Fenerbahçe'ye Emre Belözoğlu'ndan 5 dokunuş
27.04.2021 - 11:49
1/7
Fenerbahçe'de Erol Bulut sonrası takımı devralan Emre Belözoğlu, kritik dokunuşlarıyla biten şampiyonluk umutlarını yeşertti. Sorunların doğru tespiti ve çözümler 5 haftada toplanan 14 puanı getirdi.

2/7
EMRE BELÖZOĞLU'NUN 5 HAMLESİ...

Fenerbahçe, bundan kısa süre önce şampiyonluğa havlu atmış gözüyle bakıyordu. Beşiktaş deplasmanındaki 1-1'lik sonuçla rakibini yakalama şansı azalmış görülen Fenerbahçe'de Erol Bulut gidiyor yerine Sportif Direktör Emre Belözoğlu geliyordu. Belözoğlu, kısa sürede önemli bir atılıma gitti. Birkaç dokunuşla hem camiayı hem de takımı topladı. İşte sorunların doğru tespitleri ve Belözoğlu'nun 5 hamlesi…

3/7
1- TEMASLI İDMAN DÖNEMİ

Belözoğlu, idmanlara el atmakla başladı ve fiziksel temaslı çalışmalara ağırlık verdi. Antrenman süreleri azaldı. Çift kalelerde oyuncularına ‘maç ciddiyeti' havası kattı. Duran top ve şut çalışmalarını artırdı. Bu da hücum rakamlarına yansıdı.

4/7
2- FENERBAHÇE TOPA HÜKMETTİ

Bulut döneminde topla oynama oranı yüzde 53 gibi düşük bir orandaydı. Emre Belözoğlu, ‘Fenerbahçe böyle oynar' felsefesiyle topa hükmetmeyi istedi. Topla oynama oranı yüzde 62'ye çıktı. Orta saha kurgusundaki değişiklik kazandırdı.

5/7
3- KEMİK KADRO OLUŞTURDU

Geniş kadroda, istikrarı yakalayamayan Bulut dönemine rağmen Belözoğlu, kemik bir oyuncu grubu oluşturdu. Oyuncuların yeri fazla değiştirilmeden sonuca gidildi. Futbolcularla yakından ilgilenmesi Belözoğlu'na artı puan kattı.

6/7
4- EMRE’NİN LİDERİ SOSA

Emre Belözoğlu, kendi futbolculuğunu hatırlatan bir kararla Luiz Gustavo'yu kulübeye çekip Jose Sosa'ya takımın anahtarını teslim etti. Yıldız oyuncu da onun yüzünü kara çıkarmadı. Saha içi liderliğini üstlenen Sosa, takımın beyni durumuna geldi.

7/7
5- TAM İSABET VALENCIA

Santrfor bölgesinde sıkıntı yaşayan Fenerbahçe, Valencia'nın ileri uca çekilmesiyle yediğinden fazla atan bir takım durumuna geldi. Belözoğlu, santrforda kullandığı Valencia ile hücum gücünü artırdı. (Sözcü/İrfan Yirmibeş)

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol