Son Eklenen Haberler!
11:18 | Fenerbahçe yenileniyor! 10'un üzerinde ayrılık ihtimali        -        11:17 | Fenerbahçe'de Skriniar belirsizliği: Maaşına kimse yanaşmıyor!        -        11:10 | Edin Dzeko’ya bir sürpriz talip daha! 2 yıllık teklif...        -        10:18 | ABD - Türkiye maçına İsmail Yüksek damgası!        -        10:14 | Fenerbahçe'nin 2 yıldızına Premier Lig ve Serie A'dan kanca!        -        10:13 | Ezeli rakipten Bright Osayi Samuel hamlesi! Menajeri görüştü        -        10:08 | Marko Guduric'in ayrılığını Nigel Hayes-Davis duyurdu!        -        01:11 | Fenerbahçe'den stoper hamlesi! Gözler yeniden Almanya'da        -        01:03 | Fenerbahçe seride durumu 2-0 yaptı        -        01:00 | Mahmut Uslu'dan Ali Koç'a: 'Kulübü bitirdin, çocuklar ağlıyor'
Fenerbahçe'den UEFA açıklaması
22.07.2020 - 21:46

UEFA, 19 Temmuz 2019'da yaptığı toplantı sonucu Fenerbahçe'nin 20 Mayıs 2016'da imzalanan anlaşmaya uymadığı gerekçesiyle gelecek 2 sezondaki UEFA yarışmalarından elde edeceği 2 milyon euro'luk gelire el konacağını açıkladı. Konuyla ilgili Sarı-Lacivertli ekipten de bir açıklama geldi ve konunun detayları spor kamuoyu ile paylaşıldı.

İşte kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

Kamuoyunun yakından takip ettiği üzere Kulübümüz, UEFA - CFCB (Kulüp Finansal Kontrol Kurulu) ile 2016 Mayıs ayında bir uzlaşma anlaşması imzalamıştı.

Ancak Kulübümüz yapılan bu uzlaşma anlaşmasında, 2017/18 sezonunda en fazla 10 milyon € denk hesap açığı taahhüt ederken 57,5 milyon € denk hesap açığı vermiş ve anlaşmaya uyamadığımız gerekçesiyle Ceza Dairesi’ne sevk edilmişti.

Yeni Yönetim Kurulumuz, göreve geldiği Haziran 2018 döneminde Kulübün içinde bulunduğu finansal krizin basına yansıyan bir örneği olarak bu konuyu önlerinde bulmuş ve UEFA ile defalarca yapılan görüşmeler sonrasında (25 Mayıs 2019 tarihinde yapılan açıklamamızda belirttiğimiz) Yönetim Kurulumuz tarafından alınan aksiyonlar, UEFA tarafından değerlendirilerek Kulübümüzün UEFA müsabakalarından men edilmemesine karar verilmişti.

UEFA tarafından 19 Temmuz 2019 tarihinde alınan kararda;

• Kulübün UEFA müsabakalarından men edilmemesi

• 2020/21 ve 2021/22 sezonlarında Kulübümüzün UEFA müsabakalarında oynatılmak üzere tescil edilecek yeni transferlerinde pozitif transfer dengesi koşulu aranması ve kadronun 23 oyuncuyla sınırlandırılması

• 2020/21 ve 2021/22 sezonlarında muhtemel UEFA gelirlerinden 2m € kesilmesi; ancak TFF nezdinde yapılacak yeni Kulüp Lisans ve FFP Talimatı ve Bankalar Birliği ile yapılacak borç yapılandırma anlaşmalarının gerçekleşmesi durumunda cezanın 1 milyon €’ya indirilmesi kararlaştırılmıştı.

Tüm mecralarda dile getirdiğimiz üzere Bankalar Birliği tarafından sunulan borç yapılandırma protokolü, borç yapılandırmadan ziyade bir tasfiye protokolü olması, yönetime getirdiği ağır yükümlülükler ve kısıtlar ve de mali durumumuza uymaması nedeniyle finansal borçlarımız yapılandırılamamış ve 19 Temmuz 2019 tarihinde kesilen ceza 1 milyon €’ya indirilememiştir.

Söz konusu ceza 2021/22 sezonunda UEFA müsabakalarında oynama hakkı kazanmamız durumunda gelirlerimizden kesilecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
uefa
aciklama
Diğer Haberler
Fenerbahçe yenileniyor! 10'un üzerinde ayrılık ihtimali
Fenerbahçe'de Skriniar belirsizliği: Maaşına kimse yanaşmıyor!
Edin Dzeko’ya bir sürpriz talip daha! 2 yıllık teklif...
ABD - Türkiye maçına İsmail Yüksek damgası!
Fenerbahçe'nin 2 yıldızına Premier Lig ve Serie A'dan kanca!
Ezeli rakipten Bright Osayi Samuel hamlesi! Menajeri görüştü
Marko Guduric'in ayrılığını Nigel Hayes-Davis duyurdu!
Fenerbahçe'den stoper hamlesi! Gözler yeniden Almanya'da
Gelecek maçımız
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2025 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam