Sabah yazarlarından Jesus yorumları; "Vazgeçmiyor"
15.11.2022 - 12:37
1/6
“JESUS NELERİ BAŞARDI?“
Sabah yazarları, “Fenerbahçe, Jorge Jesus ile neleri başardı?“ sorusuna cevap aradı. İşte Sabah yazarlarının cevapları...

2/6
“VAZGEÇMEYEN BİR FENERBAHÇE“

GÜRCAN BİLGİÇ: Öncelikle yenilgiye üzülen ama kızmayan bir taraftar oluşturdu. Takımına inanan ve vazgeçmeyen bir takım gördü Fenerbahçeliler. O yüzden coşkulu ve iddialılar. 12 transfer yaptı. Buna bütçe sağlayan Ali Koç'u da unutmamak lazım. Jesus, planı için nokta isimler aldırdı. Kadroyu kendine inandırdı, sert rotasyonlar ile 3,5 günde bir maç yapan futbolcularını formda tuttu. Takım kendi yıldızlarını oluşturdu ve gol kralını da bünyesine aldı. Jesus hepimize “yapılabileceğini“ gösterdi. Kimseye mazeret bırakmadı.

3/6
“JESUS'UN ANLAYIŞI, BANA TERS“

ÖMER ÜRÜNDÜL: Benim Jesus'un kazandığı maçlar dahil iki eleştirim vardı. Birincisi ve en önemlisi, sürekli rotasyon yapması. Avrupa'daki üst düzey takımların hepsinin önemli yedekleri olmasına rağmen kadro istikrarını ön planda tuttuklarından Jesus'un bu anlayışı, benim futbol mantığıma ters geldiği için. İkincisi de defans bloğunun çizgi hâlinde önde yakalanıp rakibe pozisyon vermesi. Birçok maç son dakikada kazanıldı. Tabii ki kazanan haklıdır prensibi işler. Ama Giresunspor mağlubiyeti önemli bir mesajdır.

4/6
“ŞAMPİYONLUK DUYGUSU“

ALİ GÜLTİKEN: Fenerbahçe'yi tekrar şampiyon olabilme duygusunu yaşar hale getirdi ki bu çok önemli. Bunu yaparken ortaya koyduğu oyun felsefesi de birçok değişime yol açtı. Sistem ve istikrarlı kadro söylemlerini bir kenara itti. Teknik adamlıkta en önemli şeyin, istediğini uygulatabilme olduğunu ortaya koydu. Bütün oyuncuları oynar ve takım içinde rekabet eder hale getirdi. Bunun sonuçlarını da aldı.

5/6
“JESUS SAYGI KAZANDI“

LEVENT TÜZEMEN: Jesus, Fenerbahçe'de tüm oyunculara, “Benim için yıldız ayrımı yoktur. Kim iyi oynarsa formayı kapar, hepinize eşit mesafedeyim“ mesajını verdi ve oyuncuların saygısını kazandı. Kötü oyun veya kötü skordan sonra asla oyuncusunu taraftarın önüne itmedi. Futbolcular da Jesus'un adaletine güvendikleri için kendilerini hep hazır tuttu.

6/6
“EN BÜYÜK BAŞARISI BU“

İSKENDER GÜNEN: Yıllardır dilimize pelesenk olan sözler var, 'Galip gelen takım bozulmaz' ya da 'Bir takımda çok fazla rotasyon yaptığınızda performans düşer' gibi. Jesus bu sözlerin anlamsızlığını ortaya koydu. Çünkü gerek Avrupa Ligi gerekse Süper Lig'de oynanan her maçta değişik ve rotasyonlu 11'lerle sahaya çıkmasına rağmen geçen sürede çok başarılı sonuçlar aldı. Rotasyon yaptığı ya da sonradan oyuna giren her oyuncudan istediği katkıyı alabilecek bir yapıyı kurdu. Bana göre en büyük başarısı bu olsa gerek.

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol