Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 KOMPLEKSLİ ADAM
KOMPLEKSLİ ADAM
21.02.2016

Sezon başında ilk maçta takım kurgusu , hal hereket ve tavırlarından içim ısınmasa da zaman tanımak ve beklemek istedim . Ama zaman geçtikçe daha da hüsrana uğradım.Gün geçtikçe ise elimde artık tutulur tek bir dal bile kalmadı . O zamanlar oyunu eleştirdiği yazılarımda yoğun tepkiler aldım.Robin Van Persie konusunda RVP’den yana çıktığım için herkes beni haksız buldu.Ben ise inşallah ben yanılırım ve siz haklı çıkarsınız demekle yetindim.

Gelinen nokta da artık hiç kimse olanları görmezsen gelebilecek halde değil.Kimse artık takımın oyununa inanmıyor.Kimse artık onun komplekssiz olduğunu düşünmüyor.

Olympiakos’u zaten ya Pana ya da onların Şampiyon olduğu bir ligde şampiyon yapıp kovulmuş bir antrenörden bahsediyoruz.Nedeni çok açık ; oynattığı sıkıcı futbol. Porto’nun başında iken hiç şans vermeyip hep yedek bıraktığı kaleci Fabiano’yu bize getiren hocadan bahsediyoruz.Porto’da iken asla takımda istemeyip kiralık gönderdiği JOSEF’i bize aldıran hocadan bahsediyoruz .

Evet bugüne kadar kalitesiz ligimizde .Galatasaray’ın erken havlu attığı ligimizde . Zirvede tutunduğun için herkes oynattığın rezil futbola,defansif oyuna zevksiz düzene , heyecansız maçlara eyvallah dedi . Sonuç mu ? 22 maçta sadece 37 gol atabilmiş bir takım. Az gol yiyoruz diye övünüyorsun ya 19 da gol yemiş bu takım. Rakibin 2 maç eksik 48 gol atarkenbu istatistiklerle nasıl şampiyon olabilirsin ki ? Tüm ilk yarı boyunca kötü futbola rağmen alınan galibiyetler ve hiç derbi kazanamamana rağmen arkanda olan bu taraftar ve yönetimi hak etmiyorsun . Bu yönetim ki hiçbir antrenöre vermediği kadroyu sana sundu . Sen ise basit bir ego ve kompleks sevdasına yenilip bu takımın kaderi ile oynamayı maharet biliyorsun .

Hafta içi herkesin ortak kararı olan muhteşem bir maç çıkarmış bir takımın var elinde.Üstelik maçın temposunun en bizden tarafa olduğu anlarda hücumda yağtığın değişiklikler taraftar tarafından dahi yuhalanmış ve oyun o dakikadan sonra dengelenmiş. Hadi neyse o gün hata dedik geçtik ama Bursaspor maçındaki 11’de RVP yedek yazdın ya artık senin benim nazarımda ne adaletin kaldı ne de iyi niyetin.Kusura bakma ama hocam bu takım senin çiftliğin değil. Son 10 yılın dünya üzerindeki en büyük 5 forvetinden birisini sana almışlar sen ise hala tükürük yarışındasın. Uganda’dan Arjantin’e , İngiltere’den Japonya’ya her ligde her takımda RVP oynar Fernandao yedek kalır . Sen bu 11 tercihinle sadece RVP’yi bitirmekle kalmıyorsun , Fernandao’yu da gereksiz bir baskı altına alıyorsun.Taraftar önünde antipatik hale getiriyorsun . Biz ama ne yapıp edeceğiz ve de ne RVP’yi ne de FERNANDAO’yu sana yedirmeyeceğiz. Birisine duyduğun kıskançlığın silahı olamaz ve olmamalıdır JOSE FERNANDAO .

Dün sene başından beri belki de en beceriksiz FERNANDAO performasını izledik.Karşı karşıya hatta boş kaleye kaçırdıkları zaten saç baş yoldurdu .Sene başı bunları hepsini gol yapardı o Fernandao . RVP ‘yi forvet değil forvet arkası oyuna aldığın dönem zaten maçı tamamen kaybettiğimiz an oldu. Sen diyorsun ya RVP’yi de aldım ama sonuç değişmedi.Bunu ben yemem hocam.Yiyen varsa yesin.
Takım zaten iyi oynuyor , pozisyonlar buluyor ve kaçırıyordu.Sen 10 kişi Kasımpaşa maçında bile Kadlec’ten ön libero yapıp bir kişi eksik takıma karşı çift forvete dönmedin.Dünkü gayen sadece ve sadece FERNANDAO çıkar da sezonun ilk BURSASPOR maçındaki gibi yerine giren ROBIN VAN PERSIE gol atarsa ise ne yaparım korkusu idi .İlk maçta o golde nasıl üzüldüğünü ve gollerde havalara zıplayan , top toplayıcılara sarılan adamın nasıl yere çöküp kaldığını dün gibi hatırlıyorum.

Şimdi böyle bir antrenörden bu takıma ne yarar gelir sormak isterim . Büyük antrenör olmanın şartları vardır.Büyük antrenörler şampiyonluklar kazananlardır.Büyük antrenörler büyük oyuncularla çalışabilenlerdir.Büyük antrenörler genç yeteneklere şans verip onları futbola kazandıranlardır.Sen RVP ile problem yaşıyorsan.Ibrahimoviç’in egosuyla , Ronaldo’nun tüm maçlarda 90 dakika oynama isteğiyle , Messi’nin yanında oynayacak oyuncuyu kendi seçme şartıyla , Beckham’ın popülaritesiyle , Diego Costa’nın manyaklığıyla , Balotelli’nin delilikleri ile onlara antrenörlük edenler ne yapsınlar …Onlar büyük hoca değiller mi ?

Bursa gibi bir deplasmanı seyircisiz yakalamışsın.Üstüne defansın belkemiği Serdar Aziz de sakat . Son 10 yılda gördüğüm en kolay Bursa deplasmanına çıkmışız . Kurduğun yanlış kadroya rağmen ilerde skoru bulamıyor ve goller kaçırıyorsun.Ve sen hala ileri uçta değişiklik yapmıyorsun.Dünkü golleri RVP kaçırsa anında yerine FERNANDAO’yu koymuştun. Bir başka konu da NANI.Nani son 1 aydır dökülüyor ama hep 90 dakika sahada kalıyor . NANI yıldız , RVP değil mi ?

Bu takım , sene başı iki adet 11 çıkarır ve ikisi de ŞAMPİYONLUĞA oynar denen kadrosu ile YİNE ŞAMPİYONLUĞU kaçırır ise ne olacak biliyor musunuz ?

Vitor tazminatını alıp Katar’a dönecek . Bu büyük taraftar da bir hüsran yılı daha yaşayıp boyunlarını bükük 4.yıldızı bir sene daha bekleyecek .

Bu takımın kaderi ile oynayamazsın VITOR …

Maçın kötüsü : VITOR PEREIRA

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol