Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 RISULTANTE IMPORTANTE
RISULTANTE IMPORTANTE
25.01.2016

Şubat ayına iki maç fazlası ve beş puan farkla lider giriyoruz . Kabul kağıt üstünde 6 puan alabilecek bir Beşiktaş var ama oynanılmamış hiçbir maç kazanılmış sayılmaz ve ertelenen bu maçlar geride olma stresi ile Beşiktaşı’ı etkileyecektir .

Dün sahada alınan 3 puandan başka güzel hiçbir şey yoktu . Maalesef maç oynanırken sıkıntıdan patladım . Sosyal paylaşım sitelerinde veya spor sayfalarında takımı beğenen , Pereira’ya övgüler yağdıran , Fernandao’yu yere göğe sığdıramayan arkadaşları görünce acaba ben mi FUTBOLDAN anlamıyorum diye kendime sormadan da edemiyorum. Ama takım iyi oynamıyor .Ve ben iyi futbol görene kadar da bunu söylemeye devam edeceğim .

Öncelikle söylemekten artık nefret ettiğim bir şeyi tekrarlayarak başlamak istiyorum . OZAN-TOPAL-JOSEF gibi 3 orta saha oyuncusu ile oynadığın müddetçe asla kalende çok fazla pozisyon vermezsin ama asla da rakip kalede etkili olamazsın. 1+1=2 kadar reel ve somut bir durum bu . Pereira bu takımın gol atmasını değil , gol yememesini istiyor ve bunun üzerine bir sistem oturtmuş durumda. Ben nasıl olsa ilerideki etkili ayaklarımla gol bulurum diyor .Lakin bu FENERBAHÇE geleneğine ve büyük takım kimyasına yakışmıyor . Yoksa alınan 46 puan son 10 yılda 19 maç sonunda ulaşılmış en yüksek puan . Ama çok eleştirdiğimiz İSMAİL KARTAL da o nispeten zayıf kadrosu ile geçen sene 43 puan toplamıştı . Demek istediğim şu.Elinde her formasyonu oynayabilecek bir oyuncu topluluğu varken bu sistemi seçmek ve ısrar etmek neden . Pekala hücum futbolu oynayarak da başarılı olabilirsin. Elinde ona uygun futbolcular olmasa ve mecburiyetten bu sistemi oynasan amenna ama bu kadro ile sahada izlettirdiğin futbol bana tat vermiyor . Maçları izlemeyen ve skor odaklı düşünen futbolseverleri belki kandırıyor ve mutlu ediyor ama beni etmiyor.

Ozan Tufan … Nerede O Bursadaki çocuk nerede 2 adım ötesine pas yapamayan , kaleye şut dahi atamayan BU çocuk … Topal hariç diğer 2 orta saha oyuncumuzdan da memnun değilim. Futbolun sadece defansif tarafını bilen 3 orta saha ile de ancak bu kadar top oynanır o da başka mesele zaten .

Fernandao … Sorarım size 2 penaltı hariç Fernandao maçta ne yaptı ? Şutu var mı ? Verkaç ? Arkadaşlarına top indirdi mi ? Dün 11 de herkesin eleştirdiği VAN PERSIE başlasa idi 2 penaltı golü o atmış ve herkes tarafından bu sefer ÖVGÜLERE , O muhatap kalmıştı . Maalesef TÜRKİYE’de futbol bu kadar basit işte . Ben asla FERNANDAO’yu beğenmeyen biri değilim.aksine takdir de ediyor ve seviyorum . Ama YILDIZ kıskançlığı ve egolar bu takıma tarihte gelmiş en büyük OYUNCUYU kulübeye mahkum etmiş durumda .Ve ben buna üzülüyorum .

NEDEN Mİ ? çünkü ben güzel futbol seyretmek istiyorum .

Takımda en iyi oynayan KJAER hatta eskiden çok eleştirdiğimiz ALVES . Bunun nedenini hiç düşündünüz mü ? Size söyleyeyim. Önlerinde 3 tane çok koşan , top kapan ve defansif oynayan oyuncu var da o yüzden . Çünkü asla bire bir yakalanmıyor , eksik kalmıyor , kademeyi kaybetmiyorlar. Volkan kalede inanın üşüyor. Bunları başarı olarak sayabilirim . Ama övmem ve PEREIRA’yı alkışlamam için takım iyi oynar ve bolca gol pozisyonları yakalarken de bu istikrarı görmem gerekiyor .

Dün ligtv de Fenerbahçe düşmanı bir programda Fernandao’nun penaltısında VAN PERSIE neden ayağa fırlamamış gibilerinden eleştiriler yapıldı tam 10 dakika . 1 ay evvel CENK golü attığında kulübede somurtan ve kımıldamayan GOMEZ ise konu bile edilmedi . Yeter artık yeter . Tarafsız olun.Eşit olun .

Şimdilerde 1 yıldır neden penaltı atmadığımızı konuşmayanlar 2 maçtır kazandığımız penaltıları dillerine pelesenk etmiş durumdalar . Size dün ilk kazandığımız penaltı gibi çalınmış en az 100 penaltı gösterebilirim . İkincisi için ise zaten yorum bile yapmama gerek yok .He dürüst olmam gerekirse de ilk penaltı verilmese idi asla isyan da etmezdim.Çünkü onun 10 katı net penaltıları çalınmamış bir takımın taraftarıyım .

Fenerbahçe orta sahada daha ofansif olmalı .Yoksa bu düzen başına iş açacak . Beğenmediğimiz DIEGO’yu bile dün aradım artık durumu siz düşünün . Pereıra maç sonrası çok mutlu ve memnundu . Çünkü o işini yapıyor . O FENERBAHÇE’li değil.Burada maaşla çalışan biri ve amaca ulaştığı müddetçe de ondan mutlusu yok.Ama biraz da taraftarın sesine kulak vermeli.

Uzun lafın kısası tabelaya bakınca başarılı bir FENERBAHÇE ama sahaya bakınca zevk vermeyen bir FENERBAHÇE … Ben ne yazacağımı şaşırdım . İtalyanlar da futbol için bir söz vardır . Risultante importante ( sonuç önemlidir ) . Eğer sizce de böle ise zaten FENERBAHÇE başarılı . Ama İtalyan takımlarının hangisi buna milli takımları da dahil güzeL futbol sergileyip , bizi bu hafta maç var kaçmaz dedirttiriyor . Bilemiyorum ?

Son olarak okul açıktaki mükemmel , mükemmel olduğu kadar da dugusal kareografileri ile ABİLERİ , LİDERLERİ SEFA KALYA’yı unutmayan tüm GENÇ FENERBAHÇE’liler alkışı sonuna kadar hak ettiler . Mekanın Cennet Olsun SEFA REİS …

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol