TRT Spor'da yorumculuk yapan Rıdvan Dilmen'den son dönemde aldığı maaş hakkında yapılan tartışmalarla ilgili açıklamada bulundu.
Gazeteci Orhan Yıldırım'ın stopaj yüküyle birlikte TRT'ye yıllık faturasının 11 milyon 900 bin lira olduğunu iddia ettiği ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen'den cevap geldi. TRT Genel Müdürlüğü'nden sonra Dilmen de Yüzde 100 Futbol programında konuya dair açıklama yaptı. Dilmen, TRT'den tek kuruş almadığını ve bundan sonra da almayı düşünmediğini söyledi.
Dilmen, canlı yayında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
"Tek kuruş para konuşmadım"
"Girmek istemiyordum ama 1.5-2 aydır başladı. Herkes mali müşavir olmuş TL'ye çeviriyorlar. Bazı siyasiler de bunu konuşmaya başlamış. Ben 25 yıldır yorumculuk yapıyorum. Çok şükür hamdolsun güzel de paralar kazandım. Geçen sene kendiliğimden ayrıldım ve yorumculuk yapmama kararı aldım, ciddi paralar da bıraktım. Mart’tan sonra, tatil döneminde insanlardan büyük bir teveccüh gördüm. Sonra da TRT Spor ailesi beni almak isteyince, Türkiye’nin yüzde 99’una ulaşan bir yerle de tek kuruş para konuşmadım."
"Ne 1 kuruş para aldım, ne de almaya niyetim var"
"Ne 1 kuruş para aldım, ne de almaya niyetim var. TRT’de bu toplamda 3. yılım, 1 TL para almadım ve almayı da düşünmüyorum. Ben ekmeğimi yedim çok şükür Sözleşme dahi yapmadım TRT ile. Sağ olsunlar beni bu ekranda görmek istediler. İstemeyen, beğenmeyen olabilir saygı duyuyorum. Türkiye’nin yüzde 99’una ulaşaibliyorsam burada ben de mutluyum. İnşallah sezon sonuna kadar da birlikte olacağız."
Ne olmuştu?
Fanatik Gazetesi yazarı Orhan Yıldırım, TRT ile anlaşan Rıdvan Dilmen'in yıllık 8,5 milyon TL, aylık ise 710 bin TL'ye anlaştığını iddia etmişti.
Suç duyurusunda bulunuldu
HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, TRT’nin halkın vergileriyle kurulduğuna ve vergilerle yayın faaliyetlerini sürdürdüğüne vurgu yapılmış, TRT’nin bir kamu kurumu olduğuna dikkat çekilmişti.
TRT’nin, AK Parti iktidarı döneminde yayın ilkelerinden uzaklaştırıldığı belirtilen dilekçede, “Suç Duyurusu; Kamuoyu yararının ve ekonomik menfaatlerinin gözetilmediğinin göstermesi açısından ve kamunun kaynaklarının yandaş ‘iş adamlarına’, ‘sanatçılara’, ‘sporculara’ nasıl peşkeş çekildiğini göstermesi bakımından önemlidir” ifadeleri kullanılmıştı.