Yazarlardan Fenerbahçe yorumları; "Köprüyü geçti"
08.11.2022 - 09:22
1/11
YAZARLARDAN FENERBAHÇE YORUMLARI
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından gazetelerdeki köşelerinde değerlendirmelerde bulundular.

2/11
“ALIŞKANLIK KAZANDIRDI“

UĞUR MELEKE: “Hüseyin Göçek’in bolca durdurduğu, sonsuz faul düdüklü, bol kaos ve bol tartışmalı tatsız bir futbol vardı Kadıköy’de. İlk 45’te tam 20 faul düdüğü çalındı dün. Fenerbahçe pek de iyi oynamadan otomatik viteste galip geldi. Jorge Jesus’un ekibi Eylül-Ekim-Kasım’da 14 resmi maça çıktı, 11’ini kazandı, üç kez beş attı, hiç yenilmedi. İki cephede de lider. Dün de zaten iyi bir oyun değil, bu üç aylık alışkanlığı sahaya koyup kazandı maçı.“ (Hürriyet)

3/11
“İKİNCİ SARI YANLIŞ“

ERMAN TOROĞLU: “Güzel, mücadeleli bir maç oldu. 11'e 11 oynansaydı daha iyi olurdu. Batshuayi'nin 2. sarı kartı bence sarı değil çünkü öyle bir pozisyonda sarı kart da gösterilmez. Yani hakem 11'e 11'i yapamadı. Serdar Aziz'in penaltı pozisyonunda top ele, kola geliyor mu? Eğer geliyorsa penaltı vermesi gerekirdi. Ama görüntüler öyle bir şekil ki bırakın bizi; VAR ve hakemler de çözemiyorlar.“ (Sabah)

4/11
“SERDAR'IN POZİSYONU PENALTI DEĞİL“
AHMET ÇAKAR: “Şampiyonluk için böyle maçları kazanmak çok önemli. Kötü oynuyorsunuz, üstelik rakip iyi kapanıp çok iyi çıkıyor… Tüm bu olumsuzluklara bir de kırmızı kart eklenip 10 kişi kalıyorsunuz. Böyle bir tabloda galibiyet, şampiyonluk yolunda döşenmiş çok önemli bir 3 puandır.

Hakem Hüseyin Göçek'i beğenmedim. Ama F.Bahçe lehine verdiği penaltı ve Batshuayi'de kırmızıda haklı. İlk yarıda Serdar Aziz'in önce kafasına, sonra eline çarpan bir top var. Bence penaltı değil. El doğal konumunda.“ (Sabah)

5/11
“DOĞRU PSİKOLOJİ MAÇI KAZANDIRDI“

GÜRCAN BİLGİÇ: “50 dakikadan fazla 10 kişi oynamasına rağmen bunu sahada hiç hissettirmeyen bir organizasyon devre girdi. Önde baskıya devam ettiler, Valencia iki kişilik koşmaya başladı, rakibin kontrollü hücum etmesine izin vermeden, taraftarın büyük desteğini de yanlarına alarak eşitlediler sayıyı. İyi mücadele edilerek de maç kazanılabileceğini gösterdiler bu kez. Her maça ayrı bir damga koyuyorlar, müthiş bir karakter gösteriyorlar. Sadece futbol topunun değil, doğru psikolojinin de sonucu etkilediği bir maç izledik.“ (Fotomaç)

6/11
“SIRAT KÖPRÜSÜ'NDEN GEÇTİ“

ÖMER ÜRÜNDÜL: “Dün gece Fenerbahçe tam bir Sırat Köprüsü'nden geçti. İlk yarıda ne ofansif ne defansif olumlu bir futbol sergileyemediler. Batshuayi'nin kırmızısından sonra tablo çok karanlık görünüyordu. Ama çok kısa sürede penaltı ile skor avantajı sağlanması takıma ve seyirciye büyük moral oldu. Fenerbahçe işi iyi idare ederek bu maçtan da 3 puanı çıkarmayı başardı. Bana göre sahanın yıldızı Serdar Aziz ve Ferdi'ydi...“ (Sabah)

7/11
“YORGUNLUĞU ROTASYON DA ENGELLEYEMİYOR“

ŞANSAL BÜYÜKA: “Fenerbahçe’nin yorgunluğunu artık rotasyon da engelleyemiyor. Fenerbahçe önde basamadı, hızlı hücuma çıkamadı. Emre Mor, belki de topa vurmadan ilk yarıyı tamamladı. Batsuhayi her pozisyonda düştü, Valencia her topu ezdi, Arao, eski maçlarının çok gerisinde kaldı. Garibime giden Jesus oldu. Sadece sahada Fenerbahçe durmadı, saha kenarında Jesus da durdu.

Sonrasında Batshuayi‘nin ikinci sarıdan kırmızı kartı, Fenerbahçe için tam bir şok oldu. Ama burada Fenerbahçe’nin ya da Batshuayi’nin bir günahı yok. Bakmayın Jorge Jesus’un Batshuayi’ye fırça atmasına... İkinci sarı kartta Basthuayi rakibine dokunmadı bile“ (Milliyet)

8/11
“KAZANMAYI BİLİYOR“

ERCAN GÜVEN: “Öyle ya da böyle, kazanmayı biliyor Fenerbahçe… Kendisi gibi Avrupa’dan grup lideri çıkan ve altı maçtır yenemediği Sivasspor karşısında, ilk yarıda rakibi, ikinci yarıda bir kişi eksikliği yüzünden zorlansa da kazanan Fenerbahçe, Süper Lig’e büyük ara öncesi en önemli eşiği aştı.“ (Milliyet)

9/11
“YİNE OYUNDAN TAVİZ VERMEDİ“

İLKER YAĞICIĞLU: “Açıkçası Batshuayi'nin atılması takımı kendine getirdi. Oyuncular bir kat daha mücadele etmeye başladılar ve golü buldular. Gecenin en olumlu tarafı Fenerbahçe 10 kişi kalmış olmasına rağmen asla oyunundan taviz vermedi. 10 kişiyiz maçı ne olursa olsun düşüncesine kesinlikle kapılmadı. Yine atak yaptı, yine pozisyon aradı, Sivas'a da doğru dürüst pozisyon vermedi. Yani Jesus'un felsefesi yine işledi ve kazanan yine Jesus oldu.“ (Takvim)

10/11
“HEDEFE OLAN İNANCINI PEKİŞTİRDİ“

ENGİN VEREL: “Fenerbahçe bu sezon çok erken gol bulan ve coşkulu futbol kimliğinden uzak bir görüntüyle soyunma odasına gitti. Bu durumun oyuncularda yarattığı gerginliği içeri girerken yüzlerinden okuyabiliyordunuz. Fenerbahçe'yi zor bir ikinci yarının beklediği de her haliyle ortadaydı.

Şampiyonluğa inanmış, cansiperane mücadele eden sahadaki 10 kişiye tribünler de eklenince Fenerbahçe'nin zafer yolu açıldı. Bu tür galibiyetler Fenerbahçe'nin hedefe olan inancını ve mücadele azmini pekiştiriyor.“ (Akşam)

11/11
“10 KİŞİ KALMAK ETKİLEMEDİ“

REHA KAPSAL: “Fenerbahçe'nin öyle bir disiplini var ki 11'e 10 kaldıktan sonra Sivasspor'a 11'e 11'ken verdiği pozisyonların hiçbirini vermedi. Çok doğru pozisyon aldılar, fizik kaliteleri eksik kaldığında öne çıktı. Özellikle Crespo, Valencia gibi önemli oyuncuların bu sezon başından beri oynanan yoğun maç trafiğinden etkilendiği de görüldü. Ligde her maçta Fenerbahçe farklı kazanacak diye bir şey yok, yeri geldiğinde zorlanacak. Eksik de kaldığı bir oyunda 3 puanı alması şampiyonluk yarışı için çok önemliydi.“ (Fotomaç)

Diğer Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol