Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Herşeyi Yapıyorlar Ama Bu Takım Kazanıyor...
Herşeyi Yapıyorlar Ama Bu Takım Kazanıyor...
31.01.2016

Geçtiğimiz hafta kupada formalite icabı oynanan son maçta yazı yazma gereği duymadım ama o maçta Pereira’nın sahaya o kadar genci sürmesi ve kulübede maç boyu oturup, U21 Teknik Direktörü Şenol Çorlu’ya hiç müdahale etmemesi ayakta alkışlanır bir hareketti. Şükür maçı da kaybetmedi gençler ve yenilmemezlik uzadı.

Kupanın saçma işlerinden biri olan şu turda ise rakip Kayserispor’du ve hedef mutlak kazanmaktı, öyle oldu da…

Değinmek istediğim bazı konular var öncelikle. İlk olarak Kadıköy’e gelen takımlar niye tiyatro yapıyor, maçı mahvediyor, hakemler buna neden seyirci kalıyor? Yahu 90 dakika maçın toplam 4 dakika uzatması olsa 94 dakika ama bunun 34 dakikası kale vuruşunu yavaş kullanan kaleciler, tacı atmamak için ısrar eden rakip oyuncular, korneri kullanmaya fizandan gelmeye kalkışan oyuncular yüzünden ve saçma sapan faulleri, olmadık şeyleri, avantaja bırakacağı pozisyonları, oyun devam ederken ofsaytı kullanın diye fıtık eden hakemler ile geçiyor ve ben bunu bir türlü ANLAYAMIYORUM! Yahu biz maç izlemeye para veriyoruz, gerek Lig Tv alarak gerek maça giderek. Neden tiyatro izliyoruz? Neden dakikalarımız çalınıyor? Bu hırsızlık neden görmezden geliniyor? Top kaleciye gelmiş kaleci hemen oynayacak “Yoook ofsayt var onu kullanın” diyorlar! Maç devam ediyor işte size ne kardeşim? Premier Lig hakemlerini her fırsatta övüp sonra bunu bu şekilde yapmak nasıl bir tezat! Herşeyi kuralına göre uygulayın o zaman! Fauller milimi milimine kullanılsın o zaman! Kaleci dakika çalıyor hakem efendiler anca izliyor, 6 saniye kuralı var hadi 3 de benden etti 9 saniye. Peki Kadıköy de rakip kaleciler neden 15-16 saniye topu oyuna sokmuyor? Bu endirekt serbest vuruş değil mi? Caner Erkin’in etmediği küfürden yediği kırmızı kartı dahi 1 kişi çıkıp özür dileyip kapatmayıp bir de Caner’e 2 hafta ceza veren federasyonun hakemlerinin buna dur diyeceğini sanmıyorum. Ama Pereira’nın ve yönetimin de bu konuya değinmesi şart yoksa olacak gibi değil bu! Biz paramızın karşılığını istiyoruz, tiyatro izlemek istesek “6s maçlarına bakarız!”

İkinci olarak da Atv spikerine ve yorumcu İlker Yağcıoğlu’na sormak istiyorum; “ALLAH rızası için söyler misiniz, psikolojik olarak bizi mahvetmek için mi maçı anlatıyorsunuz?” Ya topla oynama %52-48 Kayseri lehine, utanmasalar alt yazı geçirecekler “SON DAKİKA Fenerbahçe mahvoldu!” diye. Maçı öyle anlatıyorlar ki Kayseri maçı dengelemiş, üste çıkmış, üstün oynuyor, her an goller atıp mahvedecek gibi! 3 tane %100 lük gol pozisyonumuz var ya ALLAH’tan korkun! Nani, Van Persie ve Ozan atsa 3-0 olacak, 2. Devre Markovic girecek 6’ya 7’ye gidecek ama arkadaşlar öyle bir anlatıyor ki oturup ağlayacağız o derece!  Eminim sinirlenip kanal değiştiren dahi vardır. Nedir bu Fenerbahçe’yi kötü gösterme çabası? Nedir bu alçaltma çabası? Hadi geçtim bizi, Kayseri’nin kaç şutu kaç gollük pozisyonu hatta geçtim onu “Kaç pozisyonu var?” Lütfen yapmayın böyle, şu kupadan Fenerbahçe çekilsin ya da katılmasın kanal reklam gelirleriniz 10’da 1’e düşecek! Amacınız bu ise zaten Aziz Yıldırım gerekeni söyledi! Kınıyorum böyle anlatımları ve bu psikolojik baskıyı! İkinci yarı da aynı şekilde, taraftar maç boyu susmamış, bağıra bağıra bir hal olmuş “Nani’nin bu hareketi suskun taraftarı galeyana getirdi” diyor ya! Nedir bu taraftarı aşağılama merakınız? Maç boyu “Yok efendim 9 bin anca, yok 10 bin anca yok yok 12 bin” söylemleri ne için? Biz 38 Bin kombine satmışız efendiler, siz üzülün de ona üzülün! Ayrıca pozisyonlarda yanlı yorumlar, Fenerbahçe lehine olan pozisyonlarda “Şişşşt çocuk uyuyor” edasıyla susmalar falan! Kendinize gelin!

Üçüncü olarak da küfretsem ya da hakaret etsem hakkımda dava açarlar ama beddua ediyorum! ALLAH ile arama girecek halleri yok ya! “Türk Hakemleri ALLAH bizi sizden kurtarsın ve şerrinizden korusun!” Futbolu mahvettiniz, seyir zevkini bitirdiniz, Fenerbahçe’yi her maç kestiler izlediniz, sadece bizim değil rakiplerin de pek çok maçını katlettiniz! Hep hata hep yanlış yazık ya yazık! Ya bugün 2 net penaltımız verilmedi 90 dakikalık süreçte! Evet 2 tane net penaltı! Madem bjk takımına, gs takımına veriliyor penaltılar o kriterlere göre bende söylemek istiyorum; Nani topu atmış rakibi eksiltip geçip orta açacak ama rakibin topla alakası yok ve tutuyor Nani’yi, geçmesine müsaade etmiyor, bu da itme-tutma-çekme üçleminde sarı kart ve penaltı! İkinci olarak da Van Persie’nin sakatlandığı pozisyonda neden yere öyle düştü? Yüzüne yediği dirsekten olabilir mi? Yüzüne yediği bu dirsek ceza sahası içinde olduğuna göre penaltı değil mi? Ya verdiği fauller, vermediklerini saymıyorum bile. Şimdi diyecekler “Josef’in hareketi kırmızı değil miydi?” evet kırmızıdan da öte kırmızı bence ama hakeme göre bu ne ki? Kontraatağı kestiler kart vermedi, dirsek yedik vermedi, penaltılık pozisyon oldu vermedi, ittiler vermedi, çektiler vermedi, sakatlamak istediler gene vermedi.Sadece oyuncu kendini yere attı, mecburen 2. Sarıyı verdi ama bu ülke gündemini epey meşgul eder! Vatansever geçinen herkes şehit haberleri yerine bunu konuşur! Son olarak Fernandao karnına tekme yedi yine vermedi! Yani Kayserispor’a 1 tane dahi hak ettikleri sarı kartları bir yere kadar VERMEDİ! VERMEDİ! VERMEDİ! Rakip 10 kişi kalınca da Fenerbahçeli oyunculara hiç acımadan sürekli sarı kart verme çabasına girdi ve sırayla hepsine verdi neredeyse!

-Maç 90 dakika ve 2. Devrede Kayserispor’un kalecisi kendini yere bırakıyor tam tamına 2 dakika 20 saniye bu şekilde oyun duruyor!

-5 oyuncu değişikliği yapılıyor!

-Beklenen toplar, taç için geçen süre, baraj kurmalar vs derken maça eklenen uzatma “3 dakika!” Bence bu da bir skandal ama uzatmayı 5 dakika verse ve biz golü atsak “Fener atana kadar” diye ağlayacak medyamız ve Fenerbahçe düşmanları!

-Maçın uzatmasının uzatmasında top Nani’ye gelmiş “5 saniye ya 5 saniye!”, Nani kaleye çekmiş ve gol olacak topu bekleyeceksin 5 saniye ama yooook! Fenerbahçe 1-0 bitirdi diye baskı yapsınlar!

Ben bugün bir hakem skandalı ve bir hakem faciası gördüm! Normal şartlarda adil bir hakem olsa bu kayserispor maçı değil 10 kişi 7 kişi tamamlayamaz, maç yarıda kalır, hükmen galip gelirdik!

ALLAH başınıza Van Persie’nin, Nani’nin taşını yağdırsın da görün gününüzü diyesim geldi! Yahu maç boyunca adamlarla uğraştılar durdular Ts’li Zeki, Gs’li Mustafa Akbaş ve Deniz Türüç! Maç boyunca bir ana avrat sövmedikleri kaldı ki sövselerde anlamazdı bizimkiler ama onu da yapsalar sarı kart dahi yemezlerdi! Biz bu dünyaca ünlü yıldızları dayak yesinler diye mi getirdi? Podolski elle gol attığında 3 maymun olanlar Van Persie elle oynayınca anında hakem kesiliyorlar ama yediği dirsekte yine 3 maymun!

-Bir de şuna ayar oluyorum, rakip oyuncu sakatlanıyor yerde yatıyor ve takımı gol için yükleniyor ama top bizde ya oyuncuları bıraktı ya kendini yere, hakeme ve bize tepki gösteriyorlar niye devam ediyorsunuz diye! Yazıklar olsun bu şekilde duygu sömürüsü yapanlara!

Biz bugün çeyrek finale çıktık çıkmasına da dinden imandan da çıktık! Avantajın kesilmesi, rakibin kart yönünde kollanması, maçın özellikle yapılmışçasına 120 dakika oynatılması, 2. Golümüz öncesi bile bile maçın bitirilmesi, verilmeyen 2 penaltımız, rakibin görmediği kırmızı ve sarı kartlar, yıldırılmaya çalışılan takım ve maç izlemekten soğutulmaya çalışılan taraftarımız ve yayıncı kuruluşun zırvaları…

Tek tesellimiz 1-0’ın kıymetini anlamamız ve çeyrek finale çıkıp pek çok takıma korku salmamız…             

En Son Haberler
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol