
Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, Ali Koç tarafından sürekli eleştirilen mali durumu düzeltmek için planlarını yaptı.
Ali Koç her fırsatta Aziz Yıldırım’ı, ''finansal kaos'' üzerinden eleştiriyor... Başkan ise şimdilik buna cevap vermiyor ama belki de seçimin kaderini değiştiren bir hamle üzerinde çalışıyor.
Kulübün döviz ve TL borcunun yapılandırılması için çalışmalara başlandı. Grup bazında toplam nakit kredi limiti döviz cinsinden yükseltilecek. Proje kredisi ve gayrinakdi krediler dahil olmak üzere tüm umumi kredi limiti de aynı oranda artırılacak. Yapılacak çalışma ile döviz borcu yüzde 20-25 seviyelerine çekilip, TL borcu ise yüzde 75-80’lere yükseltilecek.
Bu şekilde TL cinsindeki krediler TL cinsinden alacaklarla, döviz krediler ise döviz cinsinden olan ve faturalandırılmamış gelirlerle eşleştirilecek. Bu sayede vade olarak krediler, gelirlerle otomatik olarak kapanacak. Döviz borcunun ise kura yenilmesi engellenecek. 1 yıldan daha kısa vadeli olan borçlar 7,5 yıla varan vadelere yayılacak. Bu sayede borçlar uzun vadeli olarak yapılanacak.
(Fotospor)
