Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 BİZ BİR SPOR KULÜBÜYÜZ... FARKINDAMISINIZ!!!
BİZ BİR SPOR KULÜBÜYÜZ... FARKINDAMISINIZ!!!
27.11.2015

Başlığımın sebebini yazının son kısmını okuduğunuzda anlayacaksınız. Önce biraz dünkü maçtan bahsedelim. Öncesinden başlayalım isterseniz. Kadro açıklandığında yine her kafadan bir ses çıkmaya başlamıştı. Hatta spor yazarı olduğunu iddia eden bir şahıs, televizyona çıkıp 'saçma sapan bir kadro' demişti. Pereira'nın ilk 11 tercihine. Aslına bakacak olursanız Mehmet Topal'ın sakatlığı, bu takımın tek ön libero oynayabildiğini Pereira'nın görebilmesi için bir şanstı. Ve belki de Ozan bu sezon eline geçen fırsatı ilk defa olumlu kullanacaktı. Fernandao ise bu zemin için oynayabilecek en iyi santrafor tipiydi.

Maç başladığında hem zeminin etkisi, yağan yağmur ve rüzgarı görünce, Molde teknik direktörünün duaları kabul olmuş dedim içimden. Ama buna rağmen yine son maçlarda olduğu gibi maça iyi başlayan bir Fenerbahçe vardı sahada. Burda ki tek sıkıntı, hücumu düşündüğümüz için rakipten yiyeceğimiz etkili kontralar ve önde basmanın vereceği fiziksel düşüştü. Nitekim ilk yarıda birkaç kez o kontra fırsatlarını verdik rakibe ancak direkten dönen top dışında pekte etkili olamadılar.

İkinci yarıya da aslında oyunu domine ederek başladık fakat Molde zaman geçtikçe oyuna ortak olmaya başlıyordu ki, mükemmel paslaşmalarla birlikte Fernandao'nun golü geldi. Bu golden sonra hem önde basmanın verdiği yorgunluk, hemde psioklojik olarak skoru koruma isteğinde olduğumuz için geriye yaslandık ve topu rakip kaleye taşıyamaz olduk. Ama Volkan'ın oyuna girmesiyle oyuna yeniden hakim olduk ve onun mükemmel pasıyla gelişen atakta da maçı bitiren golü bulduk.

Kim ne derse desin, Molde grubun yenilgisiz tek takımı. Ayrıca sert ve disiplinli bir oyun oynuyorlar. Yani tam Türk takımlarına ters gelecek nitelikte. Böyle ters bir zeminde ve ters bir ekibe karşı deplasmanda alınan 2-0 lık galibiyet sadece tebrik edilir. Ötesini arayana da fesat denir. Dünkü maçtaki doğru oyun için Pereira'yı kutlamak gerek, maç öncesi dediğini yaptı ve galibiyet geldi. Yanlız tek bir eleştirim var Portekiz'li hocaya o da Volkan hamlesinin geç gelmesi. Eğer Volkan 81 değilde 70'te oyuna girse maç daha erken kopar belki de 3-0'a gidebilirdik ama olsun o kadar kusur olur. Oyuncu bazında bakacak olursakta, attıları goller dolayısıyla Fernandao ve Ozan ön plana çıkıyor ama benim için maçın yıldızı Josef''ti. Brezilya'lı oyuncu sakatlıktan sonra yeniden ritmini buluyor. Bugün Topal'ın yokluğunda hem savunma görevini yaptı hemde özellikle ilk yarıda hücuma çok iyi destek verdi ve bence alkışı hak etti.

Son olarak, tam 2 aydır kaybetmeyen bir Fenerbahçe var. Son 7 maçta sadece 2 gol yemişiz. Daha da ötesini söyliyeyim, Galatasaray'ın ligde son 2 maçta yediğini, biz 2 ayda yemişiz. Bu şu demek, takım iyi yolda ve artık sahada ki futbolda bunu gösteriyor. Bu kardeşinizin tavsiyesi, Hala inadına Fenerbahçe için karamsar bir tablo çizenlere ve kötü gösterenlere itibar etmeyin.

Gelelim bugün kü başlığın sebebine. Bütün yayın organları tarafından görmezden gelinen bir konudan bahsetmek istiyorum. Evet taraftar olarak, hatta ülke olarak futbola fazlasıyla odaklı bir ülkeyiz. Futboldan zaman kalırsa basketbol ara ara da voleybol izliyoruz. Ama gözümüzün görmediği noktada Fenerbahçe SPOR KULÜBÜ, Aziz Yıldırım önderliğinde çok önemli işlere imza atıyor. Dün Fenerbahçe BASKETBOL takımı bir Euroleague maçında son 5 dakikayı tamamen gençlerden oluşan bir kadroyla oynadı ve 17 sayı farkla kazandı. BAYAN BASKETBOL takımımız ligde lider. VOLEYBOL takımlarımızda sadece 1 mağlubiyet farkla 2. sıradalar. BOKST'a her branşta sürekli madalya geliyor, YELKEN derseniz öylesine. ATLETİZM'de her gün farklı bir sporcumuz olimpiyat vizesi alıyor... Yani işin özü Fenerbahçe'de her gün gurur duyulacak farklı bir başarı, madalya ve galibiyet var. Bunları görmek için gözünüzü futboldan ayırıp biraz diğer branşlara yönelmeniz yeterli.

En Son Haberler
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol