Son Eklenen Haberler!
10:39 | Fred'e Brezilya'dan kanca!        -        10:37 | Fenerbahçe'de kontenjan krizi! Yönetimden flaş bilet kararı        -        10:36 | Real Madrid 84-58 Fenerbahçe Beko        -        10:34 | İddia: Cenk Tosun Fenerbahçe'den ayrılıyor        -        10:26 | Reyting canavarı Skriniar        -        10:25 | Fenerbahçe'de Sadettin Saran'dan oyunculara mesaj! 'İşte telefonum 7/24 buradayım’        -        10:22 | Ander'son durak Flamengo        -        00:25 | Sadettin Saran'dan İrfan Can Kahveci kararı!        -        00:20 | Fenerbahçe'nin kapısı Szymanski için çalınacak: Talipleri artıyor!        -        00:18 | Sofyan Amrabat için seferber oldular! "Fenerbahçe'ye baskı yap"
F.Bahçe'nin gerçek borcu
09.10.2013 - 03:33

Geçtiğimiz günlerde yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün borcu, alacaklar düşülerek, 142.564.719 TL olarak açıklandı..

Kaynak: Ferudun Niğdelioğlu:

Geçtiğimiz günlerde yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün borcu, alacaklar düşülerek, 142.564.719 TL olarak açıklandı.

Burada bağlı ortaklıklara olan borç ve alacak konusunun dışarıda tutulduğu da bir dip not olarak açıklandı. Aynı şekilde şahıslara olan borçların da hesaba katılmadığı bildirildi.

Oysa Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bir başka ifade ile derneğin(!) sadece Fenerbahce Sportif A.Ş.’ye 30.09.2013 tarihinde 203.968.011 TL borcu vardı ve bu yüzden SPK’dan uyarı almış, sunduğu çözüm önerisi SPK tarafından reddedilerek A.Ş.’ye olan yükümlülüğün dernek tarafından ödenip tamamen kapatılması için 30.11.2013 tarihine kadar süre verilmişti!

Ayrıca şahıs borçlarının ise 26.000.000 TL olduğu bilançolarda gözüküyor.

Yani borç alacak dengesini sadece bu iki hususu dahi göz önünde bulundurup topladığınızda; kulübün (derneğin) 371 milyon negatifde borçlu olduğu net olarak görülüyor!

Sportif A.Ş.’nin ise; yaklaşık 85.000.000 dolar alacağı var... Oysa borçları hem ticari hem de finansal olmak üzere 562 milyon TL’dir. Burada alacakları ve kulübe olan borcu düşünce A.Ş.’nin alacak borç dengesi 265 milyon negatife dönüyor. Yani bu tutar kadar net borcu bulunmaktadır!

Neticede; Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 636 milyon TL bilinen borç alacak dengesi de negatiftir. “Bilinen” diyorum çünkü Fenerbahce Spor Kulübü’nün sahip olduğu diğer şirketlerin durumu kamuoyu ile paylaşılmamakta ve gizlenmektedir! Bu verilere ulaşma imkanımız ne yazık ki yoktur. Bu arada kulüp denetleme kurulu sunumunu yaparken hep mevcut borçlardan alacakları düşerek aradaki farkı sanki borçmuş gibi göstermeye çalıştı ancak Fenerbahçe Spor Kulübü borçların tamamını ödemekle yükümlüdür. Yani burada KAP’a yapılan bildirim ve kulüp denetleme kurulunun beyanı ile en az 700 milyon TL düzeyinde olmalıdır! Burada rakamlar üzerinde yapılan muhasebesel taktik oynamalar ile mevcut durum saklanmaktadır!

Bu dönemde dikkat edilmesi gerekli bir önemli husus da şirketin KAP’a 35 milyon zarar bildirilirken, kulüp denetçilerinin de yaklaşık 60 milyonluk gider fazlası açıklaması, toplamda 95 milyonluk kayıp olduğunu gösteriyor. Bu da zayıf mali yapının ve yapılan harcamaların, yanlış borçlanmanın vehametini göstermektedir.

Tabi bunlar bilinenler, bir de kamuoyu ile paylaşılmayanlar hesaba katıldığında 15 yıllık iktidarın yarattığı ekonomik enkazın boyutları ne yazık ki ürkütücüdür!

Kısacası Fenerbahçe’nin yaklaşık borcu 1.2 milyar TL’yi bulmakta.

“İçi seni dışı beni yakar” hesabı başkan olmak isteyenlere duyurulur.

(HaberTurk)


BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Etiketler:
Diğer Haberler
Fred'e Brezilya'dan kanca!
Fenerbahçe'de kontenjan krizi! Yönetimden flaş bilet kararı
Real Madrid 84-58 Fenerbahçe Beko
İddia: Cenk Tosun Fenerbahçe'den ayrılıyor
Reyting canavarı Skriniar
Fenerbahçe'de Sadettin Saran'dan oyunculara mesaj! 'İşte telefonum 7/24 buradayım’
Ander'son durak Flamengo
Sadettin Saran'dan İrfan Can Kahveci kararı!
Gelecek maçımız
Beşiktaş
Fenerbahçe
02.11.2025 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2025 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    Yasal Uyarı    FB TV    İletişim    Reklam