Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Sizin ALLAH'ınıza Kurban
Sizin ALLAH'ınıza Kurban
21.11.2015

İLK YARI SONU MAÇ DEĞERLENDİRMEM

Kim ne derse desin “Sizin ALLAH’ınıza kurban” dediğimiz bir ilk yarı bitti. Devreye 1-0 önde girdik ancak 4-0 da girebilirdik kaçırdığımız 3 gol pozisyonu dolayısıyla, ancak bu dahi şahane bir görüntü uzun zamandır 1-0 dan başka skorla kazanamayacağımız inancının hakim olduğu bizler için. İlk yarı boyunca rakibe verilen 0 pozisyon, topla oynama %68 leri görmüş, şut desen çok (10(5)), pozisyon desen bol (6) ancak şu şanssızlığı kırıp bir 3 gol atsak başka maçlarda da 3 golü bulacağız gibi geliyor bana.

Şu konuda da anlaşım bir kere kimse çıkıp da “Rakip de sıkıntılar var, maddi problemler var, en iyi 2 oyuncusu Noukulma ve Wellington oynamıyor” falan demesin devre arası Rıdvan Dilmen’e kanıp! Bu maç Fenerbahçe maçı kardeşim Fenerbahçe maçı! Bilmem farkında mısınız ama son 15 yıldır Fenerbahçe maçlarına çıkan 3. Lig takımları dahi “Ölümüne” top oynuyor ki ben 15 yıldır diyorum siz isterseniz 108 yıldır deyin! Oyuncular “Bu maçı alalım da en azından yönetimimiz maçın sevincine ücretlerimizi öder” diye düşünüp elinden geleni yapıyorlar ama ortada öyle bir Fenerbahçe var ki Pereira’nın söz verdiği kadroya ve oyun yapısına yakın. Şu da bir gerçek ki bu oyuncuların oynamama sebebi hamle de olabilir, zira son maçlarda çok az gol yiyen bir takımın savunmasının yorulması ile etkili bir forvetin oyuna girmesi güzel bir taktik olacaktır. Özellikle ilk yarı boyunca maçı tutmak ve gol yememek için çırpınan Mersin takımı bunu da düşünebilir.

Nani biraz gergin ve istediklerini yapamıyor, Josep kaçak oynuyor ama bugün yine de etkili, Hasan Ali golü buldu ve oynadığı oyunu görüyorsunuz ki sanki aylarca yedek kalan o değil, Van Persie öyle hırs yapmış ki girdiği her pozisyonda etkili ama onun da şanssızlığını kırması gerek. Diego bildiğimiz gibi daha doğrusu bu yıl bildiğimiz gibi şahane hele bir de asist ile etki etse oyuna ya da gol atsa, Alper süper ötesi hareketli ve çok etkili, resmen rakibi sinir ediyor, Mehmet Topal’a gelirsek işte tam da geçen yıl en iyi oynadığı dönemdeki gibi ve gelelim son zamanların etkili savunmasına,  savunmada sırıtan ya da kötü diyebileceğimiz hatta orta seviyede oynuyor diyebileceğimiz kimse yok. Herkes görevini çok iyi yapıyor. Gökhan zaten belli, Alves yavaş kalmıyor, Kjaer yine üstüne koyup oynuyor. Volkan Demirel de ceza sahası içinde sadece dolaşıyor, bu arada bilmeyen olabilir bugün kalecimiz Volkan Demirel. Bakalım ikinci yarı ne olacak ve o aradığımız 3. Gole uzanabilecek miyiz yoksa şanssızlık sürecek mi birlikte izleyeceğiz…

MAÇ SONU

İkinci yarıyı izleyince eminim o ilk yarı şu oyuncu yok yoksa bunlar bizi yenerdi diyenler sus pus olmuştur. Oyunda yok, eğer olsa çok tehlike oluştururdu denilen Noukulma bile ofsaytı “Görmezlikten gelir gibi” bayrak kaldırmayan yan hakem sayesinde attı golü ve Kjaer’in kayması sonucu bir başka tehlikeye sebep oldu. Onun haricinde hiçbir şey yaptırmayan bir savunma vardı sahada. Sanırım şu oyuncu yok, bu yok yerine savunmanın etkinliğine de değinir bazı kesimler. Yahu Eto’o gol kralı olacak belki de ama Kadıköy’de sahada olduğunu unutturdu bu takım, derbilerde eğer bireysel hatalar ve hakem hataları olmasa onların dahi forvetlerini etkisiz kıldı bu savunma kaldı ki bu isimlere karşı mı çaresiz kalacaklar?

Bu galibiyet sonrasında çoğu kişinin “Böyle oynayın, canımız feda” dediğini duyar gibiyim ama eleştirmek de lazım bu oyunun eksik kalan yönlerini, çünkü eksikleri eleştirirsek daha iyi bir Fenerbahçe izleriz.

TAKIMA ELEŞTİRİLERİM

Mesela 2-0 dan sonra “Halı saha” futbolu! O nedir öyle ya, rakibe karşı 2 farkla öne geçip alay eder gibi oynamak hem etik olmaz hem de bize yakışmaz. Belki 5 atsak da yakışmazdı bu kadar zor durumdaki rakibe karşı ama bunun adı futbol kardeşim. Buldun mu atacaksın ve rehavete kapılmayacaksın! Hani utanmasalar Volkan ileriye açılacak gol atmaya,eminim bundan dolayı Pereira iyi bir fırça çekecektir takıma. 2-0 dan sonra hele ki 2 haftadır hazırlanan ve ilk yarı gerek pozisyon becerisini gerek mücadelesini ve gerekse hırsını beğendiğim Van Persie iyi ki golünü attı. (Ancak bu gol bana pahalıya mal oldu. Yazımı geç yazma sebebim de bu. Maç öncesi eşim ve kızıma dedim ki –içimden bir ses Van Persie bugün 3 gol atacak diyor, eğer 3 gol atarsa size benden  pasta, dedim ve pasta almaya gittiğim için yazı geç kaldı. Aslında 3 gol atarsa dedim ama 3. Golü atması da fırsatı değerlendiren aileme yetti.)

Bir eleştirim de Pereira’ya ancak bu pozitif bir eleştiri. Hocam oyundan çıkardığın oyuncuları neden çıkardığını da açıkla da insanlar “Bu oyuncu çıkar mı?” demesinler. Perşembe günü çok önemli bir maç var ve belki 1 puan dahi bizi gruptan çıkartacak ve o sebeple bugün çok etkili olan Diego, Van Persie ve bence sahanın en iyisi Alper’i o yüzden çıkarttığını söyle. Bunun dışında değişiklikler gayet yerinde idi ve o değişiklik sonrası “Korkaklık” yapıp takımı geriye yaslayan mantığında yoktu bugün sahada. Amaç 3 atmışsak 4 ü atalım, 4 atarsak 5 i atalım, gibi doğru bir mantıktı. Nasıl kötü oyunda eleştiriyorsam iyi oyunda ve iyi hamlelerde de böyle alkışlarım.

Skora göre konuşmak kolay ama bu skor neden 3-1 derseniz ilk olarak yan hakemin arka arkaya 4 pozisyonda “Uyuması” ya da hiç böyle düşünmek istemiyorum ama “art niyeti”! Yahu ilkinde yaklaşık 2 metre ofsayt ve hemen hakemin kendi yanındaki oyuncu ofsayt ama karar devam. Ama Gökhan Gönül müthiş bir itiraz içinde ve kamera her zamanki gibi oyuncularımızın ağzının içinde ki olurda bir küfür falan ederse kamuoyu oluşturalım! Sonrasında ikinci ofsaytta gol geldi  ve gerçekten merak içindeyim bu ofsayt nasıl görülmedi diye! Derken bir pozisyon daha ve Volkan’ın müdahalesi ile top direkten dönüyor ve golden kurtuluyoruz (onda ofsayt yok demeyin arkadaşlar lig tv top tam ayaktan çıkarken durdurmuyor görüntüyü! Top ayakta iken görüntüyü durdurup o şekilde görüntüyü veriyor dikkat edin, bunu çok yapmaya başladılar!), sonra yine bir ofsayt ama anlam veremedim bunların sebebini. İlk yarıda ofsaytlık bir pozisyonumuz olmadı ama olsa idi eminim çok net tespit edilirdi bunlar!

Orta hakeme gelince, Premier Lig tadında maç yönetmek istiyorsun ama net çekmeye sarı kart vermiyorsun! Vereceksin kardeşim, vereceksin ki iyi hakem olasın!

Ben gerçekten merak ediyorum Bekir, Meireles, Bruno Alves niye kırmızı kart yediler geçen yıl? Rakibin göğüs bölgesine ayak tabanı ile sert müdahaleden dolayı yemediler mi? Bugün Pedriel’in Gökhan Gönül’e yaptığı şey ne idi? Geçen hafta hakeza, bu hafta aynı şekilde. Ama hakemin yorumudur ve sert olmadığını düşünüyordur saygı duyarım. Verdiği kırmızı kartta da sonuna kadar haklı idi. Genel olarak bana göre “Maça etki etmediği sürece 10 kararından 8 i doğru ise hakem iyidir” kuralı vardır. Bugün hakem de söylediğim gibi idi ve 10 üzerinden 9 verdim ancak 4 ofsaytı kaldırmayan yan hakeme notum 1! Yani bunu uzatmak ya da hakem şunu şöyle yapsaydı böyle olurdu demenin anlamı yok. Bazı faul kararlarında hatalı idi ama dediğim gibi 10 karardan en az 8 i doğru ise çok iyi yönetmiştir maçı.

PERŞEMBE NE OLACAK?

Yine bugünki 11 ile çıkarız ve maçın ilk 30 dakikası gol bulmaya çalışırız ancak savunmaya da çok aşırı önem veririz gibi geliyor bana.  

Ancak benim bu takıma öngördüğüm o ki ilk 30 dakika içinde ilk golü bulduğumuz her  maçta, geriye yaslanmadığımız müddetçe favoriyiz. Bugünkü maçı bir kenara bırakıp Perşembe günü takım eğer bugünkü gibi oynar ve biraz da üstüne katarsa hem ilk maçın intikamını hem turu alıp geliriz. Celtic maçında ise taraftar şölen havasında bir maç izler ve takım  da o maça çok daha rahat çıkar.

NANİ VE VAN PERSİE “ÖLMÜŞ” DİYENLERE

Nani’nin ligde takıma katkısı 4 GOL, 3 ASİST!

Van Persie’nin takıma katkısı 5 GOL, 1 ASİST!

Lütfen ama lütfen, Alper’in de öldüğünü, bugün 2 asist yapan Topal’ın da öldüğünü, sağ kanadı OTOBAN KANADI yapan Gökhan Gönül’ün de  öldüğünü, yedek kala kala pas tutan Hasan Ali’nin de öldüğünü, geçen yıl İsmail Kartal ile yıldızı barışmayan Diego’nun da öldüğünü ve daha nice oyuncumuzun öldüğünü de yazın. Malum “BİZ 1 ÖLÜR 1000 DİRİLİRİZ”

Perşembe zaferde görüşmek üzere, bu arada maçın TRT’den şifresiz yayınlanacağı söyleniyor. Bilgiyi teyit etme fırsatım olmadı ama umarım öyle olur ve Perşembe zafer sonrası görüşürüz.

En Son Haberler
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Fenerbahçe, turu İstanbul'a bıraktı
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Olympiakos
18.04.2024 | 22:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol