
Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, Sturm Graz karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada; “Temel hedefimiz turu geçmekti” dedi.
Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “Aslında beklendiği gibi oldu. Zorlu geçeceği belliydi. Bunu kırabilecek tek şey; öne geçmekti ve arayışta bulunduk. Nitekim bunu başardık. Sonrasındaysa ikinci golü bulmayı istedik. Karşımızda ne yaptığını bilen bir takım vardı. Bireysel kalitesinin yanı sıra takım kalitesine sahip bir takım. Dolayısıyla maçın içinde hep olacaklardı. Riskli bir skor ve 1 gol bulabilirse maçı uzatmaya götürebilirlerdi. İkinci golü yakalayamadığımız sürece maçın dengede gitmesi muhtemeldi. Temel amacımız her defasında vurguladığım gibi bu sürecin 1,5-2 ay daha süreceğiydi. Yeni bir oyun var ve bir şeyleri değiştirmeye çalışıyorsunuz. Birkaç tane daha yeni oyuncu var ve uyum sorunu da söz konusu. Tabii bunu atlatmak için zamana ihtiyacımız var. Aynı zamanda skorlara da ihtiyacımız var. Bugün bakıldığında diğer maçlara göre benzer bir oyun oynandı. Maçın büyük bölümünde kontrolü elimizde tuttuk. Sonraki dönem biraz da oyunun şekilden dolayı çözülmeler olabiliyor. Galibiyet için arayışlarımız da oldu ama gol olmadı. Sonuç itibariyle turu geçmek temel hedefti ve bunu başardık.” dedi.
Zaman içerisinde iyi bir seviyeye çıkacaklarını da ifade eden Aykut Kocaman, “Bir şeyleri tam anlamıyla oturttuğumuz söylenemez. Bu tip sorunlarla her maç karşılaşabiliriz. Ancak her zaman sorunları görüp giderme yolunda çaba göstereceğiz. Bu takım onu yapabilecek kapasitede. Burada irade oyunu var ve herkesin top bizdeyken atak pozisyonunda olmasını istiyoruz. Aynı şekilde top rakibe geçtiğinde de baskı ve yardımlaşmada kademeli savunma anlayışı olması gerekiyor. Çözülmeler olduğunda da çeşitli sorunlarla karşılaşacağız. Ancak şunun da hakkını vermek gerekiyor; yeryüzünde az takımdır 50-60 metrelik çapraz pasları atabilen.” açıklamasında bulundu.
Son olarak transfer sürecine ilişkin bir açıklama yapan Aykut Hoca, “Transferde her şey sizin inisiyatifinizde gelişen bir durum değil. Dolayısıyla yarın da olabilir, bir hafta sonra da olabilir, 2 hafta sonrasında da uzayabilir. Ancak yönetimin bir çabasının olduğunu görüyorum. Şimdi yeni oyuncular gelse de onların uyum süreci olacak. Ama anlatmaya çalıştığım şey; takım olgusunu biraz daha ön plana çıkararak, var olan oyuncuların kapasitelerine ulaştırarak bu süreci atlatmaya çalışacağız.”diyerek sözlerini noktaladı.
