Spor yazarlarından Ankaragücü - Fenerbahçe maçı değerlendirmesi
09.05.2021 - 12:30
1/7
Spor yazarları, Süper Lig'in 40. haftasında Fenerbahçe'nin Ankaragücü deplasmanında 2-1 kazandığı maçı değerlendirdi. Yazar görüşlerinin tamamını paragraf sonunda ismi verilen gazeteleri satın alarak okuyabilirsiniz.

2/7
ŞAMPİYONLUK İHTİMALİ ARTIK DAHA FAZLA

İLKER YAĞCIOĞLU:
“Zirveyi yakından ilgilendiren haftada Fenerbahçe son dakikada öyle bir gol buldu ku şampiyonluk ümitleri resmin zirve yaptı. Galatasaray'ın Beşiktaş'ı yenmesiyle aradaki fark ikiye ininci şimdi zadece Beşiktaş'ın 1 mağlubiyet almasını bekleyecekler. Maça gelecek olursak.... Emre Belözoğlu'nun 35. dakikada Mert'i çıkartıp Gökhan'ı oyuan aldığı ana kadar son haftalardaki en kötü Fenerbahçe'yi izliyorduk. Üretemeyen, rakibe de 3-4 fırsat tanıyan dağınık bir görüntü içindeydiler. Ama Emre hocanın müdahalesinin ardından işler tamamen değişti. O dakikada bu değişikliği yapmak, devreyi beklememek ve takımın sıkıntısını görmek Emre Belözoğlu'nun ileride çok iyi bir teknik direktör olacağının ip uçlarıydı. 2. yarı resmen tek kale oynanan bir maç izledik. Fenerbahçe oyunu rakip ceza sahası içinde oynadı. Sadece golün gelmesi maçın uzatma dakilarının buldu. Bu da sevinci bir kat daha arttırdı. Fener'in şampiyonluk ihtimali artık daha fazla...“ (TAKVİM)

3/7
MAÇ BİTERKEN PATRON ÇILDIRDI

ERCAN GÜVEN:
“Beşiktaş ve G.Saray için “umduğu” her türlü puan hesabı aynen hayata geçen Fenerbahçe, kendi hesabını ancak son nefesteki golle denkleştirebildi ve zirveye üç puanlık bir adım attı. Zor mor!.. Hesap tuttu ya; ona bakın siz. Maçın bitmesine on dakika kala “patron çıldırdı”… Belözoğlu takımı, kurguyu, planı, her şeyi değiştirdi ve Ozan/Mesut/Szalai’yi dışarı aldı Gustavo/Thiam/Cisse’yi sahaya sürdü.Gole mecburdu Fenerbahçe. Risk kaçınılmazdı. Beklediği ve tüm umutlarını yüklediği galibiyet golüne ancak maçın uzatmaları biterken ulaşan Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın kaybettiği derbi haftası Süper Lig’e yeni renk getirdi. Kimine pembe, kimine mor… Kesin olan şu ki, artık sezon sadece siyah-beyaz değil.“ (MİLLİYET)

4/7
EMRE BELÖZOĞLU MÜTHİŞ YÖNETTİ

GÜRCAN BİLGİÇ:
“Emre Belözoğlu müthiş bir maç yönetti. Son 15 dakikaya her şeyi risk ederek girdi. Takımı bu reflekse cevap verdi. Valencia bir asist ve golle sahanın parlayanı oldu. İrfan ve Mesut yine orta sahayı yönetti, defans hattı yine rakibe golü ikram etti.“ (SABAH)

5/7
SONUNA KADAR VARIM DEDİ

ENGİN VEREL:
“Böyle maçlarda en çok korkulan eski tüfeklerdir... Fenerbahçe'ye çok yüksek bir maliyetle gelen ama bekleneni veremeyen Alper Potuk, bu sezon Ankaragücü ile yeniden var olma mücadelesi veriyor. Bu tür oyuncuların eski takımlarına karşı her zaman kapasitesinin üstünde performanslar gösterdiğine şahit olmuşluğumuz vardır. İşte o Alper Potuk daha maçın başında eski takımı Fenerbahçe'ye golünü attı. Aynı Alper 27. Dakikada kale önünden kafayla uygun pozisyonda topu dışarı atmasaydı belki de Ankaragücü 3 puanı sağlama alacaktı. Sonra maçın Ankaragücü'nün kontrolünde devam ettiğine şahit olduk. Ta ki Emre Belözoğlu, Ozan Tufan'ı sağ bekten alıp gerçek yerine koyana kadar. Ne diyelim hatadan dönmek de erdemdir. İşte o Ozan Tufan, Fenerbahçe'nin beraberlik golünü attı. Hücumun başlangıcında Mesut Özil'in organizasyonunu ve katkısını da teslim etmek lazım. Emre'nin çoğu zaman takımı mücadele anlamında eksik bıraksa da Mesut ısrarını yerinde buluyorum. Zira onda bulunan cevheri yeniden ortaya çıkarmanın tek yolu bu ve bu cevher ortaya çıktığında Fenerbahçe adına birçok şeyin olumlu anlamda değişeceğini hepimiz biliyoruz. Uzatmanın son dakikasında İrfan Can'ın ortasında Valencia'nın golü ise futbolun adaletiydi ve Fenerbahçe haklı bir galibiyetle şampiyonluk yarışında 'Sonuna kadar varım' dedi.“ (AKŞAM)

6/7
SON 8 HAFTANIN EN İYİSİ

SERCAN HAMZAOĞLU:
“Fenerbahçe, başkentte 3 değil, 6 puan kazanarak çıktı. Maçın genel röntgenini çekmeden önce şampiyonluk yarışıyla ilgili görüşlerimi söylemeliyim. Son 2 haftada her şey yeniden başlıyor. Hala Beşiktaş büyük bir şansa sahip ancak bütün stres bu saatten sonra üzerlerinde olacak. Fenerbahçeliler 3 yıldır bu heyecanı özlemişti. Artık yarışın heyecanını sonuna kadar yaşayacaklar. 90+ golleri genelde şampiyonluğun habercisidir. Valencia'nın golü beni 2010-2011 yılında Andre Santos'un Gaziantepspor'a attığı gole götürdü. Bakalım başkentteki bu gol şampiyonluğu getirecek mi? Zorlu bir dönemde 8'de 6 yapmak ve şampiyonluğu son 2 maça taşımak kolay değildir. Belözoğlu bunu başardı. Son 8 haftanın da en başarılı teknik adamı oldu. Kalan son 2 maç da onun kariyeri için çok belirleyici olacak. Fenerbahçe mutlu sona ulaşırsa hem onun hem de sarı-lacivertli camia için yepyeni bir dönemin başlangıcı olacak.“ (SÖZCÜ)

7/7
EMRE HOCANIN SİHİRLİ DOKUNUŞLARI

HASAN SARIÇİÇEK:
“Fenerbahçe şaşkınlığım sürerken Emre Hoca müthiş Mert Hakan-Gökhan Gönül hamlesi ile Ozan’ı sağ bekten öne atarak toparlayıverdi Fenerbahçe’yi. ...Ve, yerini yadırgayan Pelkas’ın sönük kaldığı gecede Ozan sahne aldı. Ozan Tufan, Mesut Özil ve Valencia işbirliği ile sadece şık bir gol atıp eşitliği sağlamakla kalmadı, Fenerbahçe’ye kanatlardan Caner ve İrfan Can ile hem tempo kazandırdı hem de Valencia ile zafere taşımayı bildi. Bu arada Mesut’un yorgun düşmesi ve hamle oyuncularının gayreti Fenerbahçe’nin şampiyonluk hesaplarını daha da kuvvetlendirdi. Bravo Emre Hoca... Sihirli dokunuşları işe yaradı.“ (TÜRKİYE)

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol