Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 HEDEF LOKOMOTİF MOSKOVA
HEDEF LOKOMOTİF MOSKOVA
13.02.2016

Geçen haftaki berbat futbol ve 4 gollü mağlubiyet sonrasında bu akşam taraftarla barışma ve yeniden ayağa kalkma maçına çıktı FENERBAHÇE .Sıkışık maç programı nedeniyle cuma ve pazartesi maçlarına mecbur bırakılan takım bu hafta ile beraber UEFA Avrupa Ligi de işin içine girince son derece yoğun ve kritik bir dönemece giriyor .

İşte bu denli önem arz eden maç öncesi sahaya TOPAL ve JOSEF’siz de çıkan Fenerbahçe’de kadro şekillenmesi tüm hafta boyunca en çok merak edilen soru idi . Ve sorunun cevabını da bu akşam saat 20.00 de korkaklık ve defans güvenliğini elde tutmak olarak aldık. Sahaya ön libero olarak KADLEC’in çıktığını gördükten sonra aslında azıcık da olsa içimde kalan PEREIRA ile ilgili ‘’acaba FUTBOLU biliyor mu? ‘’ sorusu net bir şekilde cevabını buldu . ‘’- HAYIR ‘’ . Pereira futbol dair tek bir şey biliyor ise o da DEFANS yapmak …

Josef’in sarı kart cezalı durumuna düşmesine geçen hafta ne kadar sevindiysem , aynı anda TOPAL’ın da cezalı olmasına o kadar üzülmüştüm .Her şeye rağmen bu hafta elinde defansif ve kesici orta saha oyuncu sayısı 3 adet olmayınca en azından Kadlec’in önünde DIEGO ve OZAN ile oynamak ve ileride pas yapabilen bir santrofor kullanmak bugün için bize artı olarak geri döndü .

Maça etkili ve ön alanda presle başladık . Taraftar bazı oyuncuları çok sever , kimilerine ise ısınamaz.Markoviç de bu şanslı kesime girenlerden .Tüm sezon boyu ligde sıfır gol ile oynayan bir hücum oyuncusundan bahsediyorum. Tamam yetenekleri var ama bir oyuncu sadece süratli diye büyük oyuncu olmaz. Geçen sene o bölgede oynayan 35 yaşındaki KUYT’ın 12-13 gol ve bir o kadar da asist ile oynadığını unutmamanızı rica ediyorum . Bugün o bölgede oynayan önce VOLKAN ardından da ALPER , formayı MARKOVİÇ’ten çok daha fazla hak ettiklerini bizlere gösterdiler . Keza ROBIN VAN PERSIE … Geldiği günden beri kendisinden çok daha yeteneksiz ve kötü bir oyuncunun yedeği olmasının psikolojisi ile hala mutsuz ve huzursuz . Burada asla FERNANDAO’yu eleştirmiyorum. Bilhakis çok da seviyorum. O oynadığı her an yüzde yüzünü sahaya yansıtan bir isim ama kimse kusura bakmasın bu takımda her ne olursa olsun RVP oynar. Maçın gidişatına göre de FERNANDAO bazen 2. santrofor bazen de RVP ‘nin yerine oyuna dahil olur. Bu kadar açık.

İlk golden önceki paslaşmalar RVP nin topuk pası ve sonrasında NANI – DIEGO işbirliği ile gelen gol hazırlanış itibari ile çok güzeldi . İlk yarının son dakikasında rakibin son derece gereksiz ama bir o kadar da bariz penaltı ve kırmızı kartı sonrası 2-0’a gelen oyun ve rakibin eksik kalması zaten maçın 45 dakikada bittiğini bize söylüyordu .

Taraftar ve futbolsever olarak beklentimiz 2.yarıda canlı bir futbol ve bol gollü bir galibiyetti ama sanırım bu hoca başımızdayken biz asla 4-0 , 5-0 gibi skorlar alamayacağız.Rakip 1 kişi eksikken bile hala defans güvenliğini had safhada tutmak benim aklıma sığmıyor .Oysa koy FERNANDAO’yu RVP ile çift forvete dön.Salı günkü maç öncesi NANI’yi dinlendir.Maç eksiği olan MEIRELES’e süre ver. Alper’i daha önce oyuna sok .4-5 gollü bir skor yakalasan hem oyuncular ekstra moral kazanır ,hem taraftar takıma daha çok inanır.

Pereira OLYMPIKOS’ta şampiyon olmasına rağmen , sıkıcı futbol oynattığı için gönderildi .Bu sene de dilerim biz şampiyon oluruz ve onun da akıbeti aynı oradaki gibi olur . Dilim varmıyor ama kadro yapısındaki hataları devam eder ise bu sene sonu da yaşanacak bir hüsranı bu taraftar artık kaldıramaz .

Kasımpaşa çok belli ki Donk’u çok arıyor .İlk yarıdaki performansından kilometrelerce uzak bi görüntü çiziyorlar .Isaksoon, Donk ,Eren Derdiyok gibi isimleri çok aradıkları kesin . Fenerbahçe hem böyle bir rakibe hem de 1 kişi eksik 45 dakika sahada kalan bir rakibe karşı oynadı . Ve benim göğsümü gere gere bahsedeceğim bir oyun ve ayaklarımı uzatıp keyifle izleyeceğim bir futbol sahaya maalesef koyamadı . Salı günkü müthiş önem taşıyan maç öncesi kuşkularımın da devam etmesine sebep oldu. Tek tesellim RVP’nin o gün sahada olacak olması ve rakibin 15 Aralık 2015 tarihinden bu yana liglerinin bitmesi nedeniyle resmi maç yapmamış olması .

3-1 tabi ki kötü bir skor değil . Alper’in sahalara hem de golle dönmesi , Diego’nun uzun bir aradan sonra golle buluşması bugün adına güzellikler.

1O kişi kalan rakipten gol yemek , karşı karşıya yakalanan pozisyonları kolayca harcamak , ilk golden sonra Diego’nun sanki +90’da gol atmışcasına gol sevincini abartıp köşe bayrağını tekmelemesi ve sarı kart görmesi ise çirkinlikler .

Bu hafta içi yine FENERBAHÇE BASKETBOL takımını izlerken gururlandım . Mükemmel bir takım .Ve bu takımı yaratan , taraflı tarafsız herkesin beğenisini ve takdirini kazanmış bir hoca OBRADOVİÇ. Tanrımdan tek dileğim sonunda bir gün FUTBOL TAKIMIMIZIN da başında böyle büyük bir hoca görebilmek .

Uzun lafın kısası …Salı akşamı tıklım tıklım dolmalı o stad. Ve RUS’lara TÜRK’ün gücünü çatır çatır göstermek şart . İşte bu yüzden tüm takım kenetlenmeli.Ve Pereira asla hata yapmamalı .

MAÇIN 3 ADAMI : Hasan Ali Kaldırım , Robin Van Persie , Diego .

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol