Spor yazarlarından Fenerbahçe - Yeni Malatyaspor maçı değerlendirmesi
27.12.2021 - 12:21
1/17
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Yeni Malatyaspor'u 2-0 yendiği maçı değerlendirdi.

2/17
“ÖYLE BİR TEKNİK ADAM GELMELİ Kİ...“

ERMAN TOROĞLU/SABAH:
Pereira gittikten sonra F.Bahçe'de bazı değişiklikler oldu. Mesela Pereira, Pelkas'tan hiç faydalanmadı. Pelkas'tan faydalanmayan bir teknik adam zeka özürlüdür. Ya da kendi ve menajerinin getirdiği futbolcular vardır; Pelkas'ı onlara kurban etmiştir. Fenerbahçe'nin bu yıl en büyük sıkıntısı her maça değişik kadro ile çıkmasıdır. Öyle olunca futbolcular birbirlerine alışmadı. Senin elinde 'Novak' diye bir adam var. Bu adam Trabzon'da kendini ispat etmiş. O senenin en fazla gol atan defans oyuncusu olmuş. Ama Pereira maceraların peşine düştü. Aslında Pereira gitmedi. Orada yarım kalan hikâyeyi tamamlamak isteyen bir Ali Koç vardı. Ama Ali Koç, Pereira'yı getirerek Fenerbahçe'yi de bu sene yarım yaptı. 'Kapıdan çıkan kadının topuğuna bakmayacaksın' derler. Gidiyorsa bir daha kapıdan giremez. Futbolcular için zor maçtı. Çünkü seyirci ikiye bölünmüş vaziyette. Bir kısmı 'Aziz Yıldırım' diye bağırıyor, bir kısmı 'takım başarılı olsun' diye geliyor. Aradakiler 'takım başarılı olsun' diye gelip Ali Koç tarafından oluyor. Koç'a sesini çıkarmıyor. Esas seyirci arada badem oluyor. Islıklanan bir futbolcu ne kadar başaralı olur, tartışılır. Ali Koç'un son bir şansı kaldı. Öyle bir teknik adam getirmeli ki herkesin ağzı kapansın. Yoksa kendi gidecek. Hem de koşarak kaçacak.

3/17
“TAKIM ASLA İYİ DEĞİL“

AHMET ÇAKAR/SABAH:
Fenerbahçe kazandı ama Fenerbahçe'de çok şey eksik... Futbolda bir laf vardır, “Takımın böcüğü ölmüş“ diye... Diğer bir deyimle havası kaçmış, gazı kaçmış. İlk yarıya bakıyoruz, Malatyaspor ya herro ya merro diyor, mücadele yok, top bir o kalede bir bu kalede. Malatya da Fenerbahçe de 3'er 4'er pozisyon yakaladılar. İşte bunlardan birini Novak gole çevirdi. Malatya ofsayt taktiği yapıyor, Fenerbahçe'nin sol beki Novak, Mert Hakan'dan güzel bir asist alıyor ve düzgün bir vuruşla takımını öne geçiriyor. İkinci yarı Malatya önde basmaya başladı. Hatta Fenerbahçe bir müddet bocaladı da... Çünkü bu dakikalarda gelecek bir Malatya golü sadece puan kaybını değil o dakikaya kadar yönetim istifa diye bağıran taraftarı daha da kötü etkileyebilirdi. Maçı rahatlatan, oyuna sonradan giren Pelkas oldu. Ceza alanına girdi, topu sağına çekti, köşeye bırakıverdi. Sonuç iyi gibi görünse de takım asla iyi değil. Malatyaspor ise takviye yapmazsa düşmenin bir numaralı adayıdır.

4/17
“TEKNİK DİREKTÖRÜ ÇÖZMELİ“

GÜNTEKİN ONAY/HÜRRİYET:
Dünkü maçı sadece 10 dakika izleyen biri rahatlıkla Malatyaspor’un ligdeki pozisyonunu tahmin edebilirdi. Süper Lig’de bu kadar oyun disiplininden uzak, dağınık, coşkusuz bir takım görmedik. Böyle bir rakip karşısında Fenerbahçe de sahaya ‘lütfen’ çıkmış gibiydi. Bu kadar düşük tempoda seyreden maçta sarı lacivertliler Filip Novak ile golü erken bulmalarına rağmen kolaylıkla farka ulaşacağı maçta kendilerini pek de sıkmadan oynamayı tercih edince ortaya yavan bir futbol çıktı. Kazanmak önemli ancak dünkü temposuz ve isteksiz futbolla Yeni Malatyaspor dışındaki bir rakip Fenerbahçe’ye saha içinde ciddi sorunlar yaratabilirdi. Sarı lacivertlilerin ikinci yarı öncesi teknik adam sorununu ivedilik ile çözmesi şart.

5/17
“OMURGA EĞRİLMİŞ“

GÜRCAN BİLGİÇ/SABAH:
Fenerbahçe'de sahada işlerin kötü gitmesinden daha kötüsü yaşandı dün akşam. Kadıköy gecesinde taraftarların sahaya değil, kulüp politikasına ilgilerini yoğunlaştırmalarıyla, gerçek kırılmanın sportif olmadığı da ortaya çıktı. Tabela galip yazarken, “İstifa“ sesleri çıkması, bunun diğer taraftarlar tarafından protesto edilmesi; kulüp aidiyetinin, kişilere indirgenmesi anlamındaydı. 'Aziz'ci veya 'Ali'ci diye bölünmüşse maça gelenler, camiayı “Dik tutacak“ omurga eğrilmiş demektir. Memnuniyetsizlik Fenerbahçe'yi yönetenler dahil, herkeste var. Ama sahaya-salona çıkanlar tek formayı taşıyor. Kulüp yönetim performansını kendi içinde değerlendirir, taraftar görüşünü belli eder ama maç oynanırken takım desteklenir. Genç Crespo her topa kendini gösterirken, İrfan Can rakibin gölgesinde kaldı. Normalde rakibi “Pas sarhoşu“ yapması gereken kadro yapısı, baskıyı görünce uzun oynamaya başladı.

6/17
“İRFAN CAN NE ZAMAN GÜÇLENECEK?“

ÖMER ÜRÜNDÜL/SABAH:
Fenerbahçe maça hızlı başladı. Ardından Pereira'nın 3'lü defansı yüzünden ligin en golcü beki olduğunu unutan Novak, 4'lü düzende sahne alarak erken skor avantajını getirdi. Bu golden devre sonuna kadar ilginç bir maç oldu. Malatya riskleri alarak ofansif futbola yöneldi. Eğer Fenerbahçe moral açıdan öz güvenli olsa bu yarıda 4 gol daha atabilirdi. Fenerbahçe birçok atağı sonuçlandıramadı. En sonunda Pereira'nın göz göre göre harcadığı Pelkas sonradan oyuna girip takımı rahatlatan golü attı. Sonuçta önemli olan 3 puan kazanıldı. Dün gece takım olarak gayretliydiler. Ama sezon başından beri hem istikrarlı bir kadro sağlanamadığının hem de olumlu bir oyun düzeni oturmadığının en önemli belgesi dün geceki çok kolay maçta dahi ortaya çıktı. Bakalım ligin ikinci yarısında nasıl bir Fenerbahçe izleyeceğiz. İrfan Can, fiziki olarak ne zaman güçlenecek doğrusu merak ediyorum!

7/17
“HOCAYA KULİS YAPACAĞINA...“

ŞANSAL BÜYÜKA/MİLLİYET:
Şuna hayret ediyorum; ligin her maçını izliyorum, tehlike bölgesinin göbeğinde kıvranan takımlar bile Fenerbahçe’den 10 kat daha iyi oynuyorlar. Nasıl oluyor bu? İstesen bu kadar kötü olamazsın.İrfan Can, bu ülkenin yaratıcı, oyunun kaderini değiştirecek bir-iki oyuncusundan biri... Ama oynamıyor. Bir oynuyor, beş maç yatıyor. Oynasana kardeşim... Hocaya kulis yapacağına, her şeye bahane bulacağına, el-kol çevrene dayılanacağına, yeteneklerinin, profesyonelliğinin karşılığını versene... Her maç hayal kırıklığı yaratmak zorunda mısın? Pereira kurbanı Pelkas oyuna girene kadar Fenerbahçe’nin uyuşuk hali devam etti. Pelkas girdi, önce sol kanada, sonra takıma bir hareket getirdi. Sonucu sağlama alan golü de attı. Düşünün, bu adam sezon başından beri oturuyor.

8/17
“F.BAHÇE'Yİ ACİLE YETİŞTİRİN“

ERCAN GÜVEN/MİLLİYET:
Dün saat 19.00 itibarıyla, düdük çalana kadar hiç olmadığı kadar karanlıktı Kadıköy. Kaza mahalli gibiydi. Portekizli bir hayalperest, kadim kulübe biçerdöver gibi dalmış, sadece sistemi parçalamakla kalmamış, tek tek futbolcuların saha ve Fenerbahçe ile zihinsel bağlarını etrafa saçıp kaçmıştı. F.Bahçe yönetimi, koskoca kulübü, yüz milyonlar değerindeki takımı bırakmış “protestocuları protesto edenleri” hoşgörüye davet etmek gibi nahif ayrıntılarla tribünü yönetmeye çalışıyordu sadece. Hoca yoktu, futbol yoktu, ışık yoktu… Puan farkı çoktu. Tam da bu anda gelen 2-0 derin bir soluktur Fenerbahçe’ye. Tüm “belki”lerin, “umulanların” hayata geçmesi şansıdır. Hani ölmüş diye üzerine gazete kağıdı örtülen kazazedenin nefes aldığı anlaşılır, o anda umut dolu bir telaş başlar ya karanlık bir şarampolde… İşte öyle. Yaşıyor… Yetiştirin Fenerbahçe’yi acile!

9/17
“PEREIRA ALIŞKANLIKLARI“

EMRE BOL/FOTOMAÇ:
Sanki rakip Trabzonspor puan kaybetmemiş, sanki ortada hiçbir hedef kalmamış gibi oynadı sarı- lacivertliler… Hem de Malatya gibi bence ligin en kötü takımına karşı. Pereira öyle bir enkaz bıraktı ki inanın futbolcular ne oynayacağını şaşırmış durumda. Bir çoğu bu şaşkınlıktan ne yapacağını bilemiyor. “Pereira alışkanlıkları“ takımı kolay kolay terk etmeyecek gibi görünüyor. Top rakip ceza sahasına kadar geliyor lakin final paslarında inanılmaz bir acemilik var. Son pas doğru yapılabilse belki de takım şampiyonluk yarışında bu kadar geri kalmazdı. Devre arası geldi, transfer sezonu da açılıyor. Fenerbahçe yönetiminin artık tek bir hata daha yapma lüksü yok. İnce eleyin, sık dokuyun, doğru teknik adamı ve doğru oyuncuları getirin. En azından Fenerbahçe taraftarı geleceğe umutla baksın. Zira bunu en çok onlar hak ediyor.

10/17
“OYUN ÜMİT VERMEDİ“

İLKER YAĞCIOĞLU/TAKVİM:
Açıkçası Malatya demişken ligde son sırada olup bu kadar dağınık, bu kadar isteksiz ve bu kadar rahat bir takımı uzun süredir izlememiştim. Böylesine yanlış ve vurdumduymaz oynayan bir rakibe karşı Fenerbahçe'nin uzun süre farkı ar- tıramaması taraftarın da tepkisini çekti. Maç boyuna Novak-Osayil ikilisi çok gayretli ve iyi oynadılar. Crespo yine orta sahada çok iyi mücadele etti. Adeta “Geçen hafta neden 11'de değildim“ diye haykırdı. Diğerleri resmen idare ettiler. Sonuçta ilk devreyi belki galibiyetle kapattılar ama oyun gelecek adına hiç de ümit vermedi.

11/17
“BİRİ YEDEK OLMAZ MI?“

ENGİN VEREL/AKŞAM
: Mesut Özil'in ekibindeki “Sosa, İrfan Can ve Mert Hakan“dan biri yedek bırakılamıyor mu? Sanki Sosa sezon başından beri takımın vazgeçilmezi! Hayret Crespo ilk 11'de! Karagümrük maçındaki rezaletten sonra sanırım oynatmaya mecbur kalmışlar. Devre bitiyor, atılan gol harici bütün girişimler, uzaktan şutlar. Adem Büyük ve birkaç isim haricinde futbolcu kimlikleri çok üst düzey olmayan Yeni Malatya ise organize şekilde ceza sahasına girmeye çalıştı. İlk yarı F.Bahçe'den daha fazla pozisyona girdiler ama bitiremediler. Mesut'un kondisyonu 1 haftada 3 maç çıkaramadığı için sürekli kenarlara kaçtı. Sezon başında da aynıydı. Demek ki çok yoruluyor! İkinci yarıda Serdar çıkıyor, Valencia sahada. Yine tek forvet! Crespo nedense kulübeye! Pelkas, sürekli hücum denediği için F.Bahçe 2'yi buluyor. Burada maçtan daha önemli bir nokta var. Ali Koç, Başkan seçildiği gün otoritesini kaybetti. Balkona çıkıp “Rambo“ diye bağırırsan, bütün kontrolü taraftara verirsin. Ondan sonra da gösterilen tepkilere karşı “tepki“ koyamazsın. Çünkü bunlara bütün zemini Ali Koç hazırladı. Sosyal medyada istenen isimler takıma getirilecekse, Başkan'a gerek yok.

12/17
“DURUM KARIŞIK“

OKTAY DERELİOĞLU/TAKVİM:
Fenerbahçe, düşüşte olan rakibine karşı golü erken buldu. Futbolcular biraz becerikli ve bencillikten uzak olsa farkı yakalayabilirdi. Tribünlerde tepki sesleri yükselince haliyle bu durum sahadaki futbolu da olumsuz etkiledi. Hocası olmayan Fenerbahçe'de futbolcuların oyunun belli bölümlerinde maça adapte olmakta zorlandığı görüldü. Pelkas'ın oyuna girişi Fenerbahçe'nin temposunu bir nebze olsun artırdı. Yunan futbolcu attığı şık golle takımını rahatlattı. Ancak alınan galibiyete rağmen Fenerbahçe taraftarlarının “İstifa“ tezahüratında ısrarcı olması Sarı-Lacivertliler'de durumun karışık olduğuna işaret ediyor.

13/17
“GÖLE'NİN FENERBAHÇE'Sİ“

BÜLENT TUNCAY/KARAR:
Teknik sorumlu Zeki Murat Göle, 4-1-4-1 sistemi ile sahaya çıkardığı kadroyu teknik oyuncularla doldurmuştu. Neredeyse kaleci Berke dışında her tercihi ofansa yönelikti. Nitekim gol de Mert Hakan’ın şık pasında sol bek Novak’tan geldi. Fenerbahçe ikinci yarıda oyunu kanatlara açarak rakip savunmanın arasında daha geniş boşluklar yaratmaya başladı. Serdar Dursun daha çok orta almaya başladı ama attığı goller ofsayt engelini bir türlü alamadı. Sumudica da iki takım arasındaki güç dengesizliğini dikkate alarak savunmayı beşledi. Zeki Murat Göle kilitlenen oyunu açmak için önce Pelkas’ı, ardından Zajc ve Valencia’yı sahaya sürdü. Tamamen kendi kontrolünde olan maçı sürpriz bir ters golle yitirmek istemiyordu. Nitekim Valencia’nın pasında gelen Pelkas golü, Fenerbahçe adına işi bitirdi. Maç içinde ve golde sonra bir grubun yönetimi ısrarla istifaya davet etmesi ise kazanılması gereken tek şeyin maç olmadığını gösteriyordu. Sonuç olarak geçici hoca Zeki Murat Göle, taraftarın istediği kadroyu sahaya sürdü, orta sahaya kim var kim yoksa koydu ve sonuca zorlanmadan ulaştı. Tabii bu galibiyette takımın becerisi kadar, rakibin zayıflığı da rol oynadı.

14/17
“İYİ BİR TEKNİK ADAM SEÇMELİ“

REHA KAPSAL/FOTOMAÇ:
F.Bahçe'de, teknik adamsız olarak çıkılan Karagümrük maçından sonra Malatya maçında da bazı oyuncuların reaksiyon vermemesi ilginçti. Geçen hafta 9 kişi kalan rakibine karşı skoru alamayan F.Bahçe'de oyuncuların verdiği görüntü bundan bile önemliydi. Çünkü vurdumduymaz tavırlarla kafalarına göre oynayan oyuncular var. Profesyonel oyuncu, yaptığı işe ve kulübüne saygı duymalı. İyi veya kötü oynar o ayrı sorun. Kötü mücadele edemez. İster kulübede teknik adam ister geçici antrenör yer alsın. Ama kim olursa olsun sahadaki performans eksiksiz olmalı. Hele bir de iddiası büyük takım ve camialarda forma şansı buluyorlarsa. Valencia, F.Bahçe'nin vazgeçilmez en klas hücum oyuncusu ve santrforu. F.Bahçe'de teknik adam belirsizliğinin geçen sezonlarda da yaşandığına şahit olmuştuk. Konferans Ligi ve Süper Lig'de az şansı olsa da şampiyonluk yarışında olmak isteyeceklerdir. Avrupa biletinin en rahat alınacağı kulvar olan Türkiye Kupası için bir an önce disiplinli ve iyi bir teknik adam seçiminin olması gerekir. Çünkü disiplinsizlik benim düşünceme göre antrenmanlara da sirayet etmiş gibi görünüyor. Yansımasını maçlarda net bir şekilde görüyoruz. Yönetimin belirsizlik ve kötü gidişatı değiştirme adına vereceği karar hem onların hem de takımın geleceğini olumlu ve olumsuz yönde belirleyecektir.

15/17
“TEKNİK ADAMLIK OYUNCU SEÇMEK DEĞİL“

Metin Tekin:
Çok kaliteli bir oyun olmadı. Bir Kadıköy Fenerbahçe'si değildi. O coşkulu oyun yoktu. Bardağın dolu tarafına bakacak olursak; diyor ki Fenerbahçe, enteresan bir ilk yarı oldu, Trabzonspor aldı gitti ama olağan şampiyonluk adayları Galatasaray, Beşiktaş'ın önündeyim. Böyle bakabilir. İkinciliği büyük bir hedef olarak koymak zorunda, şampiyonluk da umut... Her gün kötü oynayıp kazanacaksan sorun yoktur. Oyun eleştirilerinin bir kısmı bundan sonra ne olabilir üzerinedir. Pereira ile yolları ayırdı Fenerbahçe, 3'lü 4'lü önemli değil, önemli olan oyun seçimiydi. 3-4 gün evvel Karagümrük maçı vardı. Bazı arkadaşlar başlık attı, spor yazarları yorumlar yaptı. Pereira'dan özür dilenmeli, Mesut ve İrfan'ı da gördük falan. Bakın, teknik adamlık oyuncu ismi söyleyip sahaya çıkarmak değil oyun kurmaktır. Chelsea'de Tuchel işler kötü giderken gelir, aynı oyuncularla yeni bir oyun kurar, oyun kurar, oyuncular aynıdır! Kadro kurmakla oyun kurmak farklı şeydir. Fenerbahçe oyunu bu değildir, başka bir oyundur. Bu oyunun içinde İrfan Can ve Mesut profillerine ihtiyaç var. Karagümrük'ü 11'e 9 yenemediler, 11'e 8 de yenemezdi. Öyle kolay değil.

16/17
“VASATI REDDEDENLER İÇİN KÖTÜ OYUN“

Önder Özen:
Malatyaspor'un geniş kadrosu yok, nitelikli bir kadrosu da yok. Sumudica'nın 4. kulübü Malatyaspor. Genelde de organize takımları oldu. Savunmada hep organizeydi. Ancak, hücumda genelde oyuncularına bırakır. Çabuk oyuncusu yok. Hızlı kontratak oyuncuları yok. Dolayısıyla savunmada bir şeyler yapmaya çalışıyor ama hücum planı yok. Fenerbahçe tarihi açısından oyun vasatın altında. Bu sezon için konuşacak olursak Fenerbahçe vasatı da aşağı yukarı böyle. Vasata alışmış Fenerbahçe taraftarı için çok da kötü değil. Vasatı reddedenler için kötü. 2-0 fena bir skor değil, net skordur. Oyun olarak tatmin edicilikten uzak. Gerçek budur. Geçici teknik adamlar ilk defa görev almıyor Fenerbahçe, son dönemde çok oldu. Bazen bir anda çıkar. Fenerbahçe bir anda çıkar. Geçici dönemlerle Fenerbahçe zaman kaybediyor. Her biri değerli teknik adamdır. Zeki Murat Göle, Tahir Karapınar çok değerli teknik adamlardır. Ancak, radikal bir karar vermeden basamak atlayamazsınız.

17/17
F.BAHÇE'DE OYNAMAK KOLAY DEĞİLDİR

Rıdvan Dilmen:
Duyguların karmakarışık olduğu bir maçtı. Fenerbahçe'de futbol oyanamak kolay değildir. Üzüntü sert olur, mutluluk da kimsenin yaşamadığı şekilde olur. Ali Koç'un ilk senesi ve bu sene çok erken koptu. Mutluluk enerjisi gitti Fenerbahçe'de. Maç 93 dakika oynandı, ligimizdeki nadir maçlardan biridir bu konuda. İlk yarıda taktik disiplin olarak mahalle maçı gibiydi. İkinci yarı da iki hoca da daha kompakt oynadı. Fenerbahçe'yi de havlu atmış gibi gördüm. Fenerbahçe'de iyi oyuncu olsan da 4-5. senen olunca yüzün eskidiği için ilk tepki çeken isimlerden biri oluyorsun. Ben en çok bugün Mert Hakan'ı beğendim. Islıklandığı anlarda dikkat ettim sorumluluk almadı, normalde savunmanın önüne gelir sorumluluk alır. Genel anlamda çok sorumluluk bir oyuncu. Bugün en çok koşan, en çok topa temas eden odur. Bir oyuncuya protesto olabilir ama ben bugün ilk defa haksız prostesto gördüm. Mert Hakan için. Geçen haftaya da baksalar en çok koşan futbolcudur. Fenerbahçe'de Pelkas'ı da beğendim oyuna girdikten sonra. Geçen hafta da arzusu vardı. Pelkas gibi bir oyuncunun Fenerbahçe'de sakatlık dışında 4 maçta ilk 11'de başlaması skandaldır.

Diğer Haberler
Kilidi açamayan çilingir: Szymanski
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol