Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 BİR FENERBAHÇE KLASİĞİ
BİR FENERBAHÇE KLASİĞİ
29.12.2015

Klasik FENERBAHÇE skorlarından birisi olan 2-1 …Ve sezonun ilk yarısı kapandı . Topladığımız puan , yediğimiz gol , defansif performansımız ele alındığında gayet başarılı bir ilk yarı geçirdiğimizi söylesek bile , attığımız gol ve gösterdiğimiz hücum performansı için ancak ve ancak vasat değerlendirmesi yapabiliriz.

17 maç boyunca zirveye oynayan tipik bir İtalyan takımı hüviyetinde olan ekibimiz , kalesinde en az tehlike yaşadığı sezonlardan birisini geçirmekle kalmadı , çoğu maçta rakibe kaleyi bile göstermedi . Bu hanemize artı olarak yazılan en önemli kazanım .

Bugün de tüm ilk yarı boyunca bu görünümde iken kalemize ilk gelen topun gol olması gibi bir talihsizlik yaşadık.Üstelik de Diego bu kadar eksik varken sakatlanıp çıkınca 1-1 e yakalanmak takımı etkilemedi dersek yalan söylemiş oluruz . Alper ,Fernandao, Nani gibi hücum silahlarımız yokken Diego’suz da kalınca iş biraz zora girse de Ozan Tufan , De Souza , Volkan Şen ile yüzde yüz gol pozisyonlarını bulduk ama cömertçe harcadık . Ancak bağıra bağıra gelen gol SIMON KJAER ile hanemize yazıldı ve skor bazında zor gözükse de kolay bir galibiyet daha kazandık . Benim yine de bu tip maçlarda 2-0 ‘ı bulamamaktan dolayı yoğun şikayetim sürmekte .

Volkan Şen bu ligin en yetenekli oyunuclarından birisi ama bugün yapamadıkları ve yaptıkları ile hayal kırıklığı yarattı.Ben bunu maç eksikliğine veriyorum ama Volkan eğer forma istiyor ise çok daha fazla çalışmalı . Ozan istekli ve gayretli lakin üretken değil.Zira basit oynamıyor.Bilhakis hep ekstra işler peşinde .Ona bir abi tavsiyesi ; Bursa’daki , Milli Takımdaki OZAN TUFAN olsun.Yani rahat , stressiz ve basit oynayan OZAN TUFAN . Çünkü ancak o vakit takımın bankosu olabilirsin .

Van PERSİE her geçen gün daha iyiye gidiyor . Bugün de çok iyi oynamasa da ben bu takımın BİRİNCİ SANTROFORUYUM diye bağırdı . İddia ediyorum DÜNYA FUTBOLUNDA MUKAYESESİ BİLE kabul edimeyecek ama ülkemizde çok beğenilen GOMEZ ile VAN PERSIE formalarını değişseler şu an VAN PERSIE en az 13 gole ulaşmış , Gomez ise sürekli eleştirilen adam durumunda idi . Gol azlığının nedeni tamamen FENERBAHÇE’nin oynadığı kontrollü futbol. Beşiktaş sağlı sollu saldırıp pozsiyonlar bulurken ve kalesinde de pozisyonlar görürken.Fenerbahçe GARANTİCİ artı SAĞLAMCI anlayışta devam ediyor ve iki takım arasındaki fark da atılan ve yenilen goller de bariz bir şekilde ortaya çıkıyor. Bana sorarsanız memnun muyum ? diye … Tabi ki hayır.Benim kafamdaki FENERBAHÇE her zaman daha çok gol pozisyonuna girmeli , goller atmalı ve seyir zevki vermeli.

Yine de umutsuz değilim .Çünkü ilk 6-7 haftalık bocalama sonrası gelinen noktayı düşünüyorum, devre arası kampı sonrası takımın daha da oturacağını ve her geçen gün daha iyiye gideceğini hiissediyorum .

Beşiktaş 1 puan önümüzde ve çok tartışmalı ve herkes tarafından da FENERBAHÇE daha iyi oynadı diye kabul edilen bir maçta bizi yenmiş. O maç hariç genel olarak onların 2 puan önündeyiz . Yere göğe sığdırılamayan BEŞİKTAŞ , ikinci devre KADIKÖY’e gelecek . Artı benim başka bir tezim daha var. Şu an neredeyse Beşiktaş’taki oyuncuların tamamına yakını %100’e yaklaşan performansları ile oynarken , bu FENERBAHÇE oyuncuları için maksimum % 50-60 düzeylerinde .Gökhan ,M.Topal hariç çoğu oyuncumuzdan , başta Van Persie , Markoviç , Fernandao , Caner , Nani vs olmak üzere daha iyi performanslar beklediğimi söyleyebilirim . Sonuç olarak bu galibiyet sonrası yakalanan 40 puan ile ilk yarıyı sadece 1 puan geride kapatmak bence hiç de fena değil.

Üstelik AVRUPA Kupalarında sen BAŞARILI olarak yoluna devam ederken. Galatasaray BAŞARISIZ olarak grubunda 3.olup yoluna devam etmekte , Beşiktaş ise bu defteri çoktan kapattı .

Bu akşam aldığımız 3 puanla devre arasına moralli girmek çok önemli oldu .Devre arasında takıma transfer şart diyenlerden biriyim. Ama çok para harcama taraftarı da değilim. Bence kadroya ROBIN ve Fernandao’ya alternatif olabilecek aynı zamanda da yedek kalmayı sorun etmeyecek bir golcü acilen lazım.Artı tüm sezon sadece 1 gol ve yanılmıyorsam da 2 veya 3 asistle oynayan DIEGO yerine yaratıcı ve golcü bir 10 numara da takıma muhteşem katkı yapar . Diego’yu kaybetme taraftarı da değilim. 3 lü orta sahada sağ veya sol içte gayet de başarılı oynar ve geçmişte oynamıştır da . Bakalım gereken yerlere takviye yapılacak mı yoksa tıpkı geçen seneki gibi kadro yeterli mi görülecek ? Dilerim bu sefer hata yapmazlar .

Geçen sene ilk devreyi lider kapatan Fenerbahçe ‘den şu an puan olarak öndeyiz . Yeni bir hoca ve en az 6-7 yeni ilk 11 oyuncusu ile sonuç bazında gelinen nokta BAŞARILI .Hücum ve üretkenlik yönündeki eksikler de giderildiği vakit bu takım ŞAMPİYON olacaktır. Tüm FENERBAHÇE’liler rahat olsunlar .

Maçın 3 adamı : Lazar Markoviç , Simon Kjaer , Robin Van Persie

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol