Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Kupa Bahane "GENÇLER" Şahane!
Kupa Bahane "GENÇLER" Şahane!
17.12.2015

Az önce biten maçta Fenerbahçemiz, Tuzlaspor maçından 2-1 lik sonuçla ayrldı ve grupta ilk 3 puanı ilk maçta almış oldu. Kimine göre 7-8 lik maçtı, kimine göre kaybedip rezil olacağımız maçtı ama bu kadro ile 2-1 galip geldik ya, birileri sinir oluyordur biz Pereira’yı alkışlarken…


Maçı anlatıp özetlemek isterim ama neyi anlatayım ki? 6 tane genç isimle (1’i Ozan Tufan) maça çıkıp, 2. Lig ekibini ve geçen yılın flaş takımını güzel olmasa da, az biraz pozisyon vermiş olsak da, galibiyeti çok istemesek de 2-1 lik skorla yenip gruba galibiyetle başladık fakat;


O maçın başında sahaya taş atan “Teröristler” kimse bulunup cezalandırılmalı! Yok kardeşim Passolig yok bilmem nesi yok bunun! Futbolcuya taş atan, bıçak atan herkes mahkemelerce yargılansın. Onlarda bir can! Tamam bizim otobüse silahlı saldırı yapanlar falan rahatça dolaşıyor ama bari başkalarına bir şey olmasın! Yazıktır ya, hadi bizim oyuncular “Terörist” size göre ama o taş Tuzlasporlu oyuncunun başına geldi! Hadi daha da etkili gelip ALLAH göstermesin ciddi sonuçlar doğursa, kim karşılayacaktı bu olayın sonucunu?


Futbol anlamında çok üretken bir takım yoktu sahada ve stoperler genç oyunculardan kurulu olmasa da gerek oyun kurmada gerekse bazı müdahalelerde önemli hamleler yaptı fakat yine de vasatı aşamadıklarını düşünüyorum. Ancak gerek sağ kanat olsun gerekse sol kanat, bu zemine rağmen bence çok iyi işledi.


Sağda Şener ve Melih bence görevini çok iyi yaptılar. Solda ise Yasir ve Ramazan hem işlerini iyi yaptılar hem de ALLAH’tan bir hediye olarak gol attılar.


Orta sahanın özellikle merkezi çok iş yapmadı ve işlemedi. Bugün şu maçta Mehmet Topal’ın oynadığı bölgede ben olsam Josep’i oynatırdım ve bugün yüksek verim alırdım kendisinden fakat amaç kazanmak ya da etkili olmak olsa zaten bu kadro olmazdı sahada. Gerek Ozan gerek Samed gerekse Mehmet Topuz sadece “tribünlere oynamışçasına” maç çıkardılar. Gerçi Samed’in heyecanını anlamak mümkün ve hak vermek mümkün ama diğer isimleri beğenmedim!


Forvet olarak Uygar’ın oynamış olması da aslında maça verilen önemi gösteriyordu fakat o da görevini yeterince yerine getirdi.


Saha zemini suni çim olması bir kenara ama çok bozuktu! Oyuncular topu yerden pas verdiğinde top seke seke bir hal alıyor! Bu sahada 1 kişi dahi sakatlanmadı ya bu da büyük bir şans! Tamam suni çim yapıyorsunuz fakat bu saha böyle bozulacaksa “Bırakın toprak kalsın!” Herkes için söylüyorum, Tuzlaspor Kulübü açısından söylemiyorum ama herkese sitemim bu yönde!


Genel olarak Giresunspor maçında da benzer bir kadro ile çıkılır ama Antalyaspor maçında 5 tane U21 oyuncusu olacağını sanmıyorum fakat izlemeye değer maçlar olacağını düşünüyorum. Her ne kadar Giresunspor 1. Lig takımı olsa da güzel futbol oynuyorlar ve keyifli maçlar çıkartacaklardır. Antalyaspor’u ise zaten biliyorsunuz.


Genel anlamda skor güzel, oyun da olması gerektiği gibiydi ancak Ozan ve Ba kendine dikkat etmeliler, zira onlardan beklentilerimiz çok yüksek!!!


Yazılarım biraz uzun olduğu için içeriği yazma gereği duydum en azından okuyan kardeşlerimiz neyi okuyacaklarını bilsinler istedim.


AÇIKLAYACAĞIM ŞEYLERİN ÖZETLERİ;


-Yasir’in golü bilinçli ve süper bir gol


 


-Bu maçları önemsemiyoruz ve bu maçlar kulübümüze ZARAR veriyor


-Ba ve Ozan şanslarını iyi değerlendiremediler,


-Mehmet Topuz ve Kadlec’de ne özellik var?


-Altyapıdan oyuncu çıkacak mı?


-Türkiye Kupası’nın yapısı değişmeli!


-Yeme bizi Tahkim Kurulu!


-Gençlerbirliği maçını alın!


-Teşekkürler Tuzlaspor!


YASİR’İN GOLÜ BİLİNÇLİ VE SÜPER BİR GOL!


Yıllar önce bir 6s-ts maçında Arda Turan “Orta açmak istemiş” fakat top kaleye gidip gol olmuştu. Maç içinde gerek spikerler, gerekse maç sonu spor yorumcuları olsun herkes “Bilerek attı canım ne ortası” demişlerdi. Aynı şeyi ben de bugün söylüyorum “Ne ortası canım, ne orta açamaması, Roberto Carlos’dan esinlendi ve vurdu gol oldu”. Buna “orta açmak istedi ama vuruşu kötü yaptı, top ayağının dışına gelip böyle bir gol oldu” diyen sahtekardır canım…


PEREİRA SANIRIM BAZILARI “KOVACAK!”


Açık söylemek gerekirse bugün Kadlec ve Mehmet Topuz ne yaptı anlamadım ve kendi kendime “Bu isimler devre arası gitse, yerlerine 2 tane genç isim alınsa fena mı olur?” diye düşünmedim değil. Ne özelliği var özellikle Mehmet Topuz’un? Ne özelliği var? Liderlik mi? Şut mu? Duran top mu? Hız mı? Hiçbir özelliği yok, daha doğrusu KALMAMIŞ! BİTMİŞ!


Kadlec her ne kadar Çek Cumhuriyeti Milli Takımı oyuncusu olsa da öyle piyasa da Çek sol bek hiç yok bildiğim kadarıyla. Yahu ne müdahale var bugün ne top kesme ve pas verirken de pas yerine şut çekiyor sanki! Kaç kez pas verdiği isimler topu kontrol etmekte zorluk yaşadı ya da topu kaptırdı istemeyerek. Ne özelliği var sol bek ve stoper oynama dışında?


Yeri geldi oyuncularımızı göğe çıkardım ama açık olmak gerekirse bu iki isimle yolların ayrılması daha hayırlı olacaktır görüşündeyim. Yerlerine şunlar alınsın diyemem ama Uygar, Ozan, Diego varken o bölgeye 1 transfer daha yapılır iş biter. Stoperde ise ya Hakan Çinemre’ye güvenilir ya da oraya da Ba ayarında ya da onun gibi bir genç oyuncu hiç değilse satın alma opsiyonuyla kiralanır.


OZAN VE BA BİRAZ DÜŞÜŞTE!


Maalesef Ozan orta sahaya monte edilmeli, Josep kesilmeli diye hep dile getiriyoruz da bugün ki oynana oyundan sonra neden “Yavaş, Hantal Alves” ve “Orta sahada bir nevi kaçak oynayan Josep” sürekli 11 de oluyormuş öğrenmiş olduk.


Ozan’ın topu alıp Maldonado misali sağ,sol ve geriye pas verme dışında bir ekstrasını görmedim bu maçta. Diyen olabilir ki “Hocam zemin suni çim, ondan olabilir” diye ama hayır! Alakası yok! Molde maçında oynadığımız zemin de AYNISI idi hem de bunun TIKA BASA SU DOLU OLANINDAN! O sulu sahada o takım 2-0 galip geldi ve akıllarda oynanan güzel futbol kaldıysa kimsenin kıvırmaya hakkı yok. Üstelik Ozan dediğimiz isim çok değil 3 sene öncesine kadar bütün maçlarını bu sahalarda yapan biri. Bunun saha ile zeminle alakası yok.


Diyebilirsiniz ki yanındaki isimler ile uyumlu değil belki ondandır diye ama MAŞAALLAH Ramazan Civelek adından söz ettirdi yanında kimse yoktu! Yasir adından söz ettirdi önünde genç Ramazan vardı hemde! Hem bu 2 isimde golünü attı. Melih de dahil, Uygar da dahil bence herkes üstüne düşeni yaptı ve iyi oynadı ama ben büyük umutlarla gelen Ozan’ı bu maçta hiç beğenmedim!


Ba ise bugün birkaç riskli hareketi ile aslında korkuttu bizi ama sonra düşündüm de “Rakibin zayıflığından dolayı biraz hafife alıp yaptığı fevri hareketler” diye yorumladım bunu. Yani bu hareketleri mesela ligimizde yapsa maç başına 2-3 gol yedirir bize! Golü yediğimiz pozisyonda “Uyuması” da cabası oldu. Oysa bunda da bence ciddiyetsizlik sebep oldu bu hataya ve gole ama epey ders çıkartır umarım, en azından bir daha görmeyiz bu hareketleri.


KADROYA BAKAR MISINIZ!


Ertuğrul Taşkıran, Yasir Subaşı (1. Gol), Kadlec, Ba, Şener, Ozan Tufan, Samed Karakoç, Mehmet Topuz, Ramazacan Civelek (2. Gol), Melih Okutan ve Uygar Mert Zeybek…


DEĞİŞİKLİKLER: Hasan Ali(Samed), Diego Ribas(Mehmet Topuz), Fernandao(Melih Okutan)


Kim ne derse desin ben 1 haftadır “Öyle yedek ağırlıklı takım beklemeyin, iddialı kadrolar ile çıkarız maçlara” derken öylesine demiyordum ama böylesini de beklemiyordum.


Biz hep “Altyapıdan oyuncu çıksın, çıksın, çıksın” deriz fakat altyapıdan bir oyuncunun nasıl çıkacağını hiç dile getirmeyip, dile geldi mi de bunu kabul etmeyiz! Ne aşamalardan geçecek, nasıl şanslar verilecek hiç konuşmayız! Mesela Daum’un çok sevdiğim bir özelliği alt yapıdan çıakrttığı oyuncuları skor diyelim 3-0 oldu, dakika 75 de sürerdi sahaya. Bazen son 3 dakika da oynattığı olurdu bazen son 15 dakika bazense 60 a aldığı olurdu oyuna ancak açık olmak gerekirse o jenerasyondaki isimler, bu jenerasyondakiler kadar yetenekli ve futbol ahlakına sahip değillerdi. Özellikle derbi maçta gol attıktan sonra taraftarımızı tahrik eden ama bu kulübün ekmeğini yiyip bir yere gelen isim gibi!


Bugün dikkatle bakarsanız maçın ilk 11’inde Kadlec ve Mehmet Topuz hariç 30 lu yaşlarda olan kimse yok! Bu isimlerden sonra en yaşlı isim sanırım 26 yaşındaki Şener. Her ne kadar kupa maçı olursa olsun kadroda U21 takımından 5 isim sahada ve Ozan Tufan gibi bir genç de 11 de. Karşınızda 2. Lig takımı var, kazara yenilseniz hatta berabere bile kalsanız topa tutulacağınız bir takım ama “yedek takımla dahi değil, u21 + yedek kadro” karmasıyla maça çıkıyorsunuz, 6 tane çok genç isimle sahaya çıkıyorsunuz ve sonrada durum bu! Bence maçın kazanılmasından yahut kupanın kazanılmasından çok bu daha önemli bence.


ALTYAPIDAN OYUNCU NASIL ÇIKACAK?


Bu gençler işte aynen böyle çıkacak, piyasa yapacak, vitrinde kendini gösterecek sonrasında A takımı, B takımı devre arası talip olacak ve hiç değilse yarım dönem dahi olsa oynayacak ve kendini geliştirecek. Sonrasında da ya bir yıl daha böyle yapıp kendini gösterecek ya da kulüp kadrosunda yer alıp, yıldız isimlerden dersler alıp kendini geliştirecek. Uzun yıllardır kaleciler hariç alt yapımızdan hiçbir oyuncu 11 de direkt oynamadı. Bu arada Semih Şentürk abimize de sevgilerimi yollamak istiyorum, siz anladınız meseleyi…


Ramazan Civelek ismini 2 yıl önce kimse bilmiyordu ben ve benim gibi FB TV’de alt yapı maçlarını izleyenler hariç! Uygar Mert Zeybek kim, kimse bilmezdi yahut Melih kim, Yasir kim? Ancak Pereira bugün maç öncesi açıklamasında “Biz kupayı önemsemiyoruz, önceliğimiz lig şampiyonluğu sonrasında ise UEFA da gidebildiğimiz yere kadar gitmek” sözleri ile aslına durumu izah etti ama yine de ayrıntılı belirtmek gerekirse “Türkiye Kupası yüksek bütçeli takımlara ve maç başı ücret alan oyuncusu yüksek olan takımlara bir zulüm!”.


Geçtiğimiz yıl Aziz Yıldırım açıkladı ve ben bugün de kadroda ancak yeni transferler olur diye düşünüyordum çünkü maçı kazanırsa takım ödülü 30 Bin TL, fakat belki de Kadlec’in maç başı ücreti bu paradan fazla! Zaten seyirci geliri yok gibi bir şey (38 bin kombine satıldı ve bu maç Kadıköy’de olsa belki 1000 tane biletli seyirci çıkmazdı). Öyleyse ya bu kupa daha da geliri yüksek bir hale getirilecek ya da benim kafamda planladığım gibi “Önce bölgesel maçlar sonrasında ise Türkiye Çapında Tek Maçlı Eleminasyon Sistemi” şeklinde olacak. Örneğin İstanbul Bölgesinden 36 takım, 6 şarlı gruplar olacak ve tek maç tek maç bir grup sistemi sayesinde gruptan ilk 2 takım falan çıkacak yani 12 takım çıkacak. Diğer bölgelerden ekiplerle birlikte sonrasında Premier Lig’deki gibi rastgele kuralar çekilecek ve maçlar hem daha çekişmeli hem daha da çekişmeli hale gelecek. Fakat gelirin daha da artması için 36 takımdan sadece grup liderleri çıksın da denebilir ve hem oyuncular sezon içinde daha çok maça çıkıp kendini geliştirir hem de şu 30 Bin TL olan ücret daha da yükselir ve GERÇEKTEN TÜRKİYE’NİN KUPASI olur!


Yoksa bu kupa sistemi böyle gitmez ve Fenerbahçemiz ve birkaç takım daha gruptan çıkmamak için herşeyi yapar, sistem çöker!


YEME BİZİ TAHKİM KURULU!


6s takımı ile oynuyoruz, “Stoperi yok” diye “CEZA ERTELEME” sistemi geliyor, teknik direktörleri ve “Kupa da kupa, kupa da kupa” diye ağlayan ve o stadda binlerce kişinin biber gazı yemesini sağlayan teknik direktörleri yok diye “Onun da cezasını erteleyip” sahaya çıkartıyorlar!


Akhisarla oynuyoruz, oyuncunun cezası erteleniyor!


Gaziantepsporla oynuyoruz, oyuncunun cezası erteleniyor!


Sonra da “Aaaa kanka, biz size haksızlık yaptık. Sizden de birini erteleyelim!” diyorlar ve Hasan Ali’nin “Zaten haksız yere yediği” kırmızı kartın cezasını erteliyorlar! “Onun bunun ağzına laf veriyorlar” yani, yarın bir gün 6s lisi, bjk lısı çıkıp diyecek ki “Ceza erteleme bize karşı yapılıyor diyorsunuz ama bakın size de yapıldı” diyecekler! Oysa bu söylemi söyleyen kişinin ahlakını ve kişiliğini siz daha iyi biliyorsunuz!!!


Kimi kandırıyorsunuz siz? Zaten bugün Yasir 11 de başladı ve maçı bitirdi! Yani 90 dakika o çocuk oynadı. Hasan Ali zaten oynamayacaktı ve cezasını tamamlamış olacaktı fakat Başşakşehir maçından sonra nedense bu ceza ertelemesi getirildi! O maçta Hasan Ali oynasa, Başşakşehir takımını yenip yolumuza devam edeceğimizi mi düşündünüz de böyle yaptınız demek geliyor insanın içinden ama demiyorum, diyemiyorum!


Kısacası “Bize Hasan Ali, Başşakşehir maçında lazımdı”, bu maçta zaten oynamayacaktı ama şimdi durduk yere gelecek yıl cezalı olacak “Lig maçında!”.


Bakıyorum bazı Fenerbahçe sayfaları da “Müjde” diye duyurmuş bu tuhaf oyunu! Ne diyelim ki, Perşembe Ajax ile maça çıkarız derbi “Pazar” günü olur, bjk takımı Perşembe oynar, zaten hakemler çok seviyor kendilerini, tutarlar derbiyi “Pazartesi” gününe verirler! Sonra da edebiyat yaparlar “yorgunluk bahane” diye, oysa yorgunluk bahane ise Perşembe maçı olan takımın maçını Cumartesi’ye verin de görün bahaneyi!


Oyuncularımız eğer bu yazıyı okuyorsa onlardan KOCAMAN bir ricam var;


“Lütfen Gençlerbirliği maçını kazanın!”, Lütfen kazanın! Onlar bizi her daim düşman görüyorlar ve “Kulübün sahibi olan 6s’li kişi” sürekli aynı şeyi söylüyor ve “Fenerbahçe’yi 6s için yeneceğiz” diye demeç veriyor ama bu şike sayılmıyor! Teşvik sayılmıyor! Aziz Yıldırım’ın “Akşam yemeğini dışarda yiyelim” sözü “Deplasmandaki maçı satın alalım” demek oluyor ama bu şike olmuyor!


Aynı zamanda geçtiğimiz yıl Şampiyonluğa koşarken “Eline sahip olamayıp” yediği gol sonrası belki de bizi şampiyonluktan eden de bu takımın kalecisi!


Lütfen bu takıma gereken cevabı verin ve ne olur 3 puanla dönün!!!


TEŞEKKÜRLER TUZLASPOR…


Son olarak da “Gerek misafirperverliği ile gerekse duruşları ve adamlıkları ile bugün kendilerine düşeni yapan Tuzlaspor Yönetimine, oyuncu ve teknik ekibine ve taraftarına sonsuz TEŞEKKÜRLER…”

En Son Haberler
Ali Koç: "Türk futbol tarihi daha aşağılık bir sezon yaşamamıştır"
Kulüpler Birliği'nden Ali Koç kararı
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol