Son Eklenen Haberler!
08:47 | İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si göz doldurdu        -        10:29 | Fenerbahçe, hazırlık maçında Pogon Szczecin ile karşılaşacak        -        10:25 | Oğuz Çetin'den Greenwood sorusuna yanıt: Geliyor        -        10:23 | Fenerbahçe'de büyük revizyon: Üç isim dışında herkes satışta        -        10:21 | İsmi Fenerbahçe ile anılan Dusan Tadic, Al-Wahda'dan ayrıldı!        -        11:40 | Fenerbahçe, Greenwood'u almaya gitti        -        11:32 | Fenerbahçe'nin santrfor transferinde hedefi belli oldu! Serhou Guirassy'den karar        -        11:23 | NBA'e giden Tarık Biberovic'ten Fenerbahçe'ye veda        -        11:18 | Fenerbahçe'ye Muriqi müjdesi! İşte sahalara döneceği tarih        -        09:23 | Fenerbahçe'de takas planı: Musaba & Bertuğ Yıldırım
Fenerbahçe seviye atladı
04.01.2017 - 05:51

Geçen sezon ortalama maç içinde 3200 metre sprint mesafesi kat eden sarı-lacivertli takım, bu sene aynı dönem içinde 6800 metreye kadar çıktı. Teknik Direktör Dick Advocaat’ın oyuncuların fizik kapasitesini bir hayli yukarı çekmesi bu gelişmede önemli rol oynadı.

Fenerbahçe Futbol Takımı, geçen sezona göre fiziksel açıdan çok daha iyi seviyeye ulaştı. İlk yarının ortasından bu yana takımın yakaladığı çıkışta, artan fiziksel kapasitenin önemi çok büyük oldu.

Geçen sezon Pereira’nın bu çalışmaları yaptırmaması, sağlık ve kondisyon ekibini yok sayması sebebiyle sarı-lacivertliler ciddi sıkıntılar yaşamıştı. Portekizli hocanın aksine Dick Advocaat, bu iki ekibe de tam yetki verdi. Bunun sonucunda da Fenerbahçe’nin sahada kat ettiği mesafeler arttı.

Hatta daha da önemlisi sprint mesafeleri (21 km üzeri yapılan koşular) iki katını geçti. Bu koşuları yapmak ve arttırmak için takımın fiziksel kapasitesinin çok iyi olması gerekiyor. Geçen sezon ortalama maç içinde 3200 metre kat eden takım, bu sene aynı dönem içinde 6800 metreye kadar çıktı.

Daha hızlı

Bu sayede sarı-lacivertli takım daha çok koşmanın yanısıra daha da “hızlı koşmaya” ve oynamaya başladı.

Sezon başı kampında fiziksel çalışmalar yapmamasına rağmen Advocaat, takımın çalışma düzenini tamamen değiştirmişti. Milli takım aralarında yapılan doğru yüklemelerle takımın fiziksel değerleri üst seviyelere geldi. Böylelikle teknik heyet saha içindeki taktik anlayışı da daha iyi yansıtabildi. İkinci yarı öncesi de bu çalışmalar Antalya kampında devam edecek. (Milliyet)


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
istatistik
Diğer Haberler
İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si göz doldurdu
Fenerbahçe, hazırlık maçında Pogon Szczecin ile karşılaşacak
Oğuz Çetin'den Greenwood sorusuna yanıt: Geliyor
Fenerbahçe'de büyük revizyon: Üç isim dışında herkes satışta
İsmi Fenerbahçe ile anılan Dusan Tadic, Al-Wahda'dan ayrıldı!
Fenerbahçe, Greenwood'u almaya gitti
Fenerbahçe'nin santrfor transferinde hedefi belli oldu! Serhou Guirassy'den karar
NBA'e giden Tarık Biberovic'ten Fenerbahçe'ye veda
Gelecek maçımız
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2026 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam