Son Eklenen Haberler!
08:47 | İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si göz doldurdu        -        10:29 | Fenerbahçe, hazırlık maçında Pogon Szczecin ile karşılaşacak        -        10:25 | Oğuz Çetin'den Greenwood sorusuna yanıt: Geliyor        -        10:23 | Fenerbahçe'de büyük revizyon: Üç isim dışında herkes satışta        -        10:21 | İsmi Fenerbahçe ile anılan Dusan Tadic, Al-Wahda'dan ayrıldı!        -        11:40 | Fenerbahçe, Greenwood'u almaya gitti        -        11:32 | Fenerbahçe'nin santrfor transferinde hedefi belli oldu! Serhou Guirassy'den karar        -        11:23 | NBA'e giden Tarık Biberovic'ten Fenerbahçe'ye veda        -        11:18 | Fenerbahçe'ye Muriqi müjdesi! İşte sahalara döneceği tarih        -        09:23 | Fenerbahçe'de takas planı: Musaba & Bertuğ Yıldırım
Ağır Ceza Mahkemesi karar açıklamaya çekiniyor
21.06.2014 - 04:35

Fenerbahçeli yöneticilerin sonucunu merakla beklediği yeniden yargılama taleplerinde önemli gelişmeler yaşanıyor.

Fenerbahçeli yöneticilerin sonucunu merakla beklediği yeniden yargılama taleplerinde önemli gelişmeler yaşanıyor.

Hukuk alanında yaşanan yeni gelişmelerin ardından son olarak Balyoz Davası'nın yeniden görülmesi kararı çıkmıştı. Devleti çökertmeye yönelik bir çetenin oluşturduğu iddia edilen uydurma deliller ve hazırlanmış mahkemeler huzurunda yargılanan sanıkların haklarının ellerinden alınması dolayısıyla Anayasa Mahkemesi, yeniden ve adil yargılama kararı vermişti. Özel Yetkili Mahkemeler'in kaldırılmasıyla birlikte yeni davaların daha adil bir platformda ve etkilenmemiş mahkemelede yapılması bekleniyor.

Son viraja girildi 
Bununla birlikte Fenerbahçeli yöneticilerin yeniden ve adil yargılamayla ilgili talepleri de hem AYM hem de ACM'nin gündeminde. Balyoz Davası'nın kararını veren Anayasa Mahkemesi, sıraya Fenerbahçeli yöneticilerin dosyasını aldı. Ay başında 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli karar evrağını isteyen Anayasa Mahkemesi, dosyayı inceledi. Yeniden yargılama kararının çıktığı ancak konunun pazartesi günü açıklanabileceği de gelen bilgiler arasında.

13. Ağır Ceza Mahkemesi ise geçtiğimiz hafta Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarından dolayı geri adım attı. Normal şartlarda kararını dün açıklaması beklenen Ağır Ceza mahkemes, Anayasa Mahkemesi'nin kararını bekleyebilir. Geri adım atmasındaki sebeplerden biri de medyada adının bu şekilde anılmasını engellemek.

Yeniden yargılama kararı çıktı 
Balyoz Davası'nda yeniden yargılama kararı veren Anayasa Mahkemesi'nin normal şartlarda bugün ya da en geç salıya kadar karar açıklaması bekleniyor. Öncesinde de Ağır Ceza Mahkemesi'nin görüş bildirip inafaz durdurma kararı vermesi bekleniyor. Ancak Trabzonspor cephesinden gelen son açıklamanın mahkeme başkanını oldukça etki altına aldığı belirtiyor. Özel kalemlerden alınan bilgiye göre mahkeme başkanı kesinlikle konuyla ilgili artık görüş bildirmeyecek. Kararını da önümüzdeki hafta ya da AYM'nin ardına bırakacak.

Amaç Avrupa'yı engellemek 
Kararı geciktirme çabalarının altında ise İsviçre Federal Mahkemesi'ni etkileme uğraşı olduğu belirtildi. Fenerbahçe yönetiminin 24 Haziran'a kadar acil karar istemiyle İFM'ye başvurmasının ardından dilekçe kabukl görmüştü. UEFA'nın Avrupa kupaları için kura çekimlerini gerçekleştirecek olmasından dolayı, kararın biran önce verilmesi gerekiyor. Son gün olarak da 24 Haziran gösteriliyor. Böylelikle yeniden ve adil yargılama kararı çıksa bile UEFA'nın takvimi başladığı için Fenerbahçe'nin yerel mahkemedeki kazanımı bir değer görmeyecek.

Bu konuyla ilgili farklı görüşlerden biri de İsviçre Federal Mahkemesi'nin karar tarihini kısa süre de olsa ileriye atmak. Yeniden yargılama kararı çıktıktan sonra ek delillerle İFM'ye yeni evraklar sunmak. Ardından da CAS onamasına yürütmeyi durdurma kararı çıkartarak Avrupa kupalarına yeniden katılmak.
(Eurosport)


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
Ağır Ceza Mahkemesi
aym
Diğer Haberler
İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si göz doldurdu
Fenerbahçe, hazırlık maçında Pogon Szczecin ile karşılaşacak
Oğuz Çetin'den Greenwood sorusuna yanıt: Geliyor
Fenerbahçe'de büyük revizyon: Üç isim dışında herkes satışta
İsmi Fenerbahçe ile anılan Dusan Tadic, Al-Wahda'dan ayrıldı!
Fenerbahçe, Greenwood'u almaya gitti
Fenerbahçe'nin santrfor transferinde hedefi belli oldu! Serhou Guirassy'den karar
NBA'e giden Tarık Biberovic'ten Fenerbahçe'ye veda
Gelecek maçımız
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2026 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam