Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 LİDERE SELAM DURUN
LİDERE SELAM DURUN
30.11.2015

Kadıköy’de sezonun en iyi futbolunu seyrettik bu gece . Özellikle ilk yarı rakibe sahayı adeta dar eden bir FENERBAHÇE izlemenin zevki , heyecanı ve keyfini uzun zamandır özlemiştik . Kötü oynarken de kazanmayı bilmek ancak ve ancak büyük takımların işidir ve şimdi biz o kötü günlerde topladığımız puanların sefasını sürebiliriz . Çünkü artık LİDER , sene başından beri herkesin yere göğe sığdıramadığı Beşiktaş değil , yerden yere vurulan FENERBAHÇE .

Karşılaşmayı Perşembe avrupa kupası maçı oynadığımız için pazartesiye alan TFF nedense , Galatasaray maçı öncesinde de Perşembe oynamış olduğumuzu unutmuş ve o maça bizi sadece bir tek ter idmanı ile çıkarmıştı . İş günü olmasına rağmen taraftar takımını yalnız bırakmadı .Taraftar desteğini de arkasına alarak maça başlayan FENERBAHÇE ilk yarı adeta rakibine futbol dersi verirken son golünü bize 4 yıl önce atan , Kadıköy’de en son 1997 de kazanan , ve 2011 deki 3 TEMMUZ sürecinden beri 12 maçta hiç kazanamayan TRABZONSPOR artık taraftarını kandırmayı bırakmalı ve oturup aynaya bakmalıdır .

Son 9 resmi maçta sadece 2 gol yiyen FENERBAHÇE defansif açıdan belki de son 15 yılın en yüksek performansını sergiliyor . Bir takım düşünün ki rakibi Sabri’yi sağ bek oynatırken , Milli Takım sağbeki ŞENER’i ilk 18 ‘e almıyor . Kulübeye dönüp bakın , sayıyorum FABIANO, CANER , OZAN TUFAN , VOLKAN ŞEN , MARKOVİÇ , FERNANDAO , ABDOULAYE BA … Bu takımın zaten lider olması NORMAL olan değil mi ?

Bugün gerçekten Caner’i aratmayan HASAN ALİ , geldiğinden beri en iyi oyununu sergileyen NANI , sağ kulvarı otoban yapan GÖKHAN GÖNÜL kusursuz oynadılar . Alper sene başında herkese beni unuttunuz ama ben burdayım mesajı vermeye devam ediyor ve bakıyoruz VOLKAN ŞEN ve MARKOVİÇ yedek iken O oynuyor ve bunu dibine kadar da hak ediyor .

Maçta DIEGO , imkansız olanı değil de basit olanı yapıp skoru daha ilk yarı 2-0 a taşısa idi bugün tarihi bir skor üzerinden konuşuyor olabilirdik . Diego çok çalışıyor , müthiş işler yapıyor ama bir 10 NUMARA oyuncusundan beklediğimiz o bitirici pasları , şutları , golleri bir türlü bize izlettiremiyor. Benim şahsi kanaatim bunun tek nedeni , belki de sahalarda en çok koşan , top kapan , rakibe baskı yapan 10 NUMARA olması ve bu yüzden o hep en diri kalması gerkeen yerlerde yorgun olması .

Bugün çok organize bir gol ile öne geçtik . En baştan pozisyonu başlatan NANİ’nin golde son vuruşu yapan oyuncu olması ayrı bir güzelikti . İkinci golde ise takımımız adına şanssızlık adeta bir şansa dönüştü .Yan hakemin 1 metre önünde topu bariz şekilde kornere vuran AYKUT ‘un müdahelesini taç olarak nitelendiren HAKEM itiraz etmemize ramen kararını değiştirmeyince biz de taç sonrası GOLÜ bularak adeta hakeme nazire yaptık .

Eee peki ne değişti de bu kadar eleştirdiğimiz FENERBAHÇE bu kadar başarılı ve güzel top oynamaya başladı .

1- Takımın fizik kondisyonu eskiye nazaran müthiş bir ivme kazandı .

2- Rakibe o kadar iyi baskı yapan bir takım olmaya başladık ki iddaa ediyorum , rakipten en çok top çalan , top kazanan takım bu ligde açık ara FENERBAHÇE’dir.

3- TOPAL –DE SOUZA ikilisine daha evvel verilmeyen özgürlükler verilmeye başlandı ve her ikisi de rakip ceza sahasına girmeye başlayınca hücumda çoğalan bir FENERBAHÇE ortaya çıktı .

4- Bir türlü oturmayan savunma hattı artık tam kıvamında ve takım gol yemiyor , gol yemeyi bırakın VOLKAN DEMİREL’e top bile gelmiyor.

5- VAN PERSIE-PEREIRA gerginliği son buldu , bugünkü VAN PERSIE’nin taç çizgisi kenarında rakibe baskısı sonrası PEREIRA’nın koşup onu tebrik etmesi bunun en açık örneği .

6- Her yeni takımın , antrenörün ve sistemin zamana ihtiyacı vardır ve artık bazı taşlar yerine oturmaya başladı .

Bugünkü galibiyet ve gelen liderlik çok önemli .Önümüzdeki hafta 2 as oyuncusu cezalı ANTEP deplasmanından alacağımız 3 puanla geleceğe daha özgüvenle bakacağımız kesin. Maçta varlık gösteremeyen ve bunun sonucunda agresifleşen hatta çirkefleşen başta SALİH ve AYKUT olmak üzere bazı oyuncular TRABZONSPOR’a yakışmıyorlar . Antrenör olmanıza gerek yok aslında … kadrosunda dünyaca tanınan 2 oyuncusu olup ( MARKO MARIN ve OSCAR CARDOZO ) bunları oynatmayan bir hoca için ne söylenir ben bilemiyorum ? üstelik hala forvette siftahı olmayan N’DOYE oynarken .

Haftalardır içimize işleyen kara bulutlar son 2-3 haftadır dağılmaya başladı .Beni en çok sevindiren de bu . Bu takım böyle oynasın zaten ŞAMPİYON olur . İnanın böyle oynayıp yenilse de taraftar onları alkışlar . Şimdi artık gün FENERBAHÇE’nin … Korksun rakipler …Çatlasın düşmanlar …

MAÇIN 3 ADAMI : NANI , HASAN ALİ , GÖKHAN GÖNÜL .

En Son Haberler
Kilidi açamayan çilingir: Szymanski
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol