Son Eklenen Haberler!
10:49 | Fenerbahçe EuroLeague finalinde Monaco ile karşılaşacak: Sana en büyük kupa yakışır!        -        10:32 | Skriniar transferi Jose Mourinho'ya bağlı: Gerçek ortaya çıktı!        -        14:47 | Fenerbahçe'ye 90 milyon Euro'luk müjde!        -        14:42 | Skriniar’ın menajeri merak edilen soruyu yanıtladı!        -        14:42 | Fenerbahçe'de erken ayrılık! İlk veda sezon bitmeden geldi        -        14:41 | Bilal Erdoğan noktayı koydu! "Fenerbahçe başkanlığını hiç düşünmedim"        -        14:40 | Tarık Biberovic: 'Geçen yılın hırsıyla kazandık'        -        10:24 | Fenerbahçe Beko EuroLeague'de finalde        -        09:43 | Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a tavsiye: 'İmzaları bekleme, haziranda seçim yap'        -        09:39 | Önce final sonra kupa
Mehmet Demirkol: Fenerbahçe'de çok şey değişti, hiçbir şey değişmedi!
27.03.2020 - 11:49

Yazarımız Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'deki teknik direktör gündemini değerlendirdi: Fenerbahçe 20 yıldır sürekli kendini tekzip eden kararlar veriyor. Bir Türk/bir yabancı, bir savunmacı/bir hücumcu... Sürekli bir döngüyle değişiklik yapılıyor ama aslında hiçbir şey değişmiyor. 2000 yılında durum neyse bugün de aynı. O gün ‘Mustafa Denizli şampiyon yap bizi’ vardı, dün de Ersun Yanal’ın hücum futbolu. Artık sürekli değişikliklerle, transfer furyasıyla işi götürmek mümkün değil. Fenerbahçe bulmanın peşinde ama aslında kurmanın peşine düşmeli. Bugün yapılması gereken tepeden tırnağa gerçek bir spor örgütlenmesini kurmak. Özetle Fenerbahçe bir teknik direktör değil, bir sistem bulmalı...

Fenerbahçe açısından en büyük hata yine acele bir karar vermek, yine sosyal medya dolduruşuna gelmek olur. Bu sadece Ali Koç dönemininin değil uzun yılların sürekli tekrarlanan hatası oldu. Hatırlayın! Misal Aykut Kocaman, 2009 Haziranı’nda Fenerbahçe’nin sportif direktörü olmuştu. Sonraki Mart’ta kesin bir şekilde Daum’un yerine geçmeyeceğini söyledi. Ama hiçbir şey belli bir planla ilerlemediği, sürekli panik kararlar alındığı için, medya ve tribün baskısıyla 3 ay sonra teknik direktör oldu.

İstikrarsızlık değişmiyor

Fenerbahçe 20 yıldır sürekli kendini tekzip eden kararlar veriyor. Bir Türk/bir yabancı, bir sistemci/bir yıldızcı, bir savunmacı/bir hücumcu... Sürekli bir döngüyle değişiklik yapılıyor. Sürekli bir sorun ön plana çıkıyor ve onudüzeltmek için bir isim bulunuyor. Bir sportif direktör geliyor sonra 3 sene direktör gelmiyor vs. Sürekli değişiklik var. Ama aslında hiçbir şey değişmiyor. 2000 yılında durum neyse bugün de aynı. O gün ‘Mustafa Denizli şampiyon yap bizi’ vardı, dün de Ersun Yanal’ın hücum futbolu. Sürekli bir değişim içinde değişmeyen tek şey istikrarsızlık.

Belki de Kocaman dönmeli

Bugün farklı olan FFP ve harcama limitleri. Artık sınırsız borçlanma ve harcama şartları yok. Üzerine salgının yaratacağı durum da var. Artık sürekli değişikliklerle, transfer furyasıyla işi götürmek mümkün değil. Bugün yapılması gereken tepeden tırnağa gerçek bir spor örgütlenmesini kurmak. Gerçek bir sportif direksiyon. Belki de Aykut Kocaman 11 yıl önce başlayıp yarım bıraktığı işe yeniden dönebilir. Ama bu kez gerçekten sportif direktör olmak için. Onun altında ve korumasında çalışacak, takımla birlikte büyüyecek genç ve hırslı bir teknik direktör. Ve gerçek bir altyapı yapılanması.

Bulut, kaosu kaldıramaz

Açık konuşalım Erol Bulut gibi görece tecrübeli teknik direktörler dahi ne şu anki kaosu ne de Ali Koç’un tarzını kaldırabilir. Mutlak bir tampon bölge oluşturmak, mutlak bir sistem kurup gelecek star adayı teknik adam kim ise ona konfor sağlamak, plan sunmak, kadro kurmak lazım. Yani özetle Fenerbahçe bir teknik direktör değil, bir sistem bulmalı. Alman knowhow’ını kullanmak akıllıca olur ama yerliyi de bilmek gerekir.

Şu yapılanma olabilir

Tamamen örneklemeyle Aykut Kocaman’ın sportif direktör, Erol Bulut’un teknik direktör, Tayfun Korkut’un altyapı direktörü olduğu bir ekip gibi. Fenerbahçe bulmanın peşinde ama aslında kurmanın peşine düşmeli. (Hemen ‘Aykut Kocaman’ın futbolunu beğenmiyordun hani’ diyeceklere cevabım net: Evet çok sıkıcı buluyorum. Ancak ondan bekleneni yapacak çalışkanlıkta, özel bir futbol adamı olduğunu da biliyorum. İhtiyacı olan tek şey biraz pozitif düşünce, biraz neşe.)

Bir ihtimal

5 büyük ligin kaybı 4 milyar Euro. Covid19 salgını sonrası futbola geri dönüldüğünde FFP ne derece uygulanır? UEFA kulüplere ne gibi ekstra haklar tanır göreceğiz. Bu kulüplerin elini kısa vade için rahatlatabilir. Ancak burada yine müsrifliğe kapılmak tarifi mümkün olmayan zararlar da getirebilir.

Geçmiş olsun

Fenerbahçe Basketbol Şubesi’nden sonra maalesef futbolda da Covid-19 pozitif vakaları ortaya çıktı. Sporcuların güçlü bünyeleriyle bunu atlatacağına inancım sonsuz. Herkese çok geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede insanlık olarak bunun üzerinden gelir ve normal hayatlarımıza döneriz.


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
mehmet demirkol
aciklama
Diğer Haberler
Fenerbahçe EuroLeague finalinde Monaco ile karşılaşacak: Sana en büyük kupa yakışır!
Skriniar transferi Jose Mourinho'ya bağlı: Gerçek ortaya çıktı!
Fenerbahçe'ye 90 milyon Euro'luk müjde!
Skriniar’ın menajeri merak edilen soruyu yanıtladı!
Fenerbahçe'de erken ayrılık! İlk veda sezon bitmeden geldi
Bilal Erdoğan noktayı koydu! "Fenerbahçe başkanlığını hiç düşünmedim"
Tarık Biberovic: 'Geçen yılın hırsıyla kazandık'
Fenerbahçe Beko EuroLeague'de finalde
Gelecek maçımız
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2025 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam