Son Eklenen Haberler!
09:28 | Sadettin Saran'dan derbiye hakem Yasin Kol'un atanmasına ilk tepki        -        09:25 | Asensio: 'Ne olursa olsun oynayacağım!'        -        12:22 | Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!        -        11:54 | Fenerbahçe'den Galatasaray deplasmanlarında dikkat çeken istatistik!        -        11:51 | Domenico Tedesco'nun son şansı derbi!        -        19:42 | Aziz Yıldırım'dan seçim iddialarına jet yanıt! 'Üzülerek söylemeliyim ki...'        -        19:39 | Leonardo Bonucci: Fenerbahçe şampiyon olabilir        -        09:23 | Eski teknik direktöründen 'Fenerbahçe, Altay'ı yeniden istiyor' iddiası!        -        09:20 | İsmail Yüksek’ten şok sözler! ‘Tek kelimeyle rezillik’        -        09:20 | Domenico Tedesco, Marco Asensio’nun son durumunu açıkladı!
F.Bahçe, G.Saray ve Beşktaş'a fark attı
29.11.2017 - 02:17

Macaristan bazlı futbol data ve analiz şirketi KPMG Football Benchmark, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da aralarında bulunduğu önde gelen Avrupa kulüplerinin gelir tablolarını inceledi...

KPMG Football Benchmark ekibi, futbol kulüplerinin elde ettikleri ekonomik kaynakları inceledi.

Yayın gelirlerinin eklenmediği bütçe sıralamasında zirveyi İngiliz devi Manchester United alırken, Bayern Münih ikinci, Barcelona da üçüncü oldu.

Yapılan 2015-16 sezonu araştırmasında Türkiye'den Fenerbahçe 15'inci olurken, Galatasaray 17'inci sırada, son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş ise 26'ıncı sırada kendisine yer buldu.

Fenerbahçe ilk sırada, Galatasaray takipte

Yayın gelirleri analiz dışında bırakıldığında Fenerbahçe, 'Türkiye kazanç ligi'nde ilk sırayı aldı.

2015-16 sezonunun değerlendirildiği araştırmada, 15'inci sırada bulunan sarı-lacivertliler en üst basamakta yer alan Türk kulübü oldu. 113,8 milyon euro'luk gelir sağlayan Fenerbahçe, Türkiye'nin en çok kazanç sağlayan futbol kulübü oldu.

Fenerbahçe'yi Galatasaray izledi. 2015-16 sezonunda yayın gelirleri dışında yaklaşık 91 milyon euro elde eden Galatasaray, 17'inci sırayı aldı.

Aynı sezonda şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş ise 58,2 milyon euro gelirle 26'ıncı oldu. Ancak bilindiği gibi o sezon stadı inşaat aşamasında olduğu için maçlarının büyük çoğunluğunu İstanbul dışında oynayan Beşiktaş, stat geliri gibi önemli bir gelirden mahrum kalmıştı.


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
Galatasaray
besiktas
Diğer Haberler
Sadettin Saran'dan derbiye hakem Yasin Kol'un atanmasına ilk tepki
Asensio: 'Ne olursa olsun oynayacağım!'
Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
Fenerbahçe'den Galatasaray deplasmanlarında dikkat çeken istatistik!
Domenico Tedesco'nun son şansı derbi!
Aziz Yıldırım'dan seçim iddialarına jet yanıt! 'Üzülerek söylemeliyim ki...'
Leonardo Bonucci: Fenerbahçe şampiyon olabilir
Eski teknik direktöründen 'Fenerbahçe, Altay'ı yeniden istiyor' iddiası!
Gelecek maçımız
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2026 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam