Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Yine Umutlandık Ama Konya Maçını Bekleyin!
Yine Umutlandık Ama Konya Maçını Bekleyin!
05.11.2015

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki milyonlarca kişinin asgari ücretle çalıştığı, on milyonlarca kişinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı güzelim ülkemde bir tek zevkimiz Fenerbahçe var ancak bu zevki de evinde izlemek için maaşından önemli bir kısmı vermen gerekli sanırım! Hazırlık maçları bir kanalda, lig maçları başka kanalda, Avrupa maçları daha daha başka bir kanalda! Sorması ayıp da kimse buna dur demeyecek mi? Yazıktır, günahtır! Hiç olmazsa tüm maçları aynı platforma alın fiyatı da şöyle 30-40 düzeyine getirin de insanlar maç izlesinler. Gerçekten de artık birinin buna dur demesi lazım. Ayrıca şu şifreleme işini de anlamıyorum. Adamlar bir dizi yapıyorlar bölüm başı oyunculara sadece 2 Milyon TL dağıtıyorlar, daha bunun set ekibi var, çekim maliyeti var vs derken bu işten karlı çıkıyorlar. Anlamıyorum şu maçlar şifresiz kanaldan verildiği zaman zarar mı ediyor bu insanlar?

Futbola gelince, açıkçası bende sizler gibi televizyondan seyredemedim maçı. Özellikle ilk yarıyı pek izleyemedim. Ancak ikinci yarıda özellikle Volkan Şen’in oyuna girdiği dakikalar için bir şey söylemek istiyorum “4-0 bitecek maç 0-0 bitti”. Maalesef kaçan goller, son vuruşlardaki başarısızlık, düşülen 5 ofsayt, Ajax karşısında üstün oynamanız, avantajlı olduğunuz halde buradan galibiyet çıkartıp gruptan çıkmayı neredeyse garantilemek varken giden 2 puana üzülmek lazım. Fakaaaat! Zor günler geçiren ve eleştiri okları üzerinde olan bir takımdan ben bunu beklemiyordum açıkçası! Kesinlikle mantığım beraberliği dahi kabul etmiyordu, kesin yeniliriz diyordum fakat bugünkü futbol yine umutlandırdı beni. Ancak konuşmak için erken. Pazar saat 17.00 da Konyaspor maçı ile birlikte göreceğiz ki Pereira’nın dün “Söz verdiği” takımı göreceğimizi söylemesi (sanırım 6. Kez söylüyor) biraz inandırmıştı ancak bugün sanki 10 üzerinden 5 derece dediğini yaptı gibi. Pozisyonlar ürettik, pozisyon vermedik, akıllı oynadık, çok top kaptık ve gördüğüm o ki hafta içi bu takıma kondisyon yüklenmiş! Van Persie bazen yürüyecek halde değilken bugün pek çok kez hücum presi sergiledi.

Maçla ilgili şunu da eklemek istiyorum; Daha doğrusu ayak oyunları ile ilgili! Yetmedi mi UEFA bize çektirdiklerin? Her kurada en zor takımı bilerek çıkartman? Bizi şikayet edenlere en kolay rakipleri ve avantajlı! Hakemleri vermen yetmedi mi? Hadi Celtic maçına Kazak, Özbek hakem ata, diyeceğim ki öyle denk gelmiş! Bu nedir yahu! Ajax Yahudilerin kurduğu bir kulüp ve maça İsrailli bir hakem atanıyor! Yetmez gibi ajax taraftarı maç öncesinde Hollanda sokaklarına “Ajaxın Yahudileri Feneri öldürecek” gibi sözler yazıyor ve taraftarımızı kışkırtıyor ama sonucunda ise 1 puan alıp gruptan çıkmayı sürprizler ötesine taşıyor. Üstelik bu fikstür avantajı elimizde iken gerçekten de Ajax artık gruptan çıkamaz diyebiliriz. Ben açıkçası gruptan çıkmayı garantileyen Molde ile maçımız sonrasında gruptan çıkmayı garantileyeceğimizi düşünüyorum. 26 Kasım da oynanacak maç kader maçımız olacak hem de intikam maçı. Ayrıca Molde’nin bizim maçta öyle herkesin beklediği gibi yedeklerle çıkmayacağını düşünüyorum. O yüzden yüksek disiplin ile maça çıkmalı ve galip gelip işi bitimeli, Celtic maçında taraftara şölen yapmalıyız…

Ayrıca eminim “Fernandao o golü atmalıydı” gibi sözler söyleyenler olacak ama pozisyon ofsayt, zaten ofsayt olmasa da Nani’ye üfürükten kart gösteren hakem eminim o golü iptal ederdi!

Maçla ilgili iki tane yorumu da eklemek istiyorum;

Önder Özen: “Bugün Fenerbahçe’yi eleştirenler gitsin önce futbol dersi alsın. Ben maçı canlı izledim. Ajax gibi takım kendi evinde 50 bin taraftarı önünde Fenerbahçe’ye karşı top oynayamadı. Helal olsun çok değerli bir puan aldık.”

Güntekin Onay: “Bugün isteyen ve oynayan Fenerbahçe vardı. Ben birkaç kere bu stada Ajax’ın maçlarına şahit olmuştum. Psikolojik ve teknik bir baskısı olan deplasman burası. Bence Fenerbahçe avantajlı bir puan kazandı. Tebrik ediyorum.”

Son olarak da orta sahayı Konya maçında Ozan-Topal-Diego yapıp sahaya çıkar ve kanatlarda da bu formları ile Alper ve Volkan’ı oynatırsak 2 golden fazla atamayan takımımız bunu kıracaktır diye düşünüyorum. Bugünkü formu ile de 11 e oynamayı ne kadar hak ettiğini ve Markovic’in 1 deparına bu kadar heyecanlanan ve Markovic fanatiği olan isimleri Volkan’a da aynı duyguları beslemeye davet ediyorum. Bu çocuk kesinlikle çok ama çok yetenekli ve üstünde durulması gereken bir isim. Konya maçı sonrası görüşmek üzere…

En Son Haberler
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Fenerbahçe'de Fred varsa sorun yok
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol