Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 DÖNÜŞÜM
DÖNÜŞÜM
28.07.2017

Dün akşam bir takımın eksik olmasına rağmen kazanabildiğini, hazır olmamasına rağmen mücadele edebildiğini, zorluklardan ve psikolojik faktörlerden etkilenmediğini ve dolayısıyla son 3 sezonunun nasıl heba edildiğini gördük. Yukarıda saydığım faktörleri geçtiğimiz 3 sezonda o kadar az görmüştük ki Fenerbahçe’de, neredeyse taraftarlar futboldan soğuma noktasına gelmişti. Öyle ya 12 numara bile artık bu ruhsuzluktan dolayı tribünlerden çekilmişti. İşte bu doğrultuda Fenerbahçe yönetimi en önemli transferini saha içine değil kenar yönetime yaptı ve takımın başına Aykut Kocaman’ı getirdi.

Özellikle geçen sezon taktik disiplinden habersiz, ligin başında sezona havlu atan bir takımı alıp özgüveni yüksek, bir sisteme ve taktik disipline sahip bir takıma dönüştürmek kolay değil elbette ama dün gece takımın bu yönde emin adımlarla ilerlediğini gördük. Takımın geçen sezon en önemli yıldızlarından Sow, Persie, Kjaer yoktu, bekler desen zaten Allah’a emanet, birde üzerine kale güven vermiyordu sahaya çıkan ilk 11’de. Geçen sezon olsa muhtemelen hüsranla sonuçlanırdı bu tarz bir deplasman ve maç sonunda ‘’takım eksikti, hazır değildik’’ yalanlarına inanmak zorunda kalırdık. Bu sezon ise bahanelere sığınmayan bir hoca ve oyuncu grubunun varlığı ilk maçtan farkını ortaya koymuş oldu.

Maça geçecek olursak; rakibin en büyük handikapı ağır ve duran toplarda zaaf yaşayan bir savunma hattına sahip olmasıydı. Hücumda ise savunmanın aksine son derece hızlı top çevirebiliyor ve bolca şut atarak rakip kaleyi zorluyorlardı. Maçın senaryosuda zaten bu şekilde gelişti. Alper’in maç boyu savunmanın ağırlığından faydalanıp her fırsatta rakibinin üzerine gitmesi, Valbuena’nın top ayağındayken oyuna akıl katması, Skrtel’in savunmaya liderlik yapması, Josef’in orta sahadaki rolünü doğru oynaması Fenerbahçe adına fark yaratan faktörlerdi. Fenerbahçe adına tek sıkıntı 65. dakikadan sonra rakibin oyuna hakim olmasıydı. Tabi rakibin liginin erken başlamasından dolayı fizik olarak daha yukarıda olmalarını da normal karşılamak lazım. Aykut Hoca’nın birkaç aya bu takımı ligin en iyi fizik gücüne sahip takımlarından biri haline getireceğine eminim.

Sonuç olarak doğru yerlere yapılacak birkaç kaliteli dokunuşla Fenerbahçe’nin çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Yeterki yönetim idare eder politikasıyla transfer yapmasın. Forvete ve orta sahaya yapılacak nokta transferlerle Fenerbahçe’nin iyi bir futbol takımına dönüşümünü izlememiz çok sürmez umarım…

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol