Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Maç Yazımdır, Başlığını Siz Bulun!
Maç Yazımdır, Başlığını Siz Bulun!
24.04.2016

Ben şimdi neyi yazayım? Neyi anlatayım? Neden bahsedip sizlerin beğenisini alayım?

1 yılı aşkın süre önce Rize dönüşünde Trabzon’da kurşunlanan takım otobüsü ve sonrasında gelişen olaylar malum. Soyunma odasına kilitlenen hakemlere sahip çıkılsa idi bence bugün bu hakem kardeşimiz bu şiddete maruz kalmazdı. Umarım bu şiddetin karşılığı da hak edilen bir ceza olur diyeceğim ama o taraftara da yazık diyorum! Evet çoğunuz ne yazığı diyorsunuz ama o taraftar o raddeye nasıl getirildi hiç onu konuştuk mu?     

Ben söyleyeyim kimsenin söylemediği şeyleri! Ya da sorarak söyleyeyim olmaz mı!

-2010-2011 sezonunda Fenerbahçe şike yaptı dendi ve averajla şampiyon oldu Trabzonspor’a karşılık. Yani Trabzonspor yıllar sonra şampiyonluğu averajla kaçırdı. Sonra Fenerbahçe şike yaptı denildi olaylar başladı. Peki bir sonraki yıl yani 2011-2012 sezonunda Fenerbahçe 0,5 puanla yani yarım puanla, kadrosunun yarısı dağılmışken şampiyonluğu yarım puanla kaçırırken Trabzonspor kaçıncı oldu?

-2010-2011 sezonunda Trabzonspor kadrosundaki etkili isimler neden bir bir dağıldı? Özellikle neden Galatasaray’a satıldı?

-2010-2011 sezonundan önce Trabzon’da hiçbir maç bu kadar taraftar tepkisi almazken, bu kadar olaylar olmazken ne oldu da bu taraftar birdenbire bu hale geldi? Bugün skor 4-0 gelene kadar neden olaylar olmadı da 89. Dakikada, belki maça uzatma eklense dahi oynatılmadan bitirileceği dakikada maç tatil edildi?

-Maça neden daha önceki maçı da tatil eden Bülent Yıldırım verildi? Yoksa Bülent Yıldırım’ın hakemliğini mi bitirmek istiyor birileri?

-Maçın çizgi hakemini darp eden taraftarlar nede Galatasaray maçında Trabzonspor takımı katledilirken bu kadar olay çıkarmadı? Neden o hakem hatalarında ses çıkarmadı da bu maçta bu kadar celallendi?

-Trabzonspor taraftarı Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ve Caner Erkin’e düşman denilir fakat Başakşehir maçında Emre’ye hiç tepki oldu mu? Sahaya girmek isteyen vs? Ya da bugün Volkan Demirel’e sadece tepki varsa Nani’nin formasını alan kişiden ne istediniz?

-Hakemi odaya kilitleyenlere bence çok az bir ceza verilmişken şimdi bu taraftara ne kadar ceza verilecek? Hiç sorulacak mı bu taraftar kendi isteğiyle mi indi?

-Bundan sonraki en az 10 yıllık Trabzonspor-Fenerbahçe maçlarında taraftarların maça alınmaması gibi bir tedbir alınacak mı? Ya da Atatürk Olimpiyat Stadı çevresinde daha çok Trabzonsporlu olduğunu iddia edenler maçı orada oynatmayı düşünecekler mi?

-Bu olaylar ne zaman bitecek? İlla biri mi sahada ölecek? Yoksa daha da rezil olacak mıyız dünyaya?

-Son 9 maçta Fenerbahçe’ye gol atamamışsın, son 13 yılda 3 galibiyetin var epi topu ve bugün sahadan silinmişken nedir bu hakeme tepki? Nedir Onur Kıvrak’ın annesine ve kızına küfredilmesi olayı?


GELELİM FENERBAHÇE’YE;

Öncelikle şampiyonluk yarışı bu kadar fena iken Beşiktaş’ın maçını bizden önce oynaması nasıl bir mantık? Eskiden aynı saatte falan oynatılırdı ancak bu gidişle son 2 hafta olacağa benziyor bu olay ama bakalım ne olacak.

Dün Akhisar’a puan kaybedeceği malumdu ancak şansa 90. Dakikaya gelinirken gol atmışlardı ve ona rağmen 3-3 bitmişti maç. Bugün aslında iyi bir moraldi ve özgüven açısından güzel bir maçtı skor 4-0 iken tatil edildi.

Ben bugün takımı ayakta alkışladım! Ayakta alkışladım ve Pereira’nın sözünü tuttuğuna şahit oldum! “İlerde baskı yapan, hücumu düşünen ve gollü galibiyetler alan Fenerbahçe” sözünü tuttu. Her ne kadar da karşımızdaki takım düşme hattına yakın da olsa bu maçı ölüm kalım maçı gördükleri malum. Kim ne derse desin Fenerbahçe’nin hiçbir maçında rakipler lay lay lom oynamazlar ve oynamıyorlarda! Tüm takımların vitrinidir Fenerbahçe maçı ve bugün de gördük.

HAMİ MANDIRALI’NIN HATALARI;

Karşında böyle bir Fenerbahçe varken, böyle bir hücum hattı varken, Caner gibi silahını kullanmayan Fenerbahçe varken, Markovic’i kullanamayan bir Fenerbahçe varken bu kadar hücumcu ile maça çıkmak nasıl bir mantık?

Tamam Fenerbahçe’yi düşman gören taraftarlarının bir kısmına bir galibiyet hediye etme düşüncen var ama 6-0 lık maçtaki Fatih Terim’den hiç mi ders almadın? Bu kadro seçimi cinayettir hiç mi düşünmedin?

Özer zaten ya tarihi pas atar ya tarihi gol atar ya da sahada dolaşır ki bu tarihi şeyleri ancak 100 maçta bir yapar! Cardozo’yu tutan 2’li Alves ve Kjaer “Hatasız” oynarlarken neyin düşüncesinde idin? Muhammed Demir ve Mehmet Ekici dışında kim iyi oynadı koca takımda? Kaldı ki bu 2 oyuncuyu da topla buluştukları anda Josef ve Topal öyle rahatsız etti ki topu bir an önce Nani’ye ya da kanatlara aktarıp orta alanda kapılan her top da pozisyon üretirlerken neden bu kadro yapısında ısrar ettin?

Neyse daha fazla soru sormak istemiyorum zaten haddime de değil ancak kişiliğini sevdiğim bir isim olan Hami Hoca’ya kendimce tavsiyelerde bulunmak istedim hepsi bu.

FENERBAHÇE BUGÜN NEYİ DOĞRU YAPTI?

Fenerbahçe bugün maçın 21. Dakikasında bir pozisyonda topu sağa, sola öyle çevirdiler ve öyle soğukkanlı maça başladılar ki zannedersiniz maça 3-0 önde başladık. Bu sakinliği koruyarak rakibi tam uyuttuğumuz anda golü bulmamız lazımdı ve oldu da. Alper’in golü öncesinde Nani’in şapkadan tavşan çıkarması (kaldı ki Diego’ya gönderme olsun bu çünkü biz hep bunları bekledik) sonucu Hasan Ali rahatça girdi ve asistini yaparak golün gelmesini yakın çekimde izledi.

Van Persie ise bu golde rakip savunmayı aldı, götürdü, dolaştırdı ve meşgul ederek bu golün hazırlanmasına dolaylı olarak katkıda bulundu. İkinci gol öncesinde ise topu öyle güzel çevirdi ki, kanadı öyle güzel görüp topu Nani ile öyle güzel buluşturdu ki aslında bunu hep yapıyordu fakat bir türlü gol olmuyordu. Bugün ise Nani’nin de Volkan’ı görmesi ve Volkan’ın akıllı vuruşu ile skorun 2-0 a gelmesi tam da istenilen senaryo idi.

Açık söyleyim skor 2-0 olunca gözüm kale arkasında taraftarın oradaki direkte idi. Emindim o direk sökülecek ve maç yarıda kalacak diye ama tepkiler sadece sahaya atılan maddelerdi.

Sonrasında takım ilk yarı 2-0 bitsin diye top çevirdi durdu! Asla 3. Golü aramadı ve rakibin telaşa girmesini ve daha da açılmasını  ve daha da yorulmasını sağladı.

Bu arada Hasan Ali’nin pozisyonu oldukça net bir penaltı ve sarı kart. Ancak Eskişehir maçında skor 0-0 iken bu pozisyonun aynısı oldu ama spor yorumcuları “Elini nereye sokacak” yorumunda bulunup buz gibi penaltı+ sarı kartı yemişlerdi. Onların tabiriyle bu da penaltı falan değil! Çünkü Hasan Ali yönünü çeviriyor ve toptan sakınıyor ancak top değiyor. Elini nereye sokacak değil mi? Ama benim ahlakım bunu reddediyor! Buz gibi penaltı kardeşim bu gibi! Kıvırmaya gerek yok! Hakemin maç boyu en büyük hatası buydu. Fakat bir sonraki pozisyonda Alper rakiplerinden sıyrılıp kaleci ile karşı karşıya kalacakken faul verilmesi de düşündürücü idi, Alper’in yediği sarı kart da ve Fernandao’nun ofsayt diye kesilen atağı da! Bunlar hariç hakem genelde iyiydi fakat söylediğim gibi penaltıyı es geçti ama şu da var ki o penaltı gol bile olsa Trabzon takımı 1 golde kalırdı maç boyu!

Oyuncu değişiklikleri ve 2. Yarıda sarı kartlı Van Persie ve Alper’in oyunda kalması ve skoru 4-0 a getirmeleri de ayrı bir güzellikti.

Özellikle yuhalandıktan sonra, Diego’nun yerine o bölgede oynayan Nani’nin olağanüstü futbolu,isteği ve bugünkü golü de ayakta alkışlanacak türdendi. İşte bu Nani şampiyon yapar bizi!

VİTOR PEREİRA SÖZÜNÜ TUTTU;

Gerçekten verdiği sözdeki gibi hücumu düşünen, goller atan ve sahada dimdik duran, rakibe pozisyon vermeyen ya da az veren, maçı bileğinin hakkıyla kazanan bir Fenerbahçe izlettirdi ve sözünü tuttu. Evet kaybedilen puanlar üzücü idi ama ne “hibrit penaltı” verildi ne de haksız bir kararla maçlar verildi bize! Oysa verilmeyen penaltılarımız, ofsayttan yediğimiz goller herkesi malumu. Atamadığımız o boş kaleye goller, o yapılamayan son vuruşlarda Pereira’nın suçu neydi ki?

Neyse sözün özü o ki Pereira bu futbolu son haftaya kadar taşır ve şampiyon yaparsa seneye bu takımı çok daha iyi bir hale getirecektir düşüncesindeyim. Şunu da aktarmak istiyorum ki şampiyonluk gelirse Pereira’nın kalacağı kanaatindeyim ve güveniyorum da. Bu kadro yapısıyla bu halde ise bu takımda 4-5 esaslı transferle şahlanacaktır düşüncesindeyim.

SONUÇ OLARAK;

Güzel bir hafta oldu ve ben bjk’nın Kayserispor’a takılacağını düşünüyorum. Sonrasında derbide form grafiği yükselen Galatasaray’la karşılaşacaklar ve UEFA aşkına nelerin olacağını göreceğiz.  Osmanlı takımı da zorlayacaktır çünkü defansif olarak güçlü ama kontraya iyi çıkan ve iyi olmayan Beşiktaş savunmasına zor anlar yaşatacağını düşündüğüm Osmanlı’nın o maçtan puan çıkartacağı düşüncesindeyim. Konya maçında ise kimse sürpriz beklemesin Beşiktaş o maçı kesin alacaktır!

Bize düşen kalan 4 maçı 1-0 da olsa kazanmak ve önümüze bakmak olacaktır.

Bu güzel galibiyet için herkese teşekkürler umarım bu olaylar bir daha yaşanmaz!

En Son Haberler
Kulüpler Birliği'nden Ali Koç kararı
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol