Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Fenerbahçe'ye En Büyük Kötülüğü Kombine Sahipleri Yapıyor!
Fenerbahçe'ye En Büyük Kötülüğü Kombine Sahipleri Yapıyor!
05.04.2016

Öncelikle belirtmek isterim ki maç yazımı neden maçtan sonra değil de şimdi yazdığımı merak edenlerĀ  varsa ben yazımı alelacele ve sinir harbiyle yazmak istemedim. Çünkü maç sonrası ne dersek diyelim bugünkü maç sonrasında yorumlar 180 derece dönebilirdi! Fenerbahçe kazansa ve bjk kazansa “Sıradan” bir galibiyet, Fenerbahçe kaybetse bjk kazansa “Şampiyonluk gitti”, Fenerbahçe kazanıp bjk kaybetse “Şampiyonuz” sözleri ve her iki takımda puan kaybettiğinde “Kalan tüm maçları alırsak şampiyonuz” havası olacaktı. Öyle oldu da.

Dün yazımı yazacak olsam futbolculara, Pereira’ya, Yönetime ateş püskürecektim belki de o anki sinirle ama çoğunun hiçbir suçu yok!

Aziz Yıldırım’dan başlayalım; Tarihi bir transfer başarısına imza atmış, “Dünyaca ünlü” yıldızları getirmiş ve takımın başına da “Kafa yapısına uyan” bir teknik adamı dikmiş. “Al kardeşim, takım da senin eser de senin” deyip kenara çekilmiş. Yani Şampiyonlar Ligi finalinden Diego’yu, Premier Lig’den Robin Van Persie’yi, Lizbon’a kiralanan Nani’yi, Avrupanın gözdesi olacak Kajer’i, Liverpool’un süper yıldız adayı Markovic’i, Süper Ligin gol kralı Fernandao’yu, Süper ligin yükselen yıldız adayları olan Ozan ve Volkan Şen’i ve diğer isimleri getirmiş. Sınırsız da yetki vermiş! “İster RVP yi oynatma ister Diego’yu ama bu takımı şampiyon yap” demiş çekilmiş kenara.

Pereira’ya gelecek olursan; Onun da elinde “Tarihi bir fırsat” var. Bu fırsatı bazen RVP’yi yedek koyarak bazen yanlış kadro seçimi bazen hatalı oyuncu değişiklikleri ve bazen de hakem hataları ile bir şekilde kullanıyor. Ancak şu an için ne başardı ne de başaramadı diyebiliriz. UEFA’da kupaya göz koyarken hakem faciası, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda ise yolumuza “Kendi kaderimizi kendimiz yazacak şekilde” devam ediyoruz. Yani Pereira’da başarısız diyemeyiz. Adamcağız 1-0 larla maç kazandırdı adı “Fenerbahçe 1-0 kazanmaz kovun gitsin” oldu! Adamcağız pozisyon vermedi “Bize ne pozisyon vermediğinden, git goller attır” oldu! Adam 3 kulvarda da doludizgin gidiyordu “Ersun Yanal olsa tüm kupalar bizimdi” dediler oysa Ersun Yanal dönemi de bir yere kadar çok parlak değildi! Oysa “Sabır gösterildi” daha ilk maçta 2-0 dan 3-2 kaybettiğimiz halde! Pereira ne yapsa suç oldu! RVP’yi yedeğe çekti “Oynatmayacaksan niye aldın” dediler, RVP 11 de başladı “Ya RVP Ölmüş” dediler! Dediniz! Dedik! Yani aslına bakarsanız adama o kadar çok karıştık ki, doğru bildiği her şeyi biz yanlış gördük ve hep karşı geldik. En büyük hatalarımızdan biri de bu idi. Dün de adam ne yapacaktı ki daha? Kötü oynayan ve kart yiyen Josef’i hemen çıkardı, golü aramak için çift forvete döndü, orta sahadan fedakarlık yapıp 4-4-2’ye hatta 4-1-3-2 ye döndü ama gol gelmedi. Daha ne yapacaktı ki? RVP’nin kaçırdığı pozisyonda girip kendi mi atacaktı? Kaleye şut çektirmeyen rakibin 3-4 oyuncusunu oyundan mı atacaktı? Her atağı ve umut vadeden her pozisyonumuzu faulle kesen hakemi sahadan mı atacaktı?

Oyunculara gelirsek “Bence 34. Hafta bitiminde konuşayım” yoksa çok kardeşimiz bana kızacak. Oysa ben herkesin iyiliğini istiyorum ve doğruya doğru konuşacağım. Fakat şunu belirtmek isterim ki; “Burası Türkiye, bomba da patlar, şehit de veririz, deprem de olur, takım otobüsüne kurşun da sıkılır”! Siz Fenerbahçe’ye gelmeden bunların hepsini biliyordunuz, umarım bundan sonra yan çizmezsiniz! Çizecekseniz de 34. Hafta biter, takım şampiyon olur ya da olamaz, çıkar dersiniz ki “Ben gitmek istiyorum, kolaylık sağlayın” zaten gerisini başkan ve yönetim halleder. Ama şimdi “Kenetlenme ve başarma zamanı.” Lütfen Nani, lütfen Diego, lütfen RVP başarmadan “Gitmeyin”

Düne gelecek olursak hakemi bahane etmek istemiyorum ancak bana göre Ali Palabıyık’ın yaptığı bazı şeyler var;

-Fenerbahçe kontratağa çıktığı anda, itme, çekme yapılabilir ve bu en fazla “faul” olarak nitelendirilir. Asla rakibe kart verilmez!

-Sağ kanattan kullandığımız serbest vuruşta hemen gözünün önündeki Mehmet Topal’ın altı pasta düşürülmesini seyredip net penaltıyı vermedi!

-Volkan Şen’e atılan ara pasında direkt kaleci ile karşı karşıya kalacakken rakip çekiyor ve ne kadar yandaki oyuncu gelirse gelsin son adamdı ve direkt kırmızı görmesi lazımdı ama sarı ile kurtuldu.

-Oyunu olmadık fauller ile gerdi ve oyuncularımızı öfkelendirip konsantrasyonlarını bozdu!

Yine de Fenerbahçe isen hakemi de yeneceksin sözüne her daim katılmışımdır ve eminim hakem hata da yapsa en büyük hata “38 bin kombineyi satın alıp, maça gelmeyip, bir de kombinesini gelmek isteyenlere devretmeyenlerdir.” Çünkü ne olursa olsun “Şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe’yi yalnız bırakmaya hakkınız yok!”

Kısa oldu bu sefer ancak Cumartesi günü maçı kazanırsak çok bomba şeylere değinmek istiyorum. Bir de Meireles bir el hareketi yaptı diye 11 maç ceza gündeme gelmişti, bugün Oğuzhan NET KIRMIZI kartlık hareket yaptı, hakem es geçti ve hakeme parmak hareketi yaptı! Bakalım “11 olmasa da 1 maç dahi olsa ceza verecekler mi?” Yoksa sineye çekecekler ise o hareket yarın bir gün çok daha fazlası ile çıkar!

Mutlu bir hafta diliyorum, kısmetse Cumartesi görüşmek üzereā€¦

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol