Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 ÖZGÜVEN MÜCADELESİ
ÖZGÜVEN MÜCADELESİ
20.09.2016

Fenerbahçe adına maçın en net özetini daha maç başlamadan Dick Advocaat yapmıştı. Hollanda'lı hoca 'Kazanacağız demiyorum, kazanmak zorundayız.' Diyerek aslında takımının içinde bulunduğu durumu ve ne yapmaları gerektiğini açıklamıştı. Evet Fenerbahçe bir şekilde kazanmalıydı ve öyle de oldu.

Advocaat ilk geldiğinde yaratılan hava, ilk maçta Grasshoppers'e karşı alınan net galibiyet, oyuncu ve yöneticilerin demeçleri toz pembe bir hava yaratmıştı kulübün üzerinde. Gün geçtikçe ortaya çıkan Advocaat'ın ligi tanımaması, takımın fizik kondisyon yetersizliği, yeni taktiğe uyum süreci gibi gerçekler o toz pembe bulutların yerini şimşeklere ve gök gürültüsüne bırakmasına sebep oldu ve ilk defa Fenerbahçe taraftarı Eylül ayında lige havlu attı. Oluşan bu ortam oyuncu ve teknik heyeti öylesine etkilemiş ki, zaten fizik kondisyon olarak yetersiz olan takım, özgüven olarakta dibe çökmüştü. Sezona yıldız olur gözüyle bakılan Salih, Advocaat'la coşacağı düşünülen Van Persie, daha ilk maçtan taraftarın sevgilisi haline gelen Van Der Wiel gibi birçok isim hayal kırıklığı yaratırken, özgüven eksikliğinden dolayı hiç kimse sorumluluk almıyor, aksine herkes adeta toptan kaçıyordu. Durum böyleykende maç önü Advocaat'ın yaptığı 'kazanmak zorundayız' açıklamasının ana sebebi buydu. ÖZGÜVEN PROBLEMİ..

Aslında Fenerbahçe zor bir dönemden geçerken karşılaşabileceği en uygun rakiplerden biriyle oynadı. Kasımpaşa bu sezon kadroda küçülmeye gitmiş bu da yetmemiş ligin en iyi hocalarından biriyle yollarını ayırmıştı. Yani onlarda bir özgüven arayışı içindeydiler. Maçın gollü olmasına rağmen durgun olmasının sebebide bana göre buydu. Böyle bir ortamda Fenerbahçe birde erken gol bulunca, zaten moralsiz olan Kasımpaşa reaksiyon veremez hale geldi. Bloklar arasındaki boşluklar o kadar fazlaydı ki, Kasımpaşa yerleşik savunma halindeyken bile Fenerbahçe arkaya çok rahat adam kaçırabiliyordu. Bir de üzerine Ozan, Josef, Kjaer ve Skrtel gibi oyuncular pas kalitesini arttırınca Fenerbahçe için fark kaçınılmaz hale geldi. Özellikle orta sahada Ozan ve Josef'in Kasımpaşa'lı oyuncuların da katkılarıyla ekstra bir performans sergilediğini söylemek gerek ama bence maçın oyuncusu tek kelimeyle Emanuel Emenike'ydi. Nijerya'lı oyuncu hem attı hem de iki tane attırdı ama bunların yanında da hücumda her yere koştu, faul aldı, top sakladı ve adeta hocasına bu takımın santraforu benim mesajı verdi. Ozan, Josef, Sow ve İsmail'in gol atması da onlar açısından hem moral hemde yeni bir başlangıç açısından önemliydi.

Sonuç olarak Advocaat yanlış kadro seçimiyle maça başlasa da, Josef-Ozan ikilisinin formu ve Kasımpaşa'lı oyuncuların formsuzluğu sayesinde ligdeki ilk galibiyetini almış oldu. Bu kadro tercihi daha derli toplu bir takım karşısında iş yapar mı? Bence yapmaz. En azından orta sahada bir tane bağlantı oyuncusu şart. Bunu Alper'le mi yapar yoksa Volkan Şen'le mi, yada Salih'i tekrar mı kazanır? Bunlar hocanın işi. Kesin olan Bir şey var, o da bağlantı oyuncusunun olması gerektiği.

En Son Haberler
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol