
Fenerbahçe’de Galatasaray maçı öncesi herkes, cezalı olan Mehmet Topal’ın yerine kimin oynayacağını merak ediyor. Ancak rekabetin üst seviyeye çıktığı bir bölge daha var. Forvette Robin van Persie ve Emenike çok formda. Moussa Sow da Manchester karşısında bulduğu şansı çok iyi değerlendirdi. Advocaat’ı golcü konusunda zor bir karar bekliyor.
Moussa Sow göreve hazır
Senegalli yıldız, 1 yıllık aranın ardından kiralık olarak Fenerbahçe’ye geri döndü. Bu sezon taraftarların belki de en sevindiği transfer oldu bu. Ancak Sow, bir türlü bekleneni veremedi. Taa ki Manchester United maçına kadar. Kadıköy’de röveşatayla muhteşem bir gol atan tecrübeli oyuncu, eski günlerine dönüş sinyali verdi.
Senegalli oyuncu, Fenerbahçe’deki ilk döneminde derbilerde attığı gollerle hafızalara kazınmış, büyük maçlarda çok farklı bir performans sergilemişti. Advocaat, ManU karşısında onu 11’e koyarak sürpriz yapmıştı. Hollandalı teknik adam, Galatasaray derbisinde de benzer bir sürprize imza atabilir.
Van Persie en iyi döneminde
Hollandalı futbolcu, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezona da kötü başladı. Ancak Advocaat’ın kendisine olan yaklaşımının da etkisiyle yavaş yavaş formuna kavuştu. Son haftalarda ise beklendiği gibi Fenerbahçe’nin en etkili ismi oldu. Hem attığı gollerle hem de arkadaşlarına hazırladığı pozisyonlarla RvP, takıma büyük katkı veriyor.
33 yaşındaki forvet, Fenerbahçe’deki en iyi dönemini geçiriyor. Akhisar karşısında sol gözkapağının yırtılması nedeniyle şanssız bir sakatlık yaşasa da Galatasaray karşısında sahada olabilecek. Aslan’a karşı oynadığı 3 maçta da gol sevinci yaşayamayan RvP, gerçek Fenerbahçeli olmak için sabırsızlanıyor.
Emenike müthiş döndü
Alanya maçında oyundan çıktığı için kızdı; Manchester United karşısında yedek kalmasına bozuldu, maç sonunda stadı terk etti... Fenerbahçe’nin küskün yıldızı Emmanuel Emenike, Akhisar Belediye deplasmanında sonradan oyuna girdi, Aatif’a şık bir asist yaptı. Ayrıca rakip savunma üzerine yaptığı baskı ve defans arkasına koşularıyla birçok pozisyon yarattı.
Son derece istekli ve hırslı olan Nijeryalı oyuncu, Galatasaray derbisine ilk 11’de başlamak istiyor. Aynı Van Persie gibi milli takıma çağrılmayan Emenike, iki haftalık milli aradaki idmanlarda teknik heyetin gözüne girerek formayı kapmak için elinden geleni yapmaya kararlı.
(Fanatik)
