Son Eklenen Haberler!
08:47 | İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si göz doldurdu        -        10:29 | Fenerbahçe, hazırlık maçında Pogon Szczecin ile karşılaşacak        -        10:25 | Oğuz Çetin'den Greenwood sorusuna yanıt: Geliyor        -        10:23 | Fenerbahçe'de büyük revizyon: Üç isim dışında herkes satışta        -        10:21 | İsmi Fenerbahçe ile anılan Dusan Tadic, Al-Wahda'dan ayrıldı!        -        11:40 | Fenerbahçe, Greenwood'u almaya gitti        -        11:32 | Fenerbahçe'nin santrfor transferinde hedefi belli oldu! Serhou Guirassy'den karar        -        11:23 | NBA'e giden Tarık Biberovic'ten Fenerbahçe'ye veda        -        11:18 | Fenerbahçe'ye Muriqi müjdesi! İşte sahalara döneceği tarih        -        09:23 | Fenerbahçe'de takas planı: Musaba & Bertuğ Yıldırım
Fenerbahçe'nin penaltısı güme mi gitti? "Çok ciddi bir protokol hatası"
30.04.2021 - 02:26

Fenerbahçe’nin Alanyaspor maçında kazandığı penaltı daha sonra ofsayt kararıyla iptal edilmişti. Pozisyonla ilgili kural hatası iddiaları da bulunurken eski hakem Deniz Çoban başka bir noktaya dikkat çekti.

Fenerbahçe ile Alanyaspor, Süper Lig'in 38. haftasında karşı karşıya geldi. Maçın 28. dakikasında Fenerbahçe, Valencia'nın yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Fakat VAR'da bulunan Halil Umut Meler'in incelemesinin ardından penaltı iptal edildi. Hakem, pozisyonda Valencia'nın ofsaytta olduğu tespitini yaptı.



Kural ne diyor?

Ancak Futbol Oyun Kuralları'na göre pozisyonda ofsayt kararı verilmesi için hakem yorumu önem kazandı. Kural kitabında ofsaytı düzenleyen maddede şu ifadeler bulunuyor:

• Topla oynama niyetiyle topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncu ya topla oynamadan veya topla oynamaya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadeleye girmeden önce faul yapılırsa, bu durum ofsayt ihlalinden önce gerçekleştiği için faul ile cezalandırılır.

• Halihazırda topla oynayan veya oynamaya teşebbüs eden veya rakibi ile top için mücadele eden ofsayt pozisyonundaki bir oyuncuya ihlal yapıldığında, faul yapılmadan önce ofsayt gerçekleştiği için pozisyon ofsayt ile cezalandırılır.

VAR incelemesi yapılmadı

VAR'da bulunan Halil Umut Meler, ofsayt tespiti yaptıktan sonra hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun Valencia'nın rakibi ile mücadeleye girmeden mi yoksa mücadele ederken mi düşürüldüğü konusunda bir yorum yapması gerekiyordu. Ofsayt kararının VAR incelemesi yapılmadan verilmesi soru işaretlerine neden oldu.

"Protokol hatası var"

Yayıncı kuruluşta görev yapan hakem yorumcusu Deniz Çoban, Valencia'nın ilk yarıda yerde kaldığı pozisyonda kural hatası olmadığını ancak protokol hatası olduğunu söyledi. Çoban, şöyle konuştu: "Topa vurulduğu anda bir oyuncu şeklen ofsayt pozisyonundaysa ofsayt kabul edilmez. Oyuna müdahale etmesi gerekir. Topa dokunması gerekir. Ya da çok ciddi şekilde kaleciyi ya da rakip oyuncuyu engellemesi gerekir.

"Uğurlu VAR'da izlese penaltıda ısrar edebilirdi"

Burada sadece 'Valencia, savunma oyuncusunun koşu yolunda bulunuyor' diyebilirsiniz. Ama kararı VAR veremez. Hakem verir. Belki de Yaşar Kemal Uğurlu, VAR'da pozisyonu izlese penaltıda ısrar edecekti. Bu çok ciddi bir protokol hatasıdır ama kural hatası değildir." (Ajansspor)


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
deniz coban
penalti
yorum
alanyaspor
Diğer Haberler
İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si göz doldurdu
Fenerbahçe, hazırlık maçında Pogon Szczecin ile karşılaşacak
Oğuz Çetin'den Greenwood sorusuna yanıt: Geliyor
Fenerbahçe'de büyük revizyon: Üç isim dışında herkes satışta
İsmi Fenerbahçe ile anılan Dusan Tadic, Al-Wahda'dan ayrıldı!
Fenerbahçe, Greenwood'u almaya gitti
Fenerbahçe'nin santrfor transferinde hedefi belli oldu! Serhou Guirassy'den karar
NBA'e giden Tarık Biberovic'ten Fenerbahçe'ye veda
Gelecek maçımız
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2026 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam