Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Her Mağlubiyette Bir Hayır Vardır
Her Mağlubiyette Bir Hayır Vardır
05.02.2016

Herkese iyi akşamlar öncelikle. Bugün şu maçta öylesine konuşalacak şeyler var ki!

Öncelikle maça başlayan 11 nasıl bir 11?

Yahu Pereira, senin bu Robin Van Persie ile alıp veremediğin ne var? Bu adam formsuz dedin golleri sıralamaya başladı. Yorgun dedin dipdiri hale geldi. 90 dakikayı çıkartamaz dedin adam 120 dakikayı çıkardı! Katkısı yok dedin daha ne yapacak? Bu adam neden yedek? Bu adam neden yedek? Bu adam neden yedek?

Hadi geçtim onu peki Fernandao şu takımda nasıl 11 oynayabiliyor? Yahu gerek bugün gerekse pek çok maçta seyrettiğim Fernandao; Hantal, yavaş, geri dönüşlerde sıkıntı yaşayan ve yaşatan, hücum presi sergilemeyen ve asist olarak çok kısır bir futbolcu! Vücudunu kullanması ve çoğu kez kolay goller atması dışında ne artısı var? Üstelik takım geriye dönerken o orada kalıyor, pek çok kez ofsayta düşmesi de bu yavaşlığından ve hantallığından değil mi? Sırtı dönük top indiriyor diye bir oyuncu bı kadar gözde olmaz! Olamaz! Açıkça söylüyorum; “Rvp gibi bir yıldız varken Fernadao’yu oynatmak bu takıma ihanettir!”

Diğer bir konu da  “Diego Ribas size ne yaptı?”

Ya adam sakatlanmasa her maç 11 de rahat oynuyor, takımı yönetiyor ve sakatlanmıyor kolay kolay! Bu adam Şampiyonlar Ligi finali oynamış bir adam! Bu adam yıllardır almaya çalıştığımız bir star! Oyunu açıyor, özgüvenli oynuyor ve oyun alanını daraltıp rakibi hataya zorluyor. Peki Ozan Tufan ne yapıyor? Hiçbir şey yapmıyor! Ne ortada görünüyor, ne takım savunmasına katkı veriyor ne de herhangi bir olumlu hareketi var! Diego Ribas varken bu takım, takım savunmasını kaç kişi ile yapıyordu fark etmediniz mi? Aynı şekilde RVP varken takım savunmasını 11 kişi ile yapacak duruma geliyoruz ancak bugün açık konuşayım 9 kişi oynuyoruz! 9 kişi ile bence 1-0 çok çok iyi! Kaldı ki 7 şutları var 5 i kaleyi bulmuş halde! Bizim 1 tane şutumuz var!

Hataları Konuşalım İstersenizi!

Bugün ilk verdiğimiz pozisyonda, hani şu Serdar Özkan var ya yere yatıp yerden kalkmayan isim, ona gelen pozisyon öncesi 1,5 metre net ofsayt var! Ama kimseden ses yok!

Markovic ceza sahasına giriyor tekme yiyerek giriyor ama Markovic faul yaptı diyor hakem efendi!

Fernandao’ya kenarda faul yapılıyor ama karar Fernadao’nun faul yaptığı yönünde!

Hele bir ofsayt bayrağı kalktı ki akıllara zarar! Sen nasıl hakem oldun dedirtecek cinsten! Rakip oyuncu topu atıyor ama ofsayt kaldırıyor!

İlginç kararlar çok fazla ve zaten eksik oynadığımız şu maçta hakem sağolsun pek çok atağı başlamadan kesiyor. Ayrıca gol öncesinde de ofsayt var gibi duruyor o pozisyonda! Bakalım 2. Yarı o gözler bizim ataklarda nasıl radar kesilecek!

Kontralarımız kesiliyor hani o “Umut vaadeden atak” var ya ondan ama rakip sarı kart hiç yemiyor!

Bruno Alves kafa topuna çıkıyor önündeki kambura yatıyor hakemin kararı rakip lehine, Kadlec hava topuna kafaya çıkıyor rakip kambura yatıyor ama hakemin kararı rakip lehine!

Markovic topla hızla gidiyor, oyuncular adamı sakatlamak istiyor ve önüne birden çıkıp topa müdahale ediyor ama Markovic’e sarı kart! Aynısı rakibe olduğunda ise faulü biz yapmış oluyoruz!

Şener sağdan bindiriyor “Çok seviyorsunuz ya adalet bekçiliğini, hadi adalet bekçileri buna da yorum yapın”, net bir şekilde Şener’in ayağına tabanı ile vuruyor ama verile verile sarı kart veriliyor! Kırmızı değil mi bu? Hani siz her maç çıkıp ahkam kesmiyor musunuz kırmızı olmazsa olmaz diye? Bugün o Motta kırmızıyı o an yese şu an belki durum çok farklı olacak!

İkinci Yarı Ne Bekliyorum;

Açıkçası RVP ve Diego girdi girdi! Girmezse 3’ü, 4’ü rahat atarlar! Bugün sahada Fenerbahçe yok! Başka bir takım var! Josef yok, Ozan yok, Fernandao yok, Alves yok! Bugün sahada Fenerbahçe yok! Fenerbahçe’nin olması için “Yürekten oynayacak 2 isim” oyuna dahil olursa takım değişik bir havaya bürünür yoksa maçın 60. Dakikasında televizyonu kapatacağım!

Bugün şu ilk 45 dakikada “Gerçek Fenerbahçe” olsa idi bugün şu maç bu hale gelmezdi! Eminim maçı çevirsek dahi Pereira “Bu benim taktiğimdi” diyecek ama bunun taktikle alakası falan yok! Takıma en çok katkı veren isim kim ise o oynar arkadaş aksi bir durum olmadıkça. Birtakım bu kadar alçalmaz bir maçta! Üstelik bir de 2. Yarı yağış şiddetlenirse siz o zaman cümbüşü ve sakatlanmaları görün!

Haklı Olmaktan Nefret Ediyorum Ama Yine Haklı Çıktım!

Anlamadığım nokta şu ki “Ozan ve Fernadao niye bu kadar oyunda tutuldu?”. Ozan ilk 45 dakika bitince çıkarıldı oyundan ama “3-0 geriye düşüp, çift forvete ihtiyacın varken, Fernandao’yu çıkarmak” nasıl açıklanacak? Ben bundan bir şey anlamadım! Siz anladınız mı? Fernandao madem kötü, 45. Dakikadan sonra çıkar al RVP’yi! Diyelim ki kötü değil o zaman gole ihtiyacın varken niye çıkartıyorsun? Bence büyük bir skandal bu!

Sanırım bu günden sonra “Nani’yi Çinliler istiyorsa hala, satılır!”. Kafayı artık vermiyor gibi geldi bana! Sanırım bu günden sonra Kadlec, Ozan, Fernandao zor 11’de başlar! Sanırım bu günden sonra Caner ve Alves bıçak sırtında kadroya girerler! Sanırım bu günden sonra Volkan Demirel her maç rahat rahat 11’de başlayamaz!

Kimse yanlış anlamasın ama bugün “Takım olarak kötüydük” kardeşim kötü! Ben beklete beklete bu yazıyı yazıyorum ki kitleleri galeyana getirmeyim diye.

SONUÇ OLARAK;

Bazı maddeler yazmak ve yazımı sonlandırmak istiyorum. Bugün üzüldük, kırıldık ve moralim çok kötü ama en azından şunlar olumlu şeyler olabilir!

1: Takım epey rehavete kapılmıştı 25 maçlık seriden dolayı

2: Aslında Rize maçının 2. Yarısında ve Kayseri maçında belli idi takıma bir haller olduğu

3: Oyuncular gerçekten rehavete kapılıp %100 lerini sergilemiyorlardı.

4: Nani sanki Çin’e gitmek istiyordu da olmamış gibi geliyor bana. Eğer böyle bir durum varsa takımı da düşünmeliyiz, oyuncuyu da.

5: Aklımız fikrimiz, içimiz dışımız Amedspor olmuştu en azından önümüze bakarız artık

6: Pereira oyuncuları içinde seçimlerde düşünecektir

7: RVP ve Diego bundan sonra hak ettikleri yere, 11’e dönüş yaparlar.

8: Ozan, Kadlec, Alves, Caner, Fernadao, Josef, Şener’in 11 şansları azaldığı için biraz daha çok çalışacaklardır. Bu da takıma yansıyacaktır.

9: Lokomotiv maçları öncesi iyi bir ders oldu!

10: Bizler bir maçlık taraftar değiliz, bu takım kaybedecek de ama böylesi çok ağırımıza gitti. Ne olur haftaya Kasımpaşa ve sonrasındaki tüm ciddi maçları kazanıp bu takımın gönlünü alın, düşmanlarımıza fırsat vermeyin.

11: Şike kumpasından zaten epey bir dava açacağız ama fred’in dopinginden gelen ceza sonrası bir de bundan dolayı dava açacağız.

Salı Günü maçı sanırım izleyemeyeceğim derste olduğum için ama umarım güzel bir maç olur. Bazılarının ortamı gerdiğine bakmayın bence güzel bir ortam olacaktır…

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol