Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Dick Vurdu Gol Oldu
Dick Vurdu Gol Oldu
19.08.2016

Geçen seneden kalan hem bir enkaz hem de bir hesabımız vardı. Hem Türkiye'de hem Avrupa'da alınan başarısız sonuçlardan sonra bizlerin öfkesi basit bir şekilde sinmezdi ki sinmedi de. Ekonomi olarak kısıtlanmamız yönetimin elini bağladı normal olarak, Pereira'nın işine geldi açıkçası. Pereira, bizim sınıfımızda bir hoca olmadığını geçen senenin ortalarında belli etmişti bize ama biz görmek istemedik-inanmak istemedik. Çünkü şampiyonluğa mecburduk, tarihin en iyi kadrosunun böyle heba olacağına inanmıyorduk. Ama yönetim ilginç bir kararla teknik heyeti tutma kararı aldı belki Pereira ile konuştuktan sonra düzelir diye umdular daha sonra görüldü ki düzelmemiş ve yollandı. Benim aklıma bu geliyor maalesef.

Transferlerimiz gayet kaliteli isimler bence kalite açısından sıkıntı yaşamayacağız. Sol bek gözümde biraz büyüyor, çünkü Hasan Ali ve İsmail Köybaşı'nın bizi tatmin edebileceğine inanmıyorum, bazı maçlar yeterli olacaktır hatta güzel oynadıkları maçlarda olacaktır ama tam istediğimizi verebileceklerini sanmıyorum. Bu konularda kıstasım Caner Erkin'dir. Aykut Kocaman döneminde o en şaşalı futbolunu oynayan Caner'i gözüm hep arıyor. Tabii maddi açıdan bakacak olursak bekleri bedava bir şekilde kapattık bu büyük bir avantaj bizim için ama Skrtel için verdiğimiz bonservis bedeli yüksek geliyor bana ama çok kaliteli bir oyuncu bu tartışılmaz. Roman Neustädter'de gayet kaliteli bir oyuncu, Schalke 04 sevdiğim bir kulüp bu nedenle oyuncularını da takip ederdim, bu oyuncu Schalke'nin kaliteli oyuncularından biridir yeter ki form tutsun. Gökhan Gönül için diyecek bir şeyim yok güzel bir şekilde ayrılmayı isterdim ama kendisi biz şampiyonluk yarışı verirken BJK'li bir yöneticiyle görüşmesi anlaşması bize yapmaması gereken bir hareketti. Orta sahaya ise kesinlikle transfer şart çünkü Ozan, güçlü rakiplere karşı orta sahayı istenilen ölçüde güçlendiremez yani rakibe istenilen baskıyı yaratamaz ve yüksek direnç gösteremez. Bize Souza lazım değil, Salih'in arkasında oynayabilecek, Hem Mehmet Topal'ı hem Salih'i rahatlatacak, kelimenin tam anlamıyla Emre Belözoğlu gibi bir oyuncu şart. Hücumu beslemesi, orta sahada yüksek direnç gösterebilmesi, kaliteli şutlar çekebilmesi ve liderlik yapabilmesi muhtaç olduğumuz özelliklerdir. Geçen sene kaçan şampiyonluğunda en büyük nedenidir. Bu tip bir oyuncu olsa hocaya ve Diego'ya rağmen şampiyon olurduk.

Bu gece ki maça hocayı yorumlayarak başlayacağım. Fatih Tekke ve Shota Arveladze'nin açıklamalarından anladığım kadarıyla kaliteli bir hoca, adam yönetimini iyi beceren, hücüm futbolunu seven babacan bir adammış. Zaten bizim takımımız hücum için kurulmuş bir takım üzerine daha fazla fantezi uygulamaya bence gerek yoktu ama bazı hocalar cerrah gibi kesip dikmeyi seviyorlar. Eğer gerçekten böyle bir adamsa ve orta sahaya gerekli takviye yapılırsa şampiyon olacağımızı hatta Avrupa'da da yarı finali görebileceğimizi düşünüyorum. Ben ümit satmak için demiyorum bunu takımın bunu yapacak potansiyeli var bunda hepimiz hemfikiriz ama yönetecek adamı yoktu ve o da geldi. Yani umarım toparlayabilir daha bir kaç aya ihtiyacı var. Grasshoppers bizim iki üç gömlek altımızda ki bir takımdı. Zaten farklı ve rahat bir şekilde yenmemiz gerekiyordu bu anlamda bekleneni verdi diyebiliriz. Benim gözüme en çok orta sahanın çabuk geçilmesi çarptı. Bu konuda geçen senede çok rahatsızdım, Souza-Mehmet(ultra defansif) ikilisi oynuyor ama rakip yine rahatça ceza sahamıza yaklaşıyor. Yani rakibi çok geride karşılıyoruz bu bence bir an önce çözülmesi gereken bir sorun. Geçen sene az gol yedik ama rakip bizim ceza sahamızın dibine kadar defalarca geldi, rakibi oraya sokmamak lazım. Çok yüksek kalitede rakiplere karşı oynarız onlar zaten üst düzey takımlardır eyvallah derim ama öyle bir rakipte yok karşımızda o yüzden bu alışkanlığımızı düzeltmeliyiz. Takım olarak iyi bir görüntü sergiledik. Salih, Emenike, Mehmet Topal bence sahanın en iyilerindendi. Aatıf ve Stoch'un gol atması (Stoch'un golleri dudak ısırtır cinstendi.) onların takıma kaynaşması açısından gayet iyi oldu. V. Persie ise girdikten sonra daha çok Emenike'yi şık paslarla besledi, forma girdikten sonra hücumcu bir oyunun en çok ona yarayacağını düşünüyorum. Salih gerçekten kendini çok geliştirmiş her maçta ağzımızı açık bırakacak bir şeyler yapmayı başarıyor umarım bu istikrarı korur ve gelişmeye devam eder, birkaç sene sonra Avrupa'nın kaliteli bir takımının vazgeçilmez ismi olabileceğine inanıyorum. Rövanş karşılaşmasını da aynı şekilde sorunsuz atlatacağımızı düşünüyorum.

Ülkemiz kurulduğu günden bu yana iki kıskacın arasında duran bir canlı gibidir. 15 Temmuz günü bu kıskaç hafif bir şekilde kapanıp bizim reflekslerimiz denendi, bu ilk değildi sonda olmayacak. Size geçen sezon veda ederken zor günlerin geleceğini söylemiştim bu sefer ucuz kurtulduk diyebiliriz. Dik durmalıyız, takım düşmanlığını bırakıp, düşmanlık için odaklandığımız yerden kafamızı çevirerek etrafımızı görmeliyiz artık. Görmemiz gereken tek şey FETO değil dostlar. Bugün, dün, ondan önce ki gün, kısaca yıllardır verdiğimiz şehitlerdir. Gittikçe artarak devam ediyor ve bu bitirilmediği sürece yaşadığımız bu tip mutluluklar kısa ve geçici olacaktır. Bir tarafın ağlarken diğer tarafın gülmesi insanın kendine ettiği en büyük ihanettir. Yıllarca terör örgütleriyle ''yat kalk, onlar sayesinde zenginleş, irtibarın yükselsin (sözde) sonra kalk özür dile, görmedim, iyi biri sandım'' de ben inanmıyorum arkadaş. Tanrı bizleri hainlik içindeki insanlardan korusun.

Pazar günü 21:45'de oynanacak olan Başakşehir maçı bizim için daha iyi bir sınav olacaktır. Umarım daha güzel şartlarda yazımı yazmayı gerçekleştiririm. Kendinize iyi bakın, esenlikler...

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol