahçe Başkan Vekili Salar: 'Bizim için güzel bir başlangıç!'
Gelecek maçımız
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2026 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam