Rıdvan Dilmen: "Sezonun en iyi Fenerbahçe'si!"
26.09.2021 - 20:55
1/16
Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Hatayspor'u 2-1 mağlup ettiği mücadeleyi TRT Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında yorumladı.

2/16
“FENERBAHÇE ZORLANMADI“

Maç 2-1 bitti ve Fenerbahçe zorlandı denebilir ama son 10 dakika doldur-boşalt dışında Fenerbahçe zorlanmadı. Fenerbahçe'nin zorlanmama sebebi de kendisi. Çok yüksek tempo ile oynadılar. 2-1'den sonra 3-4 tane de net gol pozisyonu buldu.

3/16
“SEZONUN EN İYİ FENERBAHÇE'Sİ!“

Maçın 2-1 bitmesi bana göre sürpriz oldu. Sezon başından beri en iyi performanslarından biriydi Fenerbahçe. Fenerbahçe, Başakşehir dışında tüm deplasmanlarını kazandı. Bu maçta zemin de çok uygundu Fenerbahçe. Başakşehir, Fenerbahçe'yi tuzağa düşürdü ve temposuna uydurdu. Hatayspor, beklemediği bir hızda buldu Fenerbahçe'yi. Hız anlamında kalitesi düşük kaldı Hatayspor'un. Genel anlamda baktığımızda Fenerbahçe sezonun en iyi futbolunu oynadı. Haklı bir galibiyet aldı.

4/16
“TÜRKİYE'DEKİ EN İYİ STOPER MIN-JAE“

Fenerbahçe savunması ligin en iyisi. Türkiye'deki en iyi stoper Kim Min-Jae. Fiziğine göre çabukluğu, hızı, yüksek toplarda üstün. Pereira'nın Çin'de görüp getirdiği biri. Çok isabetli transfer.

5/16
“NOVAK'IN SEZGİLERİ İYİ“

Novak sol stoper oynuyordu, bugün sağ stoperde. Aksamadı. Sezgileri iyi oyuncu. Golde Valencia'nın vuruşu muhtemelen auta gidecekti, araya girip ayağını uzatarak golü attı.

6/16
“GUSTAVO'NUN YANINDA ARTIK MERT HAKAN“

Mert Hakan, Frankfurt'ta iz bırakmıştı. Hoca devam ediyor. Sarı kartı olduğu için çıktı. Crespo'yu soktu. Olympiakos maçında ideal 11'iyle oynayacaktır Pereira. Bence artık Gustavo'nun yanında 1. oyuncu.

7/16
“BU ÖNEMLİ BİR DETAY!“

9 maçtır sürekli deparlı oynayan Osayi'yi dinlendirip Muhammed'i oynattı. Ferdi sağa geçti. Fenerbahçe, bugün 4 yerliyle oynadı. İlk değişikliği de Mert Hakan yerine Crespo'yu sokma şansı oldu. Bu önemli bir detay.

8/16
“KLASİK OYNAMIYORLAR; DEĞİŞKEN!“

Berisha santrfor oyuncusu ve Avusturya'da çok gol attı. Fenerbahçe klasik sağ, sol, santrfor oynamıyor. Değişken oynuyor.

9/16
“O KADAR SIKINTI ÇIKARDILAR Kİ...“

Hatay sol beki ve sağ beki, çok hücuma çıktılar son dakikalarda. Devamlı içe kat eden oyuncuların savunma özelliği olmuyor. Ancak Berisha, Rossi, Valencia o kadar sıkıntı çıkardılar ki bekler hücuma çıkamadı uzun süre.

10/16
“POZİSYON HATASIYLA ZOR GOL YERLER“

Rotasyona Szalai, Altay, Kim Min Jae, Gustavo hiç girmedi. Szalai, 1 maç dinlenmeye kalktı, 20. dakikada girmek zorunda kaldı. Fenerbahçe'nin omurgası emniyette. Oynayacaklar. Fenerbahçe, pozisyon hatasıyla zor gol yer.

11/16
“ROSSI GİDEREK HAZIR OLUYOR“

Rossi diye bir oyuncu aldı Fenerbahçe'de. Orada çok oyuncu var. Alınması soru işareti dedim. Kalitesiyle ilgili değil, orada çok oyuncu var. Başka yerlere oyuncu alabilirlerdi. ABD'den geldi Rossi. Geçen hafta bir kıpırdadı. Oyuncu topla dripling yaparken hazır olup olmadığını anlarsın. Giderken abuk subuk işler yaparsan hazır değilsin. Direkt gidersen dirisindir. Fizik kuvveti olmayan 20. dakikadan itibaren düşündüğünü uygulayamaz. Geçen hafta uygulamaya doğru gitti. Olympiakos maçından sonraki Kasımpaşa maçında Rossi kesinlikle dinlendirilmeli.

12/16
“3-4-3'TE HIZLI, 4-2-3-1'DE GÜÇLÜ“

3-4-3, Fenerbahçe'nin formatına uygun değil. Şampiyon olur ama zor olur diyor. Hoca 3-4-3'ü seviyor. Bunla başarısız olur demiyorum. Fenerbahçe'nin şampiyonluk için yeterli kadrosu var. Bana göre 4-2-3-1 ideali Fenerbahçe'nin. Madem 3-4-3 istiyor Fenerbahçe. Fenerbahçe 4-2-3-1'de güçlü takım. 3-4-3'te hızlı takım. Ancak, 3-4-3'te son dakikalarda sıkıntı yaşıyorlar. 3-4-3'te gittili geldili oynuyor.

13/16
“EN AZINDAN SKOR YAKALANINCA 4-2-3-1“

Fenerbahçe'de 5 oyuncu var. Altay, Kim, Szalai, Gustavo, Valencia. Doğrusu bu, bozmuyor. Hemen hemen her maç oynuyorlar. Etrafındakileri de rotasyona sokuyor. Şampiyonluk için her sistemi oynamanız lazım. Hoca bu 3-4-3'ü istiyorsa 4-2-3-1'i de oynatmalı. 4-2-3-1 için özel antrenmana ihtiyaç da yok. 3-4-3 oynatıyor, artık bunu kabulleneceğiz. En azından skor yakaladığı zaman 4-2-3-1'e dönmeli. Hatta 4-4-2'de oynayabilir.

14/16
“SADIK MI BAĞIMLI MI?“

Geriye düştüğü zaman skorda 3-5-2 de oynayabilir. Esnek olmakta fayda var. Bu kadar sisteme sadık kalmak ile bağımlı kalmak başka bir şey.

15/16
“MESUT ÖZİL ÜST ÜSTE MAÇ KALDIRAMAZ DİYOR“

Ben olsam Mesut'u dinlendirmem, hoca dinlendiriyor bugün. Hoca şöyle düşünüyor; perşembe günü ben ilk kez Mesut'u sonuna kadar oynattım. Oyunun son 35 dakikasında hiç koşmadığı kadar koştu. Mesut'u dinlendireyim, perşembe oynatayım. Bunu Gustavo için yapmıyor. Mesut iki maç üst üste kaldıramaz diye düşünüyor. Real Madrid'de böyle düşünmüyorlardı. Fenerbahçe bugün hak etti, iyi oynadı. İyi oynayan takım bozulmaz derler. Hocanın bozmadığı oyuncular var. Pereira diyor ki Gustavo üst üste maçları kaldırır ama Mesut Özil kaldıramaz diyor. İrfan Can da böyle.

16/16
“ROSSI YAVAŞ YAVAŞ GELİYOR“

3-4-2-1 oynuyorsam Rossi'yi sol önde Mesut Özil'in yerine koyarım. Sağ önde Mesut daha iyi. 4-2-3-1'de forvet arkası için Mesut tartışılmaz. Şimdi Rossi yerine Pelkas'ı görünce 'Eyvah' demem ama Rossi yavaş yavaş geliyor. Yakında 'Eyvah' derim.

Diğer Haberler
Kulüpler Birliği'nden Ali Koç kararı
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol