Son Eklenen Haberler!
01:18 | Fenerbahçe'den sermaye artırımı açıklaması!        -        01:16 | Fenerbahçe Beko, Panathinaikos deplasmanında galip!        -        01:15 | Trabzonspor maçı öncesi Edson Alvarez gelişmesi! Son dakika kararının nedeni belli oldu        -        13:29 | Tedesco'dan Talisca'ya özel kalkan        -        13:28 | Forvette endişem yok        -        13:36 | Fenerbahçe'nin rakibi Erzurumspor FK! İşte muhtemel 11'ler...        -        13:34 | Fenerbahçe, Yusuf Akçiçek'i Al Hilal'den geri istedi!        -        15:58 | Fenerbahçe ayrılığı resmen duyurdu: Youssef En-Nesyri'ye veda        -        15:56 | Sadettin Saran'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a N'Golo Kante teşekkürü        -        01:14 | Fenerbahçe N'Golo Kante'nin transferini TFF'ye bildirdi!
İşte Fenerbahçe'nin UEFA'da umudunu artıran o madde!
12.03.2018 - 00:54

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın UEFA'dan en önemli isteği konusunda önemli bir gelişme yaşandı.

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz’den saatler önce Nyon’da UEFA’nın CFCB komisyonu önüne çıkan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, 2016’da yapılan anlaşmaya uyduklarını iddia ederek bazı taleplerde bulundu.

KAP’a yapılan son açıklamanın bir nüshası ve UEFA onaylı bağımsız denetim firmasının hazırladığı raporda yer alan, ''kulübün kısa vadeli yükümlülüklerini karşılayabilme yeteneğini ölçen 'Net İşletme Sermayesi' bakımından açığının olmaması'' maddesi ise koz olarak sunuldu.

Şekip Mosturoğlu, UEFA ile yapılan anlaşmanın 6’nci maddesinde yer alan; ''Şirketimiz, bu anlaşma süresince, UEFA A Listesine dahil edilebilecek yeni oyuncu transferlerinde belirli bir sınırlandırmayı kabul etmektedir. Bu sınırlama, sezon bazında net transfer gelirlerinin (transfer gelirleri-transfer harcamaları) pozitif olması şartını içermektedir. Önümüzdeki sezonlarda bu anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterilmesi durumunda, 2018/19 sezonundan itibaren bu sınırlandırma sona erecektir'' hükümlerin işletilmesi talebinde bulundu.

Daha önce Fenerbahçe Kulübü'nün yaptığı bu talebin inceleneceği ve yerine getirilen şartların olduğu kulübe iletilmişti. Ayrıca UEFA, sarı-lacivertli ekibin geçen yıl yaptığı, ''Euro bölgesinde kalan ülkeler kur farkı yüzünden sıkıntı yaşıyor. UEFA bu konuda Euro dışında kalan ülkelerin takımları için esepsiyon göstermelidir'' talebinin de olumlu karşınlandığı bildirildi.

Aziz Yıldırım'ın UEFA'dan isteği gerçekleşiyor

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, geçen yıl UEFA Başkanı Alexandre Ceferin’le bir araya gelmişti. 2016’da yapılan anlaşmanın üzerinden bir yıl geçmeden 3.2 olan Euro 4.0’a yükselmişti. Yıldırım o görüşmede Ceferin’e, ''bunun sadece Türk takımlarının değil Euro bölgesi dışında kalan tüm takımların sorunu olduğunu'' anlatmıştı.

Perşembe günü UEFA Finansal Fair Play Direktörü Andrea Traverso ile görüşen Şekip Mosturoğlu, bu konuyu yeniden gündeme getirdi. İtalyan direktör bir süredir bu konu üzerinde çalışma gerçekleştirdiklerini Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Romanya ve İskandinav ülkeleri için ''başabaş hesap'' konusunda döviz esepsiyonu sağlanması konusunda karar aldıklarını söyledi. Bu esepsiyonun ilerleyen günlerde duyurulacağı müjdesi verdi. (Fotospor)


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
uefa
Diğer Haberler
Fenerbahçe'den sermaye artırımı açıklaması!
Fenerbahçe Beko, Panathinaikos deplasmanında galip!
Trabzonspor maçı öncesi Edson Alvarez gelişmesi! Son dakika kararının nedeni belli oldu
Tedesco'dan Talisca'ya özel kalkan
Forvette endişem yok
Fenerbahçe'nin rakibi Erzurumspor FK! İşte muhtemel 11'ler...
Fenerbahçe, Yusuf Akçiçek'i Al Hilal'den geri istedi!
Fenerbahçe ayrılığı resmen duyurdu: Youssef En-Nesyri'ye veda
Gelecek maçımız
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2026 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam