Son Eklenen Haberler!
11:24 | Aziz Yıldırım ilk transferini yapıyor! Mallorca ile anlaşma tamam        -        11:19 | Fenerbahçe'nin yeni sezon hazırlık programı belli oldu        -        11:13 | Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kurmayları İngiltere’ye uçuyor! İlk hedef Ake        -        11:10 | Fenerbahçe'de N'Golo Kante ülkesine geri dönebilir!        -        11:53 | Fenerbahçe'de ayrılık ihtimali! 3 talip var        -        11:52 | Kim Min-Jae, Fenerbahçe'de planları altüst etti! Dudak uçuklatan maaş talebi        -        11:51 | Marco Asensio'nun talipleri artıyor        -        11:49 | Dominik Livakovic: Seçimi beklemem gerekiyor...        -        11:49 | Fred için Brezilya'dan yeni talip        -        11:48 | Fenerbahçe'den ayrılan Tedesco'nun menajerlik şirketi sessizliğini bozdu: Geri mi dönüyor?
Eljif Elmas'a Wijnaldum rolü!
10.10.2018 - 12:48

Fenerbahçe'de, Phillip Cocu dönemi eleştirilirse de en büyük kazançlardan biri olarak Eljif Elmas gösteriliyor.

Sarı-lacivertlilerde, Phillip Cocu dönemi eleştirilirse de en büyük kazançlardan biri olarak Eljif Elmas gösteriliyor. Makedon orta sahanın Cocu döneminde daha fazla süre alması ve son 2 maçtır da ilk 11’de yer edinmesi de gelecek adına umut veriyor.

Cocu’nun orta sahada son dönemde kurduğu yeni sistemde de Eljif Elmas’a farklı bir rol biçiliyor. PSV döneminde Georginio Wijnaldum’u yıldızlaştıran ve orta sahada parlatan Hollandalı teknik adam, aynı rolü 19 yaşındaki yıldıza da vermeye çalışıyor. Eljif’i çift yönlü olarak düşünen Cocu, orta sahada sol iç ve sağ iç bölgelerinde kullanarak defansla hücum arasındaki köprüyü sağlamayı hedefliyor.

Makedon oyuncu da özellikle Spartak Trnava ve Başakşehir maçlarındaki oyunuyla olumlu ışık verdi. Hücum aksiyonlarında da hep sorumluluk alan genç yıldız, Wijnaldum’un rolünü Fenerbahçe’de işletiyor.

HÜCUM DURDU, DEFANS ÇÖKTÜ

Sarı-lacivertli takım lig ve Avrupa’da istediği çizgiyi yakalayamadı. Tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Fenerbahçe’de istatistiklerde de büyük bir düşüş ortaya çıktı.

Hücum ve defans anlamında Cocu’nun takımı ciddi bir zaafiyet yaşadı. 10 resmi maçta 16 gol yiyerek, maç başına 1.8 gol yeme ortalaması tutturan sarı-lacivertli takım, rakip filelere de 10 maçta 10 gol kaydetti.

Ligde ise 8 maçta sadece 6 gol bularak, maç başı yalnızca 0.8 gol ortalaması yakalayabilen Cocu ve öğrencileri kalesinde de 10 gol gördü. Her maç en az 1 gol yiyerek -4 averajla bu alanda ligin en kötü 2. takımı oldu.


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
elmas
Diğer Haberler
Aziz Yıldırım ilk transferini yapıyor! Mallorca ile anlaşma tamam
Fenerbahçe'nin yeni sezon hazırlık programı belli oldu
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kurmayları İngiltere’ye uçuyor! İlk hedef Ake
Fenerbahçe'de N'Golo Kante ülkesine geri dönebilir!
Fenerbahçe'de ayrılık ihtimali! 3 talip var
Kim Min-Jae, Fenerbahçe'de planları altüst etti! Dudak uçuklatan maaş talebi
Marco Asensio'nun talipleri artıyor
Dominik Livakovic: Seçimi beklemem gerekiyor...
Gelecek maçımız
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2026 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam