Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Kazanan Biz Olacağız!
Kazanan Biz Olacağız!
29.08.2016

Bu maça garanti gözüyle bakıyordum, Milli maç arasına kazanarak gitmek moralleri yerine getirir hemde bu zamanda takım yerine otururdu ama hakemi unutmuşum kusuruma bakmayın 3 aydır Türk hakemi izlemediğim için bu ihtimali göz ardı etmiştim şimdi tekrar hatırladım. Öncelikle kırmızı karta rağmen böyle oynayan takımımı tebrik ederim. Eksik olduğumuz için değil dengeli oynayamadığımız için yenildik bu besbelli.

Volkan Demirel sezona hiç iyi başlayamadı. Formda değil, sanki bedeni burada ruhu başka yerde geziyormuş gibi. Oyunu başlatmakta ki eksikliği ve topa müdahaleleri bunun birinci göstergesidir. Defans ikilisinin yan top zaafiyeti olduğu belli oldu. Geçen sene ki Beşiktaş maçında yediğimiz golde ki hatanın benzerini bu maçta yine Kjaer yaptı. Bekler ise daha iyiydi ama Hasan Ali için dediklerimin arkasındayım, top sol tarafta çok birikiyor ve oyun tıkanıyor. Sanırım nedeni orta sahanın komple sağ ayaklı oluşu çünkü oyunu hep sol tarafa doğru yönlendiriyorlar aynı çokluğu bir türlü sağ bekte göremiyoruz. Orta sahada ise önceden de dediğim gibi gerekli direnci gösteremeden top, ceza sahamızın etrafına iniyor ve tehlike yaratıyor. Alper ve Ozan bu gece kötü değillerdi zaten her ikiside gol attılar maçı kurtardılar. Bence alınmak istenen iki tane forvet-kanat bir tane orta saha oyuncusu yerine bir tane forvet-kanat bir tane orta saha yeterlidir. Çok kiralamak istiyorsak sol beke Caner'i geri kiralayalım daha sağlıklı olur bizim için. Maçın 60 dakikasını 10 kişi eksik götürdüğümüz için maçın çok az bir kısmını rakibin yarı sahasına yığdık ancak. Emenike bugün güzel oynadı pas alışverişini güzel yaptı, V. Persie ise 90+3'de asist yaparak önemli bir iş yaptı.

Yeni hoca futbol olarak güzel şeyler yapmaya çalıştığını bize belli ediyor ama sezona sanki hiç hazırlanmamış gibi lige başladık. Bu sonuçlar elbette düzelir 3-4 maç sonra yine tepeye çıkarız o önemli değil ama bu hakemler ve her pozisyonda yere yatan oyuncular olduğu sürece bizim ligimizden hiç bir şey olmaz arkadaşlar. Oyuncu kalitesi artmasına rağmen izleyici kitlesi azalıyor, Dünya'da ligimizi takip eden Türk Dünyası dışında kimse kalmadı önceden böyle değildi. Stadımız bile dolmuyor, taraftarın 10 numara yoksa bizde yokuz deme şansı yok yönetiminde taraftarın bir kesimine bilet satmama gibi bir lüksü yok. Hakemleri baskıya alıp adam gibi yönetmelerini sağlardık şimdi hakemler sahaya çıkıp rahatça hainlik yapabilmekte. Evet arkadaş görevini art niyetli kullanan kişi benim gözümde haindir. Ülkemizde hiç bir ligi izleyemiyoruz; basketbol, futbol ve bazı motor sporları paralı kanallarda fahiş fiyatlarla satılıyor. Devletin bu tip rant işlerine el atması gerekiyor. Çünkü biz izleyicilerin kendi ligini ve başka ligleri izleyip futbol(ya da başka bir konu) kıyaslama yapması gözlemlemesi gerek. Yoksa biz bu tip şeylerde gelişemeyiz. Daha iyisinden haberin olmadan rekabet edemezsin. Fetocu olsun olmasın umurumda değil yanlı kararlar veren, sporda çeteleşen ve haksız rekabete neden olan kim olursa olsun ömür boyu men edilmelidir. Başta elektriğimize gelen faturadan bile pay alan TRT'de çalışanların kafalarının içindekini kullanmaya başlaması ve tarafsız olması lazım. Ardından yılda yüzlerce lira para verdiğimiz, vasat yayın kalitesi ve maç anlatımının bir türlü üstüne çıkmayı başaramayan Lig Tv'nin kendini formatlaması lazım. Bu kadar önemli bir yayıncı kuruluşun maç öncesinde istatistik bilgi verirken resmen saçmalaması/şaşırması/yalan söylemesi inanılmaz derecede üzücüdür. Ben bile şurada iki sayı söylemeden önce bir sürü yerden kontrol edip yazıyorsam orada konuşan insanların bunu yapaya hakkı yoktur. İster spor gibi eğlence alanında isterse önemli bir devlet kademesinde yalancı/dolandırıcı/hırsız kişilerin Türk kültüründe hiç bir zaman yeri yoktur, bizlerin bu kişileri aramızdan temizlememiz lazımdır. Bu kişiler olduğu sürece bu tip alanlardan zevk alamayacağımız kesindir. Uzun zamandan beri Fenerbahçe alehine yapılanlardan dolayı hepimiz birer sinir küpü vaziyetine geldik bende dahil. Sayılmayan şampiyonluklar, gerekliliklerini yerine getirmemize rağmen verilmeyen Kenan Evren lisesinin arazisi, yanlı hakem kararları sayesinde kaçan şampiyonluklar... diye uzar gider bu liste, bize karşı yapılan bu haksızlıklara karşı durabildiysek bundan sonrada pes etmemeliyiz. Ayrıca yönetimin bir şekilde gerek Okul Açık tribünü gerek diğer kombineye kapattığı alanları tekrar açmalı, onlarla barışmalı ve gerekirse ara sıra Samandıra Tesislerine belli bir sayıda taraftarın girmesine izin verilmeli futbolcuların takıma adapte olmasına daha doğrusu takım olgusunun yaratılmasına yardımcı olacağına eminim.

Avrupa Ligi kurasını değerlendirecek olursak bence guruptan çıkabiliriz ama Manchester United'dan iç sahamızda puan alabilmeliyiz ve kalan maçlarda da iç sahamızda kaybetmemeliyiz. Ukrayna ve Hollanda deplasmanlarında da puan alırsak bence çıkarız. Şampiyonlar Ligi gibi bir kura çektik, orada ki çoğu gurupta bizdeki gibi bir zorluk yok ama şaşırmadım her zaman aynı şey oluyor zaten. Ligde bir sonra ki rakibimiz Bursa. Kendi evimizde oynayacağız, Milli takım arasından sağlam dönmemiz lazım.

Yarın 30 Ağustos Zafer Bayramının 94.yıl dönümü olacak. Ülkede o kadar şehide rağmen kutlanan onlarca şey varken umarım bu kutlu günün kutlamaları iptal edilmez. Herkese iyi haftalar dilerim, esen kalın..

En Son Haberler
Kilidi açamayan çilingir: Szymanski
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol