Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Futbolu Bilmeyen Adam
Futbolu Bilmeyen Adam
09.11.2015

Futbol 100 yılı aşkın süredir oynanıp seviliyor ise bunun yegane sebebi seyir zevki vermesi , heyecan hissettirmesi ve sonucu sürprizlere açık olmasıdır. Ama üzülerek söylüyorum ki bu sene bizim oynadığımız oyunun adı asla futbol olamaz. Pazar akşamüstü 17.00-18.50 saatleri arasında maçı izleyenler adına gerçekten üzülüyorum .

Kabul etmek gerekir ki defansif oyun anlayışı da bir taktiktir . Bu anlayış ile turnuvalar , şampiyonalar kazanılabilir.Elemeli sistemlerde bazı başarılar yakalanabilir.Örnek mi? 2004’te tüm turnuva defans yapıp şampiyon olan YUNANİSTAN gibi. Ama şampiyon da olsanız kimse sizin en iyisi olduğunuzu düşünmez . LİG usulü oynanan şampiyonalarda ise defansif futbol sizi asla şampiyon yapmaz anca orta sıralarda tutmaya yeter . Çünkü her maç 3 puan değerindedir ve beraberlikler sizi hedeften uzaklaştırır .Birisi Pereira’ya bu takımın BÜYÜK bir takım olduğunu çıkıp anlatsın lütfen . Real Madrid , Barcelona , ManU , PSG , Bayern ,AJAX vs gibi takımlar büyük takımlardır ve her maça kazanmak için çıkıp pozisyonlar bulurlar ve tüm oyun sistemlerini kalelerinde gol görmeme üzerine asla planlamazlar.

Sene başı göze hoş gelen futbol söylemlerini 3 yesek 4 atacağız nidaları ile süsleyen , altına da seyirci oynadığımız futboldan zevk alacak imzası atan PEREIRA …Hayatımda bugüne dek izlediğim en defansif anlayışlı FENERBAHÇE’yi yarattı . Maç sonu da kalemizde pozisyon vermedik diye konuşacak kadar yüzsüzleşti. Sormazlar mı adama ? peki sen kaç pozisyon buldun diye ? Düşünsenize KADIKÖY’de ilk yarı bitiyor.Kalemize dahi gelemeyen bir rakibe karşı tek şut çekemeden düdük çalıyor ve tüm stad takımı yuhluyor ! bundan biz utanıyoruz ama sanırım kendisi UTANMIYOR .

Artık satın alırken komisyon aldığına kesin inandığım DE SOUZA sevdasından lütfen vazgeç . M.Topal sakat olur cezalı olur , yerine DE SOUZA’yı düşünürsün anlarım ama aksi hiçbir durumda bana kimse TOPAL-DE SOUZA gibi bir orta saha ikilisini izah edemez . Şu takımda M.Topal’ı KJAER –ALVES ikilisinin arasına sokup 5 li defans oynamayı bırak . Korkmaktan vazgeç . Ben eminim ki başta VOLKAN, CANER, TOPAL, VAN PERSIE, VOLKAN ŞEN olmak üzere çoğu futbolcu seni sevmiyor daha da acısı senin futbol bilgine inanmıyor . Şimdilerde popüler bir lig tv programı var ‘’QUIZ’’ diye emin olun 1-2 yıl içinde o programda sorulan –EN KÖTÜ TEKNİK ADAM ? sorusunun cevabı maalesef ki PEREIRA olacak .

1-0 lık skorlarla kazandığımız son 3 maça bakalım. Derbi hariç 3 maçı da ( KAYSERİ-OSMANLI-KONYA) bir gol atarak kazandık ve oturup izleyin gol hariç gol pozisyonumuz var mıydı araştırın ? inanın yok! VAN PERSIE frikiği , klasik ALPER şutu ve dün de boş kaleye FERNANDAO dokunuşu hariç ahh o da kaçar mı demedik.Heyecanlanıp yerimizden fırlamadık . Böyle gitmez !

Maçta koca 45 dakika dökülmüşüz ve sen VAN PERSIE’yi adeta yok etmek , taraftar gözünde itibarını bitirmek için yine sağ açık oynatmaya devam etmişsin. Üstelik MARKOVİÇ sakatken , NANI ve VOLKAN ŞEN’i yedek oturtarak . Ya neresinden tutsam elimde kalıyor . İnanın bu kadar kötü bir futbol adamı daha önce hiç görmedim. İkinci yarı gol lazım sen VAN PERSIE’yi oyundan alıyorsun ve oyun sıkışsa , kötü gitse kulübende başka bir forvetin yok .Ayrıca NANİ ve VOLKAN ile oynama şansını da adamın elinden alıyorsun.Arkadaşlar bu adamları TÜRKİYE’ye getirmek için bir yerlerimizi yırtıyoruz sonra da egosuna yenilen 3 kuruşluk hocalar yüzünden faydalanamayıp yolarlı ayırıyoruz. ORTEGA’yı yedek bırakan LORANT , ANELKA’yı sağ açık oynatan DAUM’dan sonra şimdi de VAN PERSIE’den sağ açık düşünen bir adam ile karşı karşıyayız . Futboldan anlamayan bazı kesimler FERNANDAO-VAN PERSIE ilk 11 de gördüğü zaman bizi çift forvet oynuyor sanıyor ya şu ana dek asla öyle bir sistemle sahaya çıkmadık ve bu hoca ile çıkacak gibi de durmuyoruz .

Dün 2. Yarı özellikle VOLKAN’ın kattığı hareketlilik ve istekle azıcık da olsa canlanan FENERBAHÇE , yedek kalmasına çok üzüldüğüm HASAN ALİ’nin kişisel becerisi ile AMSTERDAM’da yapamadığını bu kez yapan FERNANDAO ile maçı kazanmayı başardı . Dün o gol FERNANDAO’nun hanesine yazıldı ama benim gözümde o gol HASAN ALİ’nindir. Takım defans olarak daha iyi bir görüntü çiziyor kabul ama o kadar defansif oynuyoruz ki az adamla yakalanmayan , hücuma toplu çıkmayan , 2 ön liberosu da sadece savaşçı olan bir ekipten zaten bunu beklememek abes olur . Dün 2.yarıda DE SOUZA çıktıktan sonra herkes M.Topal’ın orada tek başına çok daha iyi oynadığını eminim görmüştür . Benim olağanüstü koşu performansı , top alışverişindeki başarı ,sırtı dönük top alma yeteneği ile TOPAL’ın yanında oynayacak bir numaralı adayım DIEGO’dur . Oğuzhan’ın , Selçuk’un , Bilal’in o bölgede oynadığını düşününce DIEGO bu bölgede aslanlar gibi oynar diyorum.Ölüsü DE SOUZA’dan daha çok iş yapar inanın . Ozan Tufan ,Meireles de 2. Ve 3. alternatifler olurlar .

Uzun lafın kısası bu hoca ile yolları ayırmadığımız her hafta şampiyonluk umudum daha da azalıyor . Temmuzda ilk maçtan sonra yazdığımda benle dalga geçenler şimdi bu hocaya küfürler ederken biz hala aynı yerimizdeyiz . Geçen sene beğenmediğimiz İSMAİL HOCA ile kurşunlanan bu takım , rakipleri kollanan bu takım . Ligin en çok gol pozisyonuna giren , korner atan , topla oynayan , şut çeken , topa sahip olan , pas yapan ve gol kaçıran takımıydı . Bu sene ise tarihte şu ana kadar en az gol attığımız sezonu yaşıyoruz . Takımda herkes geri gitmiş durumda . Nani geriledi . Fernandao öyle . Van Persie küskün , moralsiz . Caner ,M.Topal geçen senenin çok uzağındalar . Artık lütfen bu takıma sahip çık BAŞKAN . Çünkü bu Portekizli çekip gidecek.Parasını tazminatını cebine atıp buralardan göçecek .Ve başarısızlık senin boynuna asılı kalacak .

Bizler ligde 13 puan fark yapıp, Nisanda şampiyon olup,Temmuzda kovduğun ERSUN YANAL ‘ı görmüş kişiler olarak , böyle rezalet bir futbola bizi mahkum edip gol sevincini bile o küçük top toplayıcı çocuğu şovuna alet ederek kutlayan FUTBOL CAHİLİ bu Portekizliyi artık kovmanı sabırsızlıkla bekliyoruz.

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol