Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 FENERBAHÇE NEFES ALDI
FENERBAHÇE NEFES ALDI
25.10.2016

Ligin derbiler hariç en zor deplasmanlarını say deseler hiç düşünmeden , Başakşehir , Osmanlı ve Konya derdim ve an itibari ile iyi veya kötü bu 3 deplasmanı bitirdik. Belki de lig adına olmak ya da olmamak maçına çıkan Fenerbahçe tarihin son 10 yıldaki en çalkantılı döneminde zor da olsa , kötü de oynayarak da olsa 3 puanı savaşarak kazandı ve en azından nefes aldı .

Manchester’da hiçbir şey oynamadan işin acısı hiçbir şey oynamayan Manchester United’a kendi kendine yenilirken … yenilmekten öte sahada varlık dahi gösteremezken… dönüşte geçen senenin lig 3.sü ve aynı zamanda kendi sahasında çok uzun süredir tam 18 maçtır kaybetmeyen Konya maçından galip gelmek FENERBAHÇE adına bir 3 puandan daha da fazlasıydı .

İyice artan taraftar baskısı, yavaştan kafayı çıkartan muhalefetin sesi , medyada başlayan Başkana karşı duyulan kin ve nefret öfkesi , kaçmaya nazır şampiyonluğun ipi şimdilik durduruldu .

Bu maçla beraber 3 hafta sonraki G.Saray derbisine kadar bir seri yakalamak ve KADIKÖY’de art arda oynanacak 2 derbiyi kazanmak adeta bir hayat meselesi artık .

Bugünkü futbol peki bunlar için ışık veriyor mu ?

Tabi ki hayır …

Takımda kendi asıl mevkiinde oynamayan 3 oyuncu bugün sahadaydı . İsmail elinden geleni yapsa da asla oranın oyuncusu değil , olmadı ve asla da olamayacak .Hatta asla Fenerbahçe’nin ilk 11 oyuncusu da olamayacak . RVP ise belki de kariyerinde ilk kez son 3 maçtır orta sahada yaratıcı oyuncu olarak oynuyor . Bu pozisyonda oynamasını sene başında yazılarımda kaleme almıştım.Ve dediğim çıktı .Peki başarılı oynuyor mu ? Pek değil…Peki takımda o bölgede ondan daha iyi bir seçenek var mı ? Maalesef o da yok. Bunun anlamı biz en azından devre arasına kadar daha pek çok sefer RVP’yi o bölgede göreceğiz sanırım .

Fenerbahçe iyi oynamadı , pozisyon üretemedi , pas yapamadı hatta ikinci yarı komple oyunu Konyaspor’a kaptırdı.Peki kalesinde tehlike gördü mü ? Asla. Konya cılız bir iki şut dışında tehlikeli olabildi mi? Asla.

Seyredenler için berbat bir maçtı .Fenerbahçeise istediğini aldı.

İnanın bana bugün tüm futbolcular büyük stres altındaydı ve bu gece uzun zaman sonra ilk kez rahat uyuyacaklar ve haftaya Karabük maçında sahada bambaşka bir Fenerbahçe izleyeceğiz.

Kanatlarda LENS-VOLKAN ŞEN …Önde EMENIKE …arkasında RVP . Yavaştan hücum hattımız belli olmaya başladı . Ama her zaman söylüyorum bizim problemimiz asla hücum oyuncularımızda değil. Defans oyuncularımızda hiç değil…son dönemde haksızca eleştirilen Volkan Demirel’de hiç mi hiç değil…

Problem 2 pas yapamayan , ileri topla çıkamayan , dribling yapamayan , topa basıp kafasını kaldırıp oyunun yönünü değiştiremeyen hepsi birbirine benzer oyunculardan kurulu ORTA SAHAMIZDA …

Zamanında beğenmeyip yolladığımız EMRE –MEIRELES-CRISTIAN BARONI’den birisi şu an takımımızda olsa inanın öyle çok şey değişir ki…

Tek hedef şimdiden planlayıp , araştırıp o noktaya yani TOPAL’ın yanına mutlaka nokta transferi yapmak olmalı . Fenerbahçe yönetimi gerekirse sadece tek transfer yapıp oraya kaliteli bir oyuncu almak zorunda.

Maçta hakem adına enteresan pozisyonlar da yaşandı.Dün Beşiktaş’ın golünden ve Antalyasporlu oyuncunun bu sebepten atılmasından önce TOSIÇ’in yaptığı set müdaheleye devam diyen BARIŞ ŞİMŞEK ikeb bugün BÜLENT YILDIRIM çok daha masum olan SKRTEL’in müdahelesine sarı kartını kullandı . Hakemlerimiz ya seminerlerde aynı şeyleri öğrenmiyorlar ya da takımına göre muamele yapıyorlar . Bugün attığımız penaltı da karar yüzde yüz doğru iken Konyaspor’un pozisyonunda da hakem penaltı çalsa kimsenin bir itirazı olamazdı . O pozisyonda herkes bir şeyi atlıyor.Çok top uzaktan geldi diyorlar ama ÖMER ALİ son anda topun üstündn atlayınca Skrtel topu bile göremeyip koluna sürtüp top geçiyor. Kanımca yüzde yüz asla değil ama çalınabilir bir pozisyondu .

Şimdi önümüzdeki hafta güzel futbol beklemek hepimizin en büyük hakkı… Bu taraftara çok sevinç borcun var FENERBAHÇE.

Not : Son dönemde ne kadar kızsak da , kırılsak da , eleştirsek de. AZİZ YILDIRIM bu kulüp için hayatının 1 senesini , sağlığını , maddi manevi her şeyini vermiş bir BAŞKANDIR . Bırakma zamanı gelip gelmemesi , kişisel aldığı yanlış kararları sadece bu büyük camianın taraftarı eleştirebilir ve kongre üyeleri gidip gitmeyeceğine karar verebilir. ŞİKE KUMPASI uğruna yeni doğan kızını 1 sene kucağına alamamış başkanımıza …Şike kumpası sonrası 3-4 sene gülememiş hep üzülmüş , itilmiş kakılmış ama yine de dik durmuş FENERBAHÇE taraftarı sahip çıkmak zorundadır…Medyadaki AZİZ YILDIRIM düşmanlarına karşı birlik olup bugün adaylığını açıklayan ALİ KOÇ’un başkan olacağı 2018 mayısa kadar , her zamankinden daha da güçlü AZİZ BAŞKAN’ın arkasında durmak hepimizin artık boynunun borcudur . BAŞKANIMIZI KİMSEYE YEDİRTMEYİZ…

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol