Spor yazarlarından Fenerbahçe - Kasımpaşa maçı değerlendirmesi
26.04.2021 - 14:20
1/15
Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Kadıköy'de oynanan maçı Fenerbahçe, 3-2'lik skorla kazandı. Spor yazarları bu mücadeleyi değerlendirdi. Yazıların tamamını, paragraf sonunda ismi verilen gazeteleri satın alarak okuyabilirsiniz.

2/15
İLK DEVREDEKİ OYUN HEPSİNİ KAZANDIRIR

GÜRCAN BİLGİÇ:
“Sezonun kahramanı Altay'dı. Sakatlandığında alarm çaldı esasında. Rakibe asist yapıp, penaltıya da neden olması ile birlikte, kalan maçlar için bir zorunluluk daha oluştu Fenerbahçe için; “Kazanacaksan, üç tane atacaksın...“ Bir gün önce Beşiktaş ve Galatasaray maçlarındaki hakem kararları ile gözler başka taraftayken, aslında sakınmaları gerekenin kendi kalecileri olması da enteresan. Harun için güzeli, tüm takımın kendisini sahiplenmesi, destek vermesi ve arkasında durmasıdır. Bıçak üstünde oynanan son 20'de, 3 net golü kaçıranın Fenerbahçe olması da ilginç. Skorun üstüne gelen panikte Sosa toparlamaya çalışırken, Gustavo'dan doğru yardım alamadı. Değişikliklere rağmen, Thiam, Sinan veya Ferdi önde top tutamadı, baskıyı kırmalarına yardımcı olamadı. Sonuç; ilk 45'teki oyun Fenerbahçe'ye kalan tüm maçları kazandırır. Bu kaleci performansı ve geriye yaslanmayla her maçı kayıp da edebilir. Yani; ağızda kalpler ile yürümeye devam...“ (Sabah)

3/15
TOPA SAHİP OLUP DİNLENMELİLER

İLKER YAĞCIOĞLU:
“Kadıköy'de dün akşam iki farklı devre izledik. İlk devre son derece etkileyici bir oyun vardı. Atılan 3 gol girilen çok net pozisyonlar, defansta da çok sıkıntı yaşamayan bir takım izledik. Eğer kaleci Ertuğrul gününde olmasa ya da Fenerbahçeli oyuncular biraz daha becerikli olsa 45. dakikada maç bitebilirdi. Fenerbahçe'nin ön bölgesinde oynayan her oyuncu çok değişken ve tempolu oynuyor. Ozan'ı, Pelkas'ı, Mert Hakan'ı üst üste iki pozisyonda aynı bölgede görmek imkansız. Doğal olarak da rakiplerin dengesi bozuluyor. Fenerbahçe sezon başına göre çok daha rahat pozisyon üretiyor. Kısacası ilk devre Fenerbahçe adına müthişti. İkinci yarıdaki sıkıntının sebebi bence şu: Çok yoğun bir trafikten geçiyoruz. Takımlar çok yoruldu. Fenerbahçe'nin de hafta arası Alanyaspor'la çok zorlu bir maçı var. Bu yüzden Emre Belözoğlu oyuncularına tempoyu düşürün talimatı vermiş olabilir. Bu son derece doğrudur. İlk devredeki gibi yüksek tempoyla 90 dakikayı oynayamazsınız. Ama Emre hocanın çözmesi gereken problem şu: Topa sahip olarak dinlenmeleri gerekir. Ve rakibe bu kadar gol şansı vermeyecek bir tempoda oynamalılar. Bunu da hallederse ideal oyun ortaya çıkmış olur“ (Takvim)

4/15
İKİ GOL DE HARUN'A LAZIM

ERCAN GÜVEN:
“Fenerbahçe yılın en iyi futbolu ile başladı maça. Sadece bir devre ama sezona bedeldi… Sahaya yayılış, yardımlaşma, tempo, uyum hepsi on numaraydı. Üstüne bir de coşku… Keşke pandemi olmasa da Fenerbahçeli tribünden izleseydi 45 dakikayı. Böylesine Kadıköy’ü öylesine özlemişlerdir ki! Skor kaçınılmaz olarak geldi. Önde basıp rakibi kaleden uzak tutarak ve rakip savunma arasına arkasına toplar atarak bunalttığı Kasımpaşa’nın engel olması imkansızdı. Takımda kaleci Harun’dan başka tekleyen yoktu. Maç eksiği falan tamam da, rakibe pas vermek gibi dehşetli bir hata yaptı Harun. Beraberlik golüne asist yaptı. Valla U17’de keserler adamı takımdan. Yetmedi, maçın son çeyreğinde yine klasik “Harun penaltılarından” birini yaptı ceza sahasına giren Kasımpaşalının ayaklarına yatarak. Üstelik bu sefer kurtaramadı. Son dakika bir kurtarışı var, o kadar. Korku filmi gibi Harun. Ne yapacak Fenerbahçe; her maçta iki tane gol de Harun’u telafi etmek için mi atacak? Emre Hoca’nın kabahati, bile bile frene basması ve Harun’u hesaplamamasıydı. Son dakikaları beraberlik korkusuyla tek farkla önde tamamladı Fenerbahçe. Bundan böyle futbolun “kas” değil “sinir sistemi” ile oynanacağı iyice belli olan Süper Lig’in son beş haftasına girerken “can derdindeki” Kasımpaşa’dan üç puan almak her türlü “laf dalaşından” önemlidir Fenerbahçe için.“ (Milliyet)

5/15
EMRE'NİN ELİNİN DEĞDİĞİ BELLİ

ŞANSAL BÜYÜKA:
“Fenerbahçe abartısız, bu sezonun en iyi başlangıcını yaptı. Geri pası, yan pası unutarak, ayağını frenden çekip gaza basarak, çok rahat pozisyon bularak, her fırsatta kaleye vurarak... Fenerbahçe‘de Sosa, oynamak için Emre Belözoğlu’nu beklemiş olmalı... Görüyoruz ki, Fenerbahçe‘nin saha içi patronu Sosa... Süper oynadı. Mert Hakan‘ın da Emre Hoca ile birlikte hızla kendini geliştirdiği çok açık görülüyor. Fenerbahçe‘nin golcü için “inim inim inlediği” haftalarda Valencia “mevcutların en iyisi” görünmesine rağmen, ısrarla kenarlarda oynatılarak, boş yere harcandı. Bunu düzeltmek de Emre Hoca’ya kaldı. Fenerbahçe bu sezonun en iyi ilk yarısını oynadı. İkinci yarıda durmasına ve gol yemesine rağmen bunalmadı, son beş dakika dışında küçük takım gibi savunmaya çekilmedi. Unutulmasın, yediği gollerde de içten vuruldu. Rakipten değil, kalecisinin hatalarından yedi. Takıma Emre Belözoğlu‘nun elinin ve futbol aklının değdiği çok açık belli oluyor. Ama sezon başından beri kemikleşmiş o kadar çok yanlış var ki, bu dar zamanda hangisine yetişirsin, hangisini düzeltirsin...“ (Milliyet)

6/15
ÜÇ PUAN HARUN'U KURTARDI

ÖMER ÜRÜNDÜL:
“F.Bahçe bu sezon birinci devrede ilk defa çok etkili ve pozisyon zenginliğine sahne olan ofansif futbol sergiledi. Hücum girişimlerinde öylesine olumlu, değişik varyasyonlar sergilediler ki Kasımpaşa'nın takım savunması felç oldu. Hücum presi vardı, yerleşmiş savunmalara set oyununda üretkenlik sağlandı. Eğer Ertuğrul'un kurtarışları olmasa F.Bahçe attığının iki mislini ilk yarıda atardı. İkinci devre ise takım durdu. Ayağa paslarla oyunu rölantiye alıp kritik Alanya deplasmanını da düşünerek aktif dinlenmeye geçti. Emre Belözoğlu göreve başladıktan sonra 1.5 maç Samatta'da ısrar etti sonra gerçeği anladı. Samatta ortada yok, Valencia santrfor. Harun'un ilk yarıdaki göz göre göre yaptığı inanılmaz hatası iyi futbol ve 3 puandan örtüldü. Son dakikada yine benzer bir hata yaptı, eğer topu kapan Kasımpaşalı oyuncunun vuruşu kaleye girseydi herhalde gecenin en çok konuşulan ismi Harun olurdu.“ (Sabah)

7/15
SON DÜDÜŞE KADAR TAKİP

AHMET ÇAKAR:
“Çok garip bir maç izledik. İlk yarı 5-6 olacak maç, ikinci devre bir anda kritiğe giriverdi. İlk yarıya bakıyoruz, fevkâlade bir Fenerbahçe… Top kontrolü, dikine oynama, yakalanan pozisyonlarla belki de sezonun en iyilerinden biri. Üstelik rakip Kasımpaşa, izleyenlere, “Bu nasıl bir takım“ dedirtecek kadar kötü. Üstelik Fenerbahçe 5-6 atması gereken ilk yarıyı da 3-1 önde bitiriyor. Ayrıca yediği de Kasımpaşa'nın attığı bir gol değil. Harun'un, Kasımpaşa'nın önüne bırakıp “Al sen at“ dediği bir pozisyon. İkinci yarı bir şeyler oldu. Fenerbahçe, 'oyunu kontrol edeyim' dedi hem oyun üstünlüğünü hem de pozisyon üstünlüğünü rakibe veriverdi. Son 15 dakika Fenerbahçe puan kaybetseydi sadece puan kaybetmeyecek, sadece şampiyonluğu kaybetmeyecek yılın en büyük futbol enayiliğine imza atmış olacaktı. Olmadı… Şanslı mıydılar? Hayır… Çünkü Kasımpaşa ne puan alacak futbol oynadı ne de gol bulabilecek pozisyon yakaladı. Sonuçta Fenerbahçe, Beşiktaş'ı takip ediyor. Görünen o ki son düdüğe kadar da takipte kalacaklar.“ (Sabah)

8/15
GECE İLE GÜNDÜZ KADAR FARKLI İKİ DEVRE

GÜNTEKİN ONAY:
“Süper Lig’de artık hataya yer olmayan final maçları oynanıyor. Fenerbahçe, 3 puanın ötesinde oyununu da yukarıya çıkartarak şampiyonluk yarışına devam ediyor. Fenerbahçe’nin ilk yarıdaki oyunuyla ikinci yarıdaki performansı arasındaki büyük uçurumu sorgulaması şart. Her şeyin tam anlamıyla lehine gittiği bir karşılaşmayı bu kadar zora sokmak sarı lacivertli takım açısından son derece düşündürücü.“ (Hürriyet)

9/15
EMRE BELÖZOĞLU'NUN TAKIMI ÇOK FARKLI

ERMAN TOROĞLU:
“İlk 45 dakika bitiyor. Yorum şu; 'Bu sezonun en iyi Fenerbahçesi!' Her şeyi ile sahada tıkır tıkır işleyen bir takım. Erol Bulut'un takımı ile Emre Belözoğlu'nun takımı çok farklı. Bakıyoruz, Kasımpaşa hiç tepki gösteremiyor. Harun'un büyük hatası ve Kasımpaşa'nın golü... Fenerbahçe'nin kaçırdıkları gol olsa ilk yarı 5-1 veya 6-1 bitebilir. Yorum çok net; F.Bahçe bu maçı kazanır. Ama ikinci yarıda sarı-lacivetliler ilk devrede olduğu gibi değillerdi. Kasımpaşa da ilk yarıdaki gibi değil. Maç 3-2'ye geliyor bu sefer F.Bahçe'de panik başlıyor. Başta kaleci Harun olmak üzere tuhaf işler yapıyorlar ve göbekten rakibe çok pozisyon veriyorlar. Maçın genelinde hakem Fırat Aydınus zorlanmadı ama öyle bir pozisyon var ki net penaltıyı Fenerbahçe aleyhine çalamadı. Yüreği yetmedi! 58'inci dakikada sağ çaprazdan gol pozisyonuna giren Kasımpaşalı'yı Szalai, arkadan iterek düşürdü. O penaltıyı verse maç 3-2 olacak, belki sonra Kasımpaşa 3-3'ü bulacaktı. Maalesef büyük takımlar ile küçük takımlar arasındaki hakem taktir hakları böyle oluyor.“ (Sabah)

10/15
FENERBAHÇE'DE İKİ FARKLI PERDE

REHA KAPSAL:
“Fenerbahçe, Emre Belözoğlu geldikten sonra oyun başlangıçlarını ve ilk yarıları çok güçlü oynamaya başladı. Emre hoca ilk yarı başarılı bir oyun oynattı ama son bölümlerin daha doğru kurgulanıp planlanması gerekir. Bu 'ilk perdeyle ikinci perde' arasındaki farkı düzeltmesi için; saha içi performans organizasyonlarını, takım bütünlüğünün bozulmasını, oyun taktiğini ve oyuncu değişikliklerini komple tekrar gözden geçirmeli.“ (Fotomaç)

11/15
ŞAMPİYONLUK ADINA ÇOK DEĞERLİ

FEYYAZ UÇAR:
“Daha fazla gol, daha farklı bir skor olması gerekir istatistiklere göre. Emre hocayla birlikte saha dışından müdahalelerle neler değişti? Emre'nin belki de risk alarak vazgeçilmez Gustavo'yu oturtması, Sosa'yı lider yapması, lider ihtiyacını hissetmesi çok şey kazandırdı. Kazanma alışkanlığı başladı Fenerbahçe'de. Bunun gibi teknik taktik değişiklikler de oldu. Caner birkaç pozisyonda orta yapmadı, pas verdi, değişiklikler, ince detaylar var. Takım olma yolunda ilerleyen bir Fenerbahçe görüyoruz. Belirli bir oyun anlayışına uymayan oyuncu hemen kenarda. Emre hocanın gelişiyle birlikte takım olma adına gelişmeler var ve şampiyonluk adına bu çok değerli. Takıma dokunuşlarınızla şampiyonluk çehresini değiştiriyorsunuz, çok farklı bir Fenerbahçe. İlk yarıda sezonun en iyi Fenerbahçe'ydi. Fenerbahçe'de devam eden problemler de var, panikleyen, hala pozisyon veren Fenerbahçe var. 3-2 iken Harun kaleyi boş bıraktı bir anda, gol olsa maç berabere bitecek, herkesin emeği gidecek. Orada biraz daha dengeli, biraz daha pas yaparak, topu ayağında tutarak oynamak lazım. Hakimiyeti, topun sende kalmasını sürdürebilir hale getirebilirse Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda son haftalarda biraz daha rahat olabilir.“

12/15
“ATANIN TUTANIN İYİ OLACAK“

NİHAT KAHVECİ:
“Klişedir ama atanla tutanın iyi olacak. Fenerbahçe bu sezon bu denklemi bir türlü tutturamadı. Altay ile tutanı çok iyiydi, ön tarafı kötüydü; şimdi atanı iyi tutanı Harun kötü. Fenerbahçe şimdi atıyor, bu kez de kalesini kapatamıyor ama buna rağmen de yarışın içerisinde kaldılar. Fenerbahçe'nin kadrosu böyle bir kadro, böyle inanılmaz bir kadro. Herkes için en çok malzemeyi veren takım da Fenerbahçe. İlk yarıda harika bir Fenerbahçe vardı, sezonun en iyi Fenerbahçe'siydi. Pas trafiği kusursuzdu, herkes iyi alan kapattı, iyi hücum etti ancak ikinci yarıda bambaşka bir Fenerbahçe izledik.“

13/15
“BAZEN KAFADA BİTİRİRLER“

TÜMER METİN:
“İlk yarı için sezonun en iyi Fenerbahçe'si diyebiliriz, pozisyon adına en iyi Fenerbahçe diyebiliriz, oyun da Harun'un yaptığı hata ve maçın başında Thelin kafası dışında pozisyon vermeden, 3 tane atmışken, en az 3 tane de kaçırdığı bir ilk yarı izlediğimizi söyleyebiliriz. Bazen böyle maçlarda, devreden çıktıktan sonra oyuncular kafada maçı bitirirler, rahat kazanacaklarını hissederler. Artık günümüzde pek olmuyor. 3-1 rahat gözükse de, kalende yediğin bir gol, hem ekran başındakileri hem de Emre Belözoğlu'nu endişeye düşürebiliyor.“

14/15
“F.BAHÇE ÇOK ÜSTÜNDÜ“

AYHAN AKMAN:
“Harun biraz gereksiz yere, hatalı bir pasla Kasımpaşa'yı oyunun içine dahil etti. Genel olarak Fenerbahçe'yi ilk yarıda çok beğendim, bütün hatlarıyla çok üstün oynadılar, ikinci yarıya çok farklı da girebilirlerdi. Hoca geldiğinden beri, özellikle iç saha kurgusunda 4-5-1 gibi bütün orta saha oyuncularını, yetenekli oyuncularını sahaya sokan bir hoca. Topa sahip olmayı seven oyuncular ve ilk yarıda bunun bütün özelliklerini yansıttılar. Topu kaybettiklerinde baskı müthişti, kapınca da pozisyon bulabiliyorsun, atak devamlılığı sağlıyorsun. Emre Belözoğlu ile Erol hoca arasındaki fark, topa sahip olmak isteyen oyunculardan kurulu bir kadro var.“

15/15
“DAYANMASI MÜMKÜN DEĞİLDİ“

ALİ GÜLTİKEN:
“Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki oyununa Kasımpaşa'nın dayanması mümkün değildi. Oyun o kadar güçlüydü ki olmaması mümkün değil. Maçın en önemli tarafı, bu kadroya rağmen kaptırdıkları topları çok çabuk geri aldılar. Basan, ikili mücadeleden kaçmayan bir oyun var. Bugün hayranlıkla izlediğim Pelkas ve Valencia var. Demek ki her oyuncu orijine döndüğünde verimliliği artıyor. Valencia, Emre hoca gelene kadar santrforda oynamamıştı, etrafını da süsleyince etkili hale geldi. Pelkas'a, İrfan Can'a yaklaşıyor. Dar alanda kısa koşularla hedef gösteriyor. Oyunu çok rahatlattı. Fenerbahçe'de her şey yerine oturmuş, mutlu bir oyun var. Belki Fenerbahçe adına soru işareti yaratan şey, Harun'un kendi başına yaşadığı güven kayıpları oldu. Oyun içinde biraz onu bozdu, bireysel hataları üst üste yaptı, sonra penaltı yaptırdı falan. Fenerbahçe'de o bölüm de önemliydi, önemli bir mesaj oldu. Biraz geç oldu ama sonucunda baktığımızda Fenerbahçe kendi adına mutlu olabileceği bir yere geldi. Bundan sonrası için de bu oyunu devam ettirirsem farkımı ortaya koyacağım diyor.“

Diğer Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol