Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 LİGİN EN İYİ TAKIMI FENERBAHÇE 2. AMA SONU ŞAMPİYONLUK OLACAK
LİGİN EN İYİ TAKIMI FENERBAHÇE 2. AMA SONU ŞAMPİYONLUK OLACAK
29.12.2015

İLK 45 DAKİKA SONUCU 1-1 AMA KAÇANLAR, ATAMADIKLARIMIZ VE YEDİĞİMİZ GOL!

Maça fırtına gibi başlayıp, oyunu TAMAMEN rakip alana yığıp golü de istediğimiz anda bulduk açıkçası (Topla oynama %70-30, Oyun bölgesi %15-%33-%42 olarak topu tamamen rakip alana yığdık). Fakat gole kadar yaptığımız baskı neydi öyle ya! Rakibe soluk aldırmadık! Yani o an rakibe deseniz ki “Maç 90 dakika değil 10 dakika oynanacak ve sadece sizin sahada oynanacak” dense kabul edecekler bu baskıdan kurtulmak için! Kaldı ki zaten oyun öyle idi de. En azından oyunu soğutmaktan vazgeçerlerdi belki!

Öyle ki okan buruk topu yavaşlatan, sert oynayan oyuncularını yaptıkları faullerde bile savunup “Ne oluyor bu mu faul, bu adamlara yapılanlar verilmedi de bunlar niye veriliyor” dercesine çırpınıyordu! Çırpınmakta haklı da, açıkçası ben dahi “Beşiktaşlı Fırat Aydınus maçta büyük hatalar yapacak” derken “MÜKEMMEL MAÇ YÖNETİYOR Fırat Aydınus”. Hal böyleyken ilk yarıdaki birkaç pozisyonu atladı aslında hele ki Mehmet Topal’ın ceza sahası dışında düşürülmesine serbest vuruş vermeli idi ancak bu kadar kusur da olacak çünkü Josep’in bazı kendini atmaya yönelik hareketleri hakemi inandırmamaya başladığındandır.

VAN PERSİE NELER YAPIYOR ÖYLE!

Bu adam mı yedek? Bu adam mı oyuna sonradan giren kişi? Bu adam mı iş yapmayan kişi? Bu adam mı “Öldü” denen kişi? Yazık eğer bu adam oynatılmazsa yazık. Gol pozisyonuna bir bakın, nerelerde neler yapıyorda golü kokluyor ve dün benim halı saha maçında öyle bir şansa attığım gol vardı ki “ALLAH iyilerin ve hak edenlerin yanındadır” sözü çıkıverdi ağızımdan. Bugün de aynısı oldu. Orta sahada pozisyona yön verdi, bağırdı çağırdı aldı topu, akıttı kanada ve sonra ceza sahası içine girip olması gereken yerde olup golünü attı.

Yetti mi, hayır! Orta alana kadar iniyor, takım savunmasına yardımcı oluyor, pek çok zamanda yerinde olamıyor orta alana indiğinden ama birinde arka direkten topu müthiş çevirdi ve “Al Josep SEN BANA ATMIYORSUN da ben sana asist yapayım” dedi ama Josep altı pas önünden auta attı! Yani Josep yarım yetenekli bir vuruş yapsa skor 2-0 olacak ve Van Persie bir gol bir asist yapmış olacaktı ama olmadı!

AKILLAR BİR ANDA GİTTİ!

İnanın “Sivasspor’un 1 tane şutu yok” dedi ya spiker, içime bir kurt düştü ve bunlar gol atarsa ancak bizim inanılmaz hatamıza atar dediğim anda “Beykan Şimşek ŞİKE yaparak gol attı”. Malum bizim eski oyuncumuz ya, “YATACAKTI YA BİZE” ve yattı da! Attı golünü de hiç beklenmedik bir anda ama hakkı var çocuğun, bu çocuk bu takımdan gitmeyecek ve Uygar gibi takım bünyesinde kalacaktı ama olan oldu artık.

Olmadık bir top, olmadık bir top, sonra olmadık bir müdahale ile onu ceza alanına çevirme, geriden hareketlenen Burhan ve topu ortaya çevirdiğinde ayağı kaydığı için golü engelleyemeyen Gökhan derken tam Volkan yakaladı diyecekken Gökhan’ın ayağının topuğuna çarpıp yön değiştirip gol olan top! İşte futbol bu işte futbolun adaletsizliği bu. Zaten başka türlü gol olmayacaktı çünkü “Geçtim pozisyonu, adamlara şut attırmadık” ama olacağı var işte. Golden sonra da takımca bir afalladık ve “Ne oluyor bize” havasına girip aklımız gittiği anda devre arası yetişti imdadımıza. Belki 5-0 bitecek devre yine 1-1 bitti ve takımda bugün Gökhan Gönül’ün alkışlanacak hareketleri, Van Persie’nin boş koşuları ve presleri, Topal’a yapılan inanılmaz fauller, Markovic’in tutukluğu, Volkan Şen’in sanki 5-0 gibi rahat oynaması güme gitti ama maç sonunda değinirim artık, malum devre arası geliyor ve uzun bir ara kafanızı yoramayacağım.

İKİNCİ YARI NE OLACAK?

Ne olacağı belli, Pereira içeride takıma güven aşılayacak ve “Çıkın topunuzu oynayın, niye stres yapıyorsunuz” deyip gazlayacak. Diego’nun erken sakatlığı sonrası giren Ozan’a tüm taktiklerini açık açık verecek ve eminim Volkan Şen ve Markovic’e epey kızacaktır “Siz gününüzde olsanız maç böyle olmazdı” diyecek ve umarım ikinci yarı bunlar olumlu etki edip maçı kazanırız.

VE YENİ YILA YENİ 3 PUANIMIZLA GİRİYORUZ

Maçı 2-1 kazandık ancak hala ama hala Van Persie’ye atılmayan toplar ve bu kadar çabasına rağmen bu adama yapılan haksızlıklar canımı sıkıyor! 2. Gol öncesi o da doğru yerde idi, Kjaer olmasa belki önce dokunup o atacaktı golü, Ozan Tufan’ın “NİHAYET” attığı pas sonrasında topun altına güzel girdi fakat kalecinin ani refleksi ile gol olmadı, daha öncesinde topu alıp sola çekip vurduğu ve dönen top da Ozan’ın atamadığı golü de sayarsak bugün takımı Diego’dan ya da Ozan’dan (Ofansif Orta Sahalardan) daha fazla pozisyona soktu ve hem skora hem de oyuna epey katkısı oldu.

İkinci yarı başında söylediğim gibi takım biraz daha ne yaptığını bilerek ve şoku atlatarak maça başladı. Oyunun boyunu kısaltıp 2. Bölgede hakimiyet kurma çabasına girişti fakat ilk yarının sonlarında umutlandırılan Sivasspor ise bu sefer galibiyet golünü aramak için hem açıldı hem de ilk yarıda vermediği boşlukları verdi. Ancak bu boşlukları iyi kullanmamıza rağmen yine “Gol kaçırma” hastalığımız sebebiyle bir türlü maçı rahatlatamadık.

Markovic’in kendine gelmesi ve oyunun açılmasına katkısı, savunma arkasına attığı toplar ile takımı hücuma kattı fakat Volkan Şen’in gereksiz ve geç hareketleri yüzünden malum gol gelmedi. Van Persie’nin o kadar defansı uyutması ve topsuz oynayıp savunmayı açmasını da eklersek bu dakikakarda golü bulmalı idik fakat bu da olmadı! Üstelik Volkan Şen’in oyunu açmaya yönelik hamleleri olsa da isabetli ortasını da Mehmet Topal’ın yakın mesafeden auta attığını sayarsak pek de fena oynamadı. Ama bir şey dikkatimi çekti, bilmem aynı düşünür müsünüz ama Volkan Şen bir türlü Van Persie’ye pas atmıyor! O Fernandao’ya attığı ara pasların HİÇ BİRİNİ ATMADI!

Ozan Tufan ve Volkan Şen neden 11’e giremiyorlar sanırım anlamışsınızdır! Çünkü Fernandao’ya yaptıkları pasları Van Persie’ye yapamıyorlar. Ayaklarındaki topu çoğu kez sebepsiz ve çok basit şekilde kaptırıyorlar. Diego’dan bizim beklentimiz ne? –Atsın araya topu, atsın savunma arkasına topu, savunmayı dondursun, takımı pozisyona soksun! Öyle değil mi? Bunlardan kaçını Ozan yapabiliyor? Yine Digeo bu Ozan’dan kat be kat fazla iyi. Volkan Şen’e gelince tabi yedek kalır! Alper’i mi kesecek, oyunu açan, pres yapan, koşan, bencil oynamayan Alper’i mi kesecek? Markovic’i mi kesecek, bu Markovic’i? Nani’yi mi kesecek? İddia ediyorum bu kafayla giderse “Mehmet Topuz’u dahi kesemez”.

Neyse çok güzel bir maç oldu ve güzel bir galibiyet aldık. Aklımda hep “Keşke bjk maçı ve gaziantepspor maçı ADİL YÖNETİLSE idi” sözleri geçiyor. Eğer böyle olsa zaten şu an çok başka bir konumda idik ancak bu bile iyi “İlk 8 hafta hiç umudumuzun olmadığı takımdan”. İkinci devreye MUHAKKAK transfer şart. Meireles’in sözleşmesi feshedilip, PARAYA KIYILIP Çift yönlü bir orta saha şart, forvete ise bana kalırsa Muhammed Demir ismi şart. Falcao falan haberleri dolaşıyor ancak olacağını sanmıyorum. Olursa da tabi hiç  sevinmem çünkü ezeli rekabet biter… BİTSİN DE!


12 YIL ÖNCE DE BJK LİDERDİ!

Sonra bir baktık şampiyon Fenerbahçe olmuş! Tabi şike ile oldu çünkü garip zihinlerde öyle bir algı var ki Fenerbahçe şike yapmadan şampiyon olamaz gibi ama bu yıl rakamlara bir bakarlarsa gözleri açılacaktır! Gerçi nereye açılıyor? Bjk tıngır mıngır çıkacağı gruptan çıkamadı ama “Süperler, Şahane oynuyorlar” oldu adları oysa Uefa da gruptan çıkamadılar. Sağolsun İskender Bey takımı da olmasa tesellileri olmayacaktı. Ama o “Kötü Fenerbahçe “Ajax’ın, Celtic’in olduğu gruptan çıktı her ne kadar da ilk maçta Molde’ye karşı kaza yapsak da sonunu getirdik ama “Kötü Fenerbahçe!”.

Şimdi şeytan diyor ki yaz şuraya “Türk hakemleri yok tabi olmayan penaltılar, olmayan serbest vuruşlar versin” yaz diye ama yazmam öyle şey. Lig sonuna kadar sabredeceğim. Ama şunu çok iyi bilin ki medya öyle bir algıya sebep oluyor ki Fenerbahçe bir maçı 4-0 kazansa “Neden 5 olmadı?” diyorlar. 2-2 maç bitiyor, elle gol yiyoruz, kırmızı yiyoruz haksız yere, rakip kırmızı yemesi gerekirken yemiyor ama sonuç “Fener Antep’de takıldı” oluyor oysa biz neye takıldık herkes biliyor! Ama şunu da belirteyim ki “Hakem hatası ne kadar oluyorsa aleyhine de olacaktır” her takımın!!!

BU DA MI ŞİKE?

17 de 16 takımı yenip sadece Bursaspor ile berabere kaldığımızda “Şike” diyenler bu sezon sadece bjk maçını kaybettik ve “Herkes gördü ki nasıl, hangi oyunlarla kaybettik!” Demek ki bu yıl da epey şike yapıyoruz, gerçi Yargıtay onayladığı anda şikenin kralını yapıp sağa sola hep dava açacağız orası ayrı mesele de. Üstelik o sezon da son maç Sivas maçı idi ve deplasmanda idi, bu sezon da aynısı olacak gibi.

LİGİN EN İYİ TAKIMI KİM?

Bakın ligin en iyi takımı ve oyuncuları kimler ise her yerden teklifler vs almaları gerekmez mi? Mesela Nani çok iyi, Alper hakeza, Topal öyle, Gökhan Gönül öyle, Kjaer öyle, Ba öyle, Hasan Ali öyle ve hepsine teklifler geliyor, gelecek de. Peki bjk dan hani o ligin en iyi oynayan takımından kime teklif var?

 Örneğin Oğuzhan çok iyi, şahane, süper diyorsunuz da kaç tane teklif var ya da bakalım devre arası kaç teklif gelecek. Malum bjk takımının FFP gereği oyuncu satması gerek transfer için ve transfer planlarımız var diyorlar onca parayı stada harcamışken o para nerede çıkacak? Herhalde teklifler vardır! Gomez süper, gol kralı olacak diyorlar kaç teklif var? (Gerçi kiralık mı kontratı ile mi alındı belli değil daha) Oysa İspanya La Liga’da Guiza gol kralı olduğunda “beceriksiz” denen oyuncuya dahi kimlerden teklif vardı da bize geldi. Aynı burak yılmaz adlı yere ve ofsayta düşmeyi çok seven oyuncu gibi! 2 yıl gol kralı oldu ama 1 tane adam akıllı teklif yok! Aslında ligin özeti bu! Fenerbahçe düşmanlığının özeti bu!

ÇIKALIM HARAM PUANLARI KİM LİDER KİM 6.?

Hakem hatalarını düşünüp çıkalım takımlardan ne dersiniz? Bakalım kim kaçıncı sırada olacak? Ama şu da bir gerçek ki bjk nın işi bizden daha zor! En azından biz lig başından beri hakem hatalarına göğüs gerdik onlar daha 1 tane hakem hatasından maç ya da puan kaybetmedi! Elbet 2. Yarı denk gelecektir TFF başkanı ile bjk başkanının kim olduğu ayırt edilirse!

Tekrar ve son kez söylüyorum “Bu ligin en iyi top oynayan takımı biziz! Hiçbir takım bize oynadığı gibi diğer takımlara oynamıyor.” Farkında iseniz bjk maçı da adil yönetilse NAMAĞLUP olarak liderdik ama olmadı! Tek korkum var 2010-2011 sezonundaki gibi takımların “Fenerbahçe şampiyon olmasın diye diğer takım maçlarına YATMASI!”

Mutlu Yıllar Büyük Fenerbahçe Ailesi…

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol