Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 3 Gol, 3 Puan
3 Gol, 3 Puan
07.03.2016

Maç Sonucu: Akhisar 0-3 Fenerbahçe

Ama ne Fenerbahçe…

Yazıdan önce şunları sormak istiyorum;

-Hani bu takım gol atamıyordu?

-Hani bu takım atsa da ancak 1-0 alıyordu?

-Hani bu takım pozisyon üretemiyordu?

-Hani bu takım pozisyona dahi giremiyordu?

-Hani bu takım çok büyük açıklar veriyordu?

-Hani Robin Van Persie ölmüştü?

-Hani Gökhan’la Caner’i çıkarsan takımın hücum bekleri hücuma katkı sağlamazdı?

-Hani Hasan Ali müzmin yedekti?

-Hani Şener’de epey gerileme vardı?

-Hani Bruno Alves ve Nani oynamasa takım dağılırdı?

-Hani takımı sırtlayan 2-3 kişiydi?

-Hani bu takımın gol ortalaması 1 ile 2 arasında idi?

-Hani zorlu maçları vardı?

-Hani, hani, hani?

Abi bakın bu zeminde değil Fenerbahçe, Barcelona’yı getirin, deyin ki pas yapın, rakip baskı ve pres yapmayacak, buyursunlar 600 tane isabetli pas yapsınlar! Hadi düşürdüm 500 tane yapsınlar! Yapabilirler mi? HAYIR!

Peki bu zeminde neden maç oynatıldı hiç düşündünüz mü? Bugün U21 takımımız Akhisarla, Akhisar’ın Orijinal sahasında maç yaptı ve onlar da 3-0 kazandı! O sahada neden bu maç oynatılmadı? Bu maç daha doğrusu bu stad bu halde iken hangi yüzle Akhisar UEFA ya gitmek isteyecek? Bu saha böyle iken bjk ile maçı “Ertelenmez miydi?” yoksa başka sahaya alınmaz mıydı? Hadi bunu da geçtim, bugün orada oynanacak maç İzmir’e neden alındı? PTT 1. Lig maçı İzmir’e alınıyor ama Süper Lig maçı bu sahada oynatılıyor! Aceba amaç birkaç oyuncu sakatlansın, UEFA’dan elenelim, Türkiye Kupasında rezil olalım, Lige havlu atalım da başkaları mı şampiyon olsun muydu? Yoksa o hiç uygulanmayan kurallarda mı böyle yazıyordu?

MAÇIN DEĞERLENDİRMESİ

Ben bu sözcükleri kullanmaktan bıktım ama bazıları bıkmadı! Bu Fenerbahçe’nin çektiği çile nedir? Hakemler ayrı dert, saha ayrı dert, tribünler (rakip) ayrı dert, maçın gözlemcisi dahi ayrı dert. Korkmuyor değilim Volkan Şen’in çıktıktan sonra yaptığı hareketten ceza yiyeceğinden! Hatırlarsanız bir derbi maçında hakan balta gol atıyor ve sonrasında tribünlere bir hareket yapıyordu. O hareketten ceza almadı ama Fenerbahçeli oyuncular alır ceza! Çünkü burası Türkiye!

Medya bunu gündeme getirecektir sonucu değil! Geçen hafta sosa efendi sarı yiyecek hakem atlıyor ses eden yok, Volkan Şen’in boğazına sarılıyor ses eden yok, ikinci kere sarılıyor ses eden yok, Volkan sinirle ona vuruyor “ALLAHSIZ hakem niye kırmızı vermedin” diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar! Sonrasında yine sosa efendinin sarılık hareketi var ses eden yok! Hakemin Fenerbahçe’yi kolladığını söyleyen “Futbol hainleri, Fenerbahçe düşmanları” var! Bu mantıkla gittiğimizde verilmeyen 3 penaltımız, rakibin görmediği 3 kırmızı kart var ama ALLAH’a havale ediyorum bu “Adalet bekçilerini”.

Oyun olması gerektiği gibi, oyun bu sahada oynanacak en iyi oyundu ve skor da en iyi skordu. Oyun bölgesini kısa da tutsan uzun da tutsan olacağı en iyi buydu. 1. Bölge imiş, 2. Bölge imiş, 3. Bölge imiş hiçbir öneminin olmadığı ve yürekten futbolun kazandırdığı bir 3 puan aldık mı, aldık. İşte tam da mesele buydu.

Ne uzun topun ne kısa paslaşmaların ne de hızlı kurulan oyunun ve süratli paslaşmaların imkanı yoktu! Bu sahada bu zeminde “Sakatlanmadan maçı kazanmak” bence büyük bir lütuf ve muhteşem bir kazanç! Eğer bu maç bjk maçı olsa ve oyuncuları sakatlansa o çok dürüst teknik direktörleri çıkar “Fenerbahçe maçını versenize buraya, niye böyle yapıyorsunuz” derdi. Haklıydı da dese ama biz demiyoruz, diyemiyoruz, utanıyoruz demeye!

HAKEM NASILDI?

Hakem kardeşin başka takım tuttuğunu bilsek de genel itibarı ile güzel maç yönetti. Alper’in golü öncesi rakibine eli ile bir teması var, faul diyenler olacak ASLA faul değil! Kesinlikle hiçbir şey yok! Madem siz sahtekarsınız, madem doğruları konuşmuyorsunuz, bende konuşmayacağım! Madem 2 hafta önceki 6s-ts maçındaki 4 kırmızı kartı ve olmadık penaltıyı konuşmadınız, konuşsanız da “Hakem haklı” dediniz, madem bugünkü 3-3 lük komediyi konuşmadınız, konuşsanızda “net penaltı” dediniz bende artık size, sizin gibi konuşacağım “Hiçbir şey yok pozisyonda, o el orada olması gerektiği için orada idi, hakem kör mü, dibindeki pozisyonu görmeyecek mi, tabiki devam kararı doğru.” Ama yok kardeşim yok! İstesem de sizin gibi olamam! “Şerefim müsaade etmez”. Alper’in pozisyonda Alper’in yaptığı hareket net sarı kartlıktı ve rakip lehine fauldü hakemin es geçme sebebi öncesinde bizim oyunculara faul vardı sanırım onu devam ettirdi buna da aslında rakibin ayaklarına baktı ve Alper’e faul yapıyorlar diye düdüğü üfleyecekken üst tarafı kaçırdı ve devamı gol oldu. Bu 2. Golden istemiyorum ben kardeşim ama o gol olsa da olmasa da Akhisar gelemiyordu zaten ve o maç 1-0 biterdi kimsenin şüphesi olmasın. Ama maça etki eden en büyük karar buydu. Bir de Ahmet Cebe’ye, Volkan Şen’e yaptığı hareketten dolayı göstermediği sarı kart vardı. Ceza sahamızdan çıkarken Mehmet Topal’a çarpan top da eline değmiyor zaten ama değse de çarpma kardeşim o pozisyon.

VAN PERSİE’YE ALKIŞ

Aldığım duyumlara göre futbolu  Fenerbahçe’de bırakmak istediğini söyleyecek kadar yürekli Van Persie’nin bugünkü oyuna katkısı şahane idi. Hele o Ozan’a attığı bir ara pas vardı 80. Dakikada, yahu o pas bana yıllar önce Alex De Souza diye bir oyuncuyu hatırlattı. O da Guiza’ya bunun bir model üst pasını atmıştı, o da çok klastı ama bu da enfesti. Hele oyuna katkısı ve rakip defansı yıpratışı ayrı bir güzeldi. İlk golde rakibi aldı Şener’in önünü boşalttı, ikinci golde Volkan Şen’in önünü açtı ve rakibi aldı götürdü, hele üçüncü golde Fernandao oyuna girsin diye oyundan çıktı! Bunu gören az olmuştur ama helal olsun koca yürekli adam. Seviliyorsun hem de çok. Ama kızım da fena seviyor, keşke bir yerlerden sesimi duysan da imzalı bir formanı göndersen şu kardeşine ama…

PERŞEMBE GÜNÜ YAZAYIM MI?

Perşembe günü Lokomotiv Moskova ile oynadığımız 1. Maçtaki gibi bir futbol oynasak eminim sorunları düzelen hücum hattımız ile farklı bir galibiyet dahi alabiliriz ancak korktuğumda tam olarak bu! “REHAVET”. Oyuncular “Nasıl olsa farklı alırız” derlerse Molde maçı gibi olur, aklımız durur! O yüzden tam ciddiyetle oynamalıyız ve skor 2-0 dahi olsa 3 ü aramalıyız ama savunma güvenliğini sağlam tutmalıyız. Yine de o maçtan sonra yazar mıyım bilmem ama gönül ister ki kazanalım ve sizlere çok güzel bir yazı yazayım.

PEREİRA VE FUTBOLCULARA TEŞEKKÜRLER

Oynadığınız bu oyun ve galibiyetiniz için tek tek teşekkür ediyorum. Pereira bunu kimse söylememiştir ama senden bir şey istiyorum “Bu takımın başında kal ve Ferguson’umuz ol, bizi hep daha ileriye taşı. Seni çok seviyoruz güzel insan”.

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol