Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Sonsuz Teşekkürler Fenerbahçem, Destan YAZDINIZ
Sonsuz Teşekkürler Fenerbahçem, Destan YAZDINIZ
16.02.2016

Yahu bu takım ne oldu? Ne ettiniz bu takıma? Şu oynadığımız maç Türkiye Kupası’nda Bölgesel Amatör Lig’den bir takımla mı maç yapıyoruz? İlk maçı 9-0 kaybettik de 10-0 kazanmamız mı gerekiyor? Bu ne şahane bir oyundur böyle…

Henüz ilk yarı bitti ama yok böyle bir şey ya yok! 28 yaşındayım ve 28 yıllık hayatımda ilk kez bu kadar süper bir avrupa maçı oynuyoruz. Bu oyunun hakkı 1-0 mı orası ayrı mesele ama bu oyunun hakkı kesinlikle rakibin gol atamaması! Futbol şansı yanımızda olsa çok daha farklı şeyler olacaktır. Özellikle rakibin hiçbir atağının olmamasını da göz önüne alırsak bir şey sormak istiyorum “Pereira sen bu oyunculara ne yaptın? Nasıl bu oyuncuların gücünü 99 yaptın?”

Tek eleştirim kaleci Fabiano’ya o da yahu adamın canı sıkıldı kalede, her topa koşmak istiyor. Utanmasa ön liberoya geçip oyun kurmaya çalışacak. Olmaz böyle! Sıkılmayacak sabredeceksin, unutma ki “Yanlızlık: Fenerbahçe’de Kaleci Olmaktır”

Kjaer’in kullanamadığı bir uzun top da rakip “kontraatakçık” yakaladı ama yakaladı sadece! Taç çizgisi yanında da bitti atak. Kjaer bugün ne kadar sağlam oynuyor görüyor musunuz? Ey Türk gençleri; Ey alt liglerde mücadele eden gençler; Gördünüz mü stoper nasıl top oynar? Delikanlılığı vermeyelim diye yapılan hatalarınızı görüp bugün anladınız mı asıl böyle oynarsanız beğeni kazanırsınız!

Gökhan ve Caner’i görsem ben rakip teknik adam olarak “Abi bunlara yapılak hiçbir şey yok! Oturup izleyip keyfine bakayım” derdim. Bu nedir abi ya? Caner ne oldu sana? Gökhan sakatken bunları mı hedefledin? 10 üzerinden 11 oynuyorlar ya 11!

Ozan Tufan’a da helal olsun! Bunca zaman bize tiyatro izletip bugün “Ozan Tufan” ı izlettirdi bize! O ne güzel hırs, o ne güzel mücadele o ne güzel işler öyle. Kontra yakaladı rakip ve atak başlangıcında Ozan rakip yarı alanda, orta alanın çemberinin rakip kaleye daha yakın kısmında idi ama ne yaptı etti geldi kontraatağı kesti!

Josef her zamanki gibi “İşini yapıyor” ama işi gücü eleştirmek olan çevreler onun bu oyununu ancak gol attığında takdir ediyor! Oysa ben iddia ediyorum bu Josef’i sezon sonu çok takım ister bizden çok!

Topal, Alves ve Robin Van Persie’ye ayrı bir paragraf açmayacağım. Toplu ve topsuz oynamalarını futboldan anlayanlar dikkatle görür. Özellikle Bruno Alves’in topsuz koşuları, ofsayt taktiği ve topu oyuna dahil edişi belki de gördüğüm en iyi Alves’i gösterdi bana. Topal zaten aynı ya ne diyebilirim ki? Robin Van Persie de topu alıyor, oyunu açıyor, topsuz koşular yapıyor, golü arıyor, defansı sarkıtıyor ve sindiriyor. Golde de dikkat ederseniz rakibi uyutan ve üzerine paratoner gibi çeken o idi. 

Volkan Şen’e gelince “Gerçekten anlamıyorum böyle bir oyuncu nasıl bu kadar ucuza alınabilir?”(2.8 Milyon Euro-28 Yaşında) Yahu hız var, çalım var, adam eksiltme var, ters ayak kullanımı var, futbol zekası var, var da var! Ama şans yok şans! Taraftarımızdaki “Yabancı hayranlığı” onun şanssızlığı bence! Markovic de Markovic demese millet 11’in vazgeçilmezi olur.

Dakika 60 gibi oyundan düşebiliriz, neden derseniz bu kadar pres, bu kadar hücum pres, bu denli bir baskıda elbette düşüşler olacaktır. Ama keşke o düşüşler 2. Golü attıktan sonra başlasa ya da rakipteki sarı kartlı isim kırmızıdan atılsa! İşimizi bir şey kolaylaştırsa bu sahada çok farklı geçecektir skor ancak benim hala skor tahminim 2-0 şeklinde. Umarım gol yemeden 1-0 da olsa bitiririz bu maçı çünkü gol yememek çok önemli.

VE MAÇ BİTER EN İSTEDİĞİM SKORLA SONUÇLANIR

Avrupa kupalarında ya da çift maçlı eleminasyon sistemi olan maçlarda 2-0 ı yakalar maçı diğer maça taşırsanız muhtemelen turu geçersiniz demektir. Ya da şu şekilde söyleyim; Deplasmanda 1 gol atsak, penaltı ile olur, serbest vuruştan olur, kendi kalesine olur şansa kadere olur yani 1 gol ve elenmek için 4 gol yememiz lazım! Bu sezon lakaytlıktan Antalya’dan yediğimiz 4 gol hariç son yıllarda kolay kolay 4 gol yemedik. Ha bizi başka takımlarla karşılaştırmamak da gerek!

Ayrıca deplasmanda rakibin stoperlerinden biri cezalı duruma düştü. Moralmen çöktüler, bugün neye uğradığını şaşırıp psikolojik bir korkuya kapıldılar.

YA 5-0 LIK MAÇ 2-0 BİTTİ DİYENLERE;

Yahu siz hiç Fenerbahçe’yi böyle oynarken gördünüz mü? Hayal ettiniz mi? “Tek böyle oynasında yenilsin” diyen tek ben miydim? Şans kardeşim şans! Şans da olacak ama 2-0 da fena değil! Şimdi size maçın istatistiklerini göstereceğim, lütfen iyi okuyun!

FENERBAHÇE     - LOKOMOTİV MOSKOVA

GOL POZİSYONU:                                9               -                1

ŞUT:                                                    20 (8)             -                3(2)

PAS:                                                627 (488)      -         437(310)

KORNER:                                       13            -               1

TOPLA OYNAMA:                     %60             -             40

Şimdi söyler misiniz şu maç “UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turunda” oldu desem kim inanır bana? Bu skor da iyi, özellikle Josef’in 2 gol atması ve taraftarın öfkesinden az uzaklaşması, takımın büyük maçlarda nasıl motive olacağını göstermesi, rakiplere korku salması ve herşeyden öte taraftarı sabaha kadar uyutmayacak mutluluğa sokması fena mı oldu?

AĞLAYANLAR OLACAK;

Çünkü çok sevdikleri, ligin en iyisi dedikleri ve bence hakemlerin adil yönettiği maçlarda hiçbir varlık göstereyemen, gaziantep’e attığı gol kendi taraftarlarının deyimiyle “Şaibeli bir gol” olarak tanımlanan takımları bu Lokomotiv’i yenememiş, eğilmiş, bükülmüştü ya onlara bir şey sürmemek için “Şans, Balık, Resmi Maç Oynamıyorlar, Hava Değişimi, 10 bin bakımları geldi yaptırmamışlar, yağ kutusu kaçırıyor” gibi bahaneler üreteceklerdir…

Delikanlı olan Bjk’lı, Gs’li, Ts’li olan varsa çıkar şunu der “Bu takım ligde şu oyunu oynasın her takımı 7-8 atar ve kalan tüm maçlarını kayıpsız atları” der ama diyen olmaz! Çünkü herkes Fenerbahçe taraftarı değil!

VAN PERSİE VE VOLKAN ÇIKARKEN NİYE ŞAŞIRDI?

Siz olsanız onların yerinde şaşırmaz mısınız? Düşünsenize takır takır top oynuyor takım, istek hat safhada, pres desen şahane ötesi, gol arıyorsunuz, Josef’e alan açmışsın 2 golde de gol atmasını bir nebze sağlamışsın, Volkan desen pres yapmışsın, hırsın var, paslar, çalımlar şahane ama çıkartılıyosun! Yahu arkadaşlar Cumartesi günü Bursa maçımız yok mu? Oyuncuların da dinlenmeye hakkı yok mu? Oyuncular çok fazla efor sarf etmedi mi? Eminim RVP’nin o ana kadar ki koşu mesafesi 11-12 km arasındadır! Volkan sanırım 12’yi geçmiştir o denli! Polemiklere kanmayın ve kimseye aldırış etmeyin. Josef çıkarken alkışlattırma amacı varsa RVP ve Vokan’da da aynısı vardır. Ayrıca rahatlıkla söyleyim; Josef, Volkan ve RVP sakatlanmadıkça Bursa maçında 11’deler gördüğüm kadarıyla.

SON SÖZLER;

Bu güzel geceyi yaşattıkları için teknik heyetinden başkanına, masöründen malzemecisine ama hepsinden öte tüm futbolcularımıza sonsuz teşekkür ederim. Umarım Mustafa kardeşinizi ne kadar mutlu ettiğinizi buradan okur öğrenirsiniz. Beni artık tanıyorsunuz, bir öğretmenim ve 14 Öğrencim var. Eğer kulüpten 1 kişiyi görsem 14 hediye forma isterdim öğrencilerim için ama onları bu galibiyet ve her galibiyet en az o kadar mutlu ediyor. Öğrencilerim ve kendim adına “Sonsuz Teşekkürler Fenerbahçem”.

En Son Haberler
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Fenerbahçe'de Fred varsa sorun yok
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol