Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Kocaman yanlışlar
Kocaman yanlışlar
26.02.2018

Evet, maalesef yine yeni yeniden hatalarla dolu bir AYKUT KOCAMAN portresi karşımıza duvar gibi dikiliverdi.


Futboldan birazcık olsa anlayan sıradan bir futbolsevere, BEŞİKTAŞ’ın son 3 yıldır en güçlü ve en zayıf yanlarının ne olduğunu sorsanız, size hücum hattını övecek, ama defansına güvenmediğinden, sıradan bir kalecileri olduğundan bahsedecektir. İşte dün AYKUT KOCAMAN en az 70 dakika boyunca BEŞİKTAŞ’ın en güçlü yönüyle karşı karşıya kalmayı tercih etti.


Oysa her şey FENERBAHÇE için mükemmele yakın başlamıştı. Rakibin en formda oyuncusu TALISCA yok iken alternatif ismi OĞUZHAN son anda kadrodan çıkmıştı, üstelik defansın bel kemiği PEPE de cezalıydı. Ve bu şartlar altında, baskılı başlayıp rakibe nefes aldırmadan, özellikle ATIBA-MEDEL ikilisine presle BEŞİKTAŞ’ı oyun kuramayacak hale getirip 1-0’lık avantajı da yakalamıştın.


O an her Beşiktaş’lı umutsuzluğa düşerken her FENERBAHÇE’li de yeni bir derbi zaferi ve yeni bir BAŞAKŞEHİR hikayesi beklemeye başlamıştı.
İşte ne olduysa ilk 20 dakikadan sonra oldu.


Bayram değil seyran değil VOLKAN DEMİREL yedek soyunup kalede KAMENI başlayınca, yan toplar ve tecrübe eksikliği an ve an artarak hissedilmeye başlandı.


Herkes BEŞİKTAŞ’ın eksiklerinden bahsede dursun, VOLKAN DEMİREL –HASAN ALI – MARTIN SKRTEL ve JANSSEN üzerine bir de maçın başında İSMAİL sakatlanıp çıkınca ilk 11’de sol ayaklı oyuncu olmadan maça devam etmek zorunda kalan bir FENERBAHÇE izledik.


İlk 30 dakikada üstüne üstlük bir de maç eksiği olan ŞENER ve sağ ayağıyla sol bekte mücadele eden ISLA da sarı kart görünce, özellikle QUARESMA’ya gün doğdu. En ufak hatalarında kırmızı cepte sahada yer alan iki bek de QUARESMA’yı her topla buluştuğunda en az 3 metre uzaktan kontrol etmeye çalıştılar ve başarılı olamadılar.


AYKUT KOCAMAN gördüğüm en enteresan futbol adamı tipi.
İnanın bana QUARESMA, BABEL ve TALISCA, FENERBAHÇE’de AYKUT KOCAMAN’ın elinde olsa asla ilk 11’demaça başlamazlar. İşte AYKUT KOCAMAN böyle bir teknik adam…


Tarihin en iyi 3 FENERBAHÇE futbolcusundan biri olan ALEX’i koşmuyor diye oynatmayan şahsına münhasır bir kişilik.


Onun için futbol; koşu mesafesi, başarılı pas oranı ve rakibi kovalamak ile ölçülen bir oyun. MAALESEF bu saçma sapan gerçeği ne milyonlarca taraftar ne yüzlerce spor yazarı ne de bir başkası değiştiremiyor.


Şenol Güneş’in elinde FENERBAHÇE kadrosu olsa ne DIRAR ne AATIF asla 11 yüzü göremez, VALBUENA her maç 11’de başlar. JOSEF ve TOPAL asla aynı anda zorunlu kalmadıkça sahada olmaz.


Çünkü ne kadar sevmesem de ŞENOL GÜNEŞ, büyük takım taraftarlarının isteyeceği, izlerken zevk alacağı bir futbol anlayışına sahip, AYKUT KOCAMAN ise izlerken KANSER olunacak bir futbol görüşüne sahip.
Maç 1-1 olduktan sonra zaten gol geleceğim diye bağırırken, bizler gibi AYKUT HOCA da eli kolu bağlı maçı izledi ve tek taktiği olan gol yersem VALBUENA’yı oyuna alırım stratejisini bekledi ve aynen de öyle oldu.


QUARESMA topla buluştuğu anda kalede inanın ben olsam Q7’nin topa sağ ayağının dışıyla vuracağını bilir ona göre pozisyon alırdım. Zira sol ayağını sadece yürümek için kullanan QUARESMA’nın o vuruşu yapacağını belki de çok sıradan hatta kötü bir kaleci olan KAMENI’den başka herkes biliyordu. Benim iddiam şu, dün kalede VOLKAN DEMİREL olsa ne ikinci ne de üçüncü golü asla yemezdi.

Derbiyi BEŞİKTAŞ hak ederek kazandı.


Uzun bir süreden sonra ilk kez FENERBAHÇE mahkûm oynayarak bir derbi maçı kaybetti. Derbilerde rakiplerine hem psikolojik hem de oyun üstünlüğü sağlayan FENERBAHÇE bu sefer her türlü üstünlüğü rakibe kaptırdı.


Maçta oynama amaçları sadece koşmaları, baskı yapmaları, rakibin oynamasına engel olmak olan DIRAR – AATIF gibi isimler berbat oynadılar. KAMENI güven vermedi. TOPAL-JOSEF en kötü günlerinden birindeydi. GIULANO sahada var mıydı yok muydu belli değildi…


Gelelim CÜNEYT ÇAKIR’a… Yine maç yönetmedi, idare etti. EYYAMIN yine dibine vurdu. Fenerbahçe’nin golü net ofsayt…
O pozisyonda herkes gibi o da FABRI’nin o an ilerde oluşuna aldandı ama bu kadar kariyerli bir hakem triosu bu detayı kaçırmamalıydı.
Devre arası bu hatasını anlamış olacak ki, ikinci yarı tüm takdir haklarını BJK lehine kullandı. Asla mağlubiyete kılıf aramıyorum, BEŞİKTAŞ oynadığı futbolla galibiyeti hak etti fakat …
Hem 2. Gol öncesinde NEGREDO’nun NEUSDATER’e, hem de 3. Gol öncesi CANER’in ŞENER’e net faullerini çalmadı ve gollere sebep oldu.
Üstüne bir de skor 2-1 iken 93. Dakikada amacı sadece ve sadece VABUENA’yı sakatlamak ola QUARESMA’nın arkadan rakibin aşil tendonuna çift ayak dalışını SARI KARTLA eyyamın dibine vurarak geçiştirdi.


1 DK Sonra o QUARESMA, ikili averajda BEŞİKTAŞ’ı öne geçiren artı 1 puanlık o golü attı.


MAÇIN KIRILMA ANI: Skor 1-1 iken ŞENER’in 65 metreden aşırtma şutunu MEDEL’in çizgiden çıkartması.


LÜTFEN SEN ARTIK DERBİ YÖNETME CÜNEYT…
LÜTFEN ARTIK KORKAK FUTBOL OYNATMA AYKUT …

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol