Fenerbahçe'de 3 puan planları!
07.01.2023 - 10:18
1/7
SAMANDIRA'DA 3 PUAN PLANLARI
Fenerbahçe, Hatayspor ve Antalyaspor galibiyetleriyle Galatasaray maçına formda ve moralli bir şekilde çıkacak. Jorge Jesus ve ekibi, derbi öncesi Samandıra’da adeta kamp kurdu. Teknik ekip, bir yandan 6’da 6 yaparak rüzgarı arkasına alan rakibi en ince ayrıntısına kadar analiz ederken, diğer yandan derbide kullanılacak stratejiyi belirlemek için çalışıyor. Joao Pedro dışında eksik olmaması, Jesus’un kadro seçimi konusunda elini fazlasıyla güçlendirdi. Tecrübeli teknik adam bu sayede taktik provalarda birçok farklı deneme yapıyor.

2/7
KADIKÖY FARKI
En çok merak edilen konu savunmanın 3’lü mü yoksa 4’lü mü olacağı. 3’lü defansla bu sezon başarılı sonuçlar alınsa da Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarında beklenen oyun ve sonuçlar gelmemişti. Ancak Jesus, bu iki derbinin aksine Galatasaray mücadelesinin Kadıköy’de oynanacak olması nedeniyle 3’lü savunmanın bu kez daha iyi işleyebileceği görüşünde. Taktik idmanlarda bol bol bu sistem üzerinden denemeler gerçekleştiriliyor.

3/7
DURAN TOP SİLAHI
Diğer yandan 4’lü defansın varyasyonlarını da kullanan Jorge Jesus, henüz kesin kararını vermiş değil. Ancak sistem ne olursa olsun Portekizli teknik adamın öğrencilerinden talebi, Galatasaray’a geriden oyun kurdurmamak ve önde yoğun baksıyla kazanılacak toplarla tehlike yaratmak. Jesus ayrıca duran toplara da büyük önem veriyor. Sarı-Kırmızılılar’ın takım boyu ortalamasının kısa olması ve duran toplarda yaşadığı zaaf, Fenerbahçe’nin en önemli hücum silahlarından biri olabilir.

4/7
5 İSMİN YERİ GARANTİ
Jesus, kadro tercihleriyle sezon boyunca herkesi şaşırttı. Derbi öncesi Altay, Szalai, Samuel, Ferdi ve Arao’nun yeri garanti görünüyor. İrfan Can Kahveci ve Crespo’nun 11’de oynama ihtimalleri de çok yüksek. Eğer 4’lü savunma olursa, orta sahaya Miha Zajc’ın da eklenmesi muhtemel. Onu zorlayacak diğer isim Mert Hakan. En zor seçim ise ileri uçta. King, Batshuayi, Valencia ve Rossi’den 2’si 11’de olacak. Sakatlıktan yeni çıkan Valencia’nın kulübede başlaması beklenirken, Rossi’nin 11’de olması kimseyi şaşırtmaz. İşte denenen varyasyonlar:

5/7
3-4-3
Altay, Serdar Aziz, Gustavo, Szalai, Osayi-Samuel, Arao, Crespo, Ferdi, İrfan Can, King, Batshuayi

6/7
4-2-3-1
Altay, Osayi-Samuel, Gustavo, Szalai, Ferdi, Arao, Crespo, Zajc, İrfan Can, King, Batshuayi

7/7
4-2-3-1
Altay, Osayi-Samuel, Gustavo, Szalai, Ferdi, Arao, Crespo, Mert Hakan, İrfan Can, Rossi, King (Fanatik)

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol