Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Başlığını Siz Belirleyin
Başlığını Siz Belirleyin
25.10.2015

Kayserispor maçının ardından herkes eleştirirken ben nasıl savunduysam bugün belki taraftarın yarısı “Tek kale oynadık” deyip savunacakken ben yerden yere vuracağım bir kere peşinen söyleyeyim. Çünkü benim buna hakkım var ve söyleyeceğim sözler sadece doğrular olacaktır!

Şimdi sormak istiyorum;

Ne demek ya dün başkanın da söylediği gibi “Ayakları titreyen” bir takıma karşı 1-0 ı çok büyük bir başarı gibi görüp oyunu 1-0 dan sonra bırakmak, rölantiye almak!

Ne demek ya 16 yıllık psikolojik üstünlüğe rağmen şunları şuradan 1 puanla göndermek!

Ne demek ya bugün çok etkili oynayan, ara pas atan ve sahada takımımız adına en çok “top çalan, ikili mücadele kazanan” isim olan Diego’yu çıkarmak?

Ne demek ya ilk yarı sahada yürüyen ve kaprislerinden midir bilmem ancak top oynamak adına hiçbir şey yapmayan Van Persie’yi 60. Dakika sahada tutmak?

Ne demek ya sakatlıktan yeni kurtulmuş Meireles’i kahraman yapma çabası ve oyuna alma telaşı?

Ne demek ya Nani’yi, Markovic’i bu kadar etkisiz kullanmak?

Ne demek ya sahada varlığı yokluğu belirsiz Josep De Souza’yı sahada maç bitene kadar tutmak, kötü gününde olacak her oyuncuya bir nevi mesaj vermek?

Son bir sorum var ki o da; Ne demek ya Ersun Yanal gibi taraftarın tam da istediği futbolu oynayan teknik direktörü KOVMAK!

Ben söyleyeyim mi; Rahat battı rahat!

Oyuncu efendiler bugün 60. Dakikadan sonra ortada yoklar. Koşma yok, isabetli orta yok, pres yok, alan daraltma yok, rakibe baskı yok, hiçbir şey yok. Neden? Çünkü Ersun Yanal gibi kondisyon yükleyen bir teknik adam yok başlarında. Kaba tabirle pestillerini çıkartan biri yok kovduracakları! İddia ediyorum Ersun Yanal döneminde ortalama olarak 10 üzerinden 9 saysak kondisyonları Pereira ile 4 hatta 3!

Diğer bir konu da defansif oynayıp defans yapamamak! Yahu geçen gün eleştirdiğim şeyde adamlar haklı imiş. 10 kişi savunma yapıyormuşuz daha doğrusu yapamıyormuşuz! Yahu Van Persie bile hücum presi yapmıyor ilerde ki az baskı uygulansa çok top kazanırdık çok hele skor 1-0 dan sonra! Bir tek Diego hücum presi yapıyor, rakibe oyun kurdurtmuyor,koşuyor, basıyor, top kapıyor, gol atıyor ve hakiki manada defansif de oynuyor ama oyundan alınıyor. Kısacası Pereira ya bu işten anlamıyor ya da…

Caner ve Gökhan bu maç gitti geldi ama boş gitti geldi! Nani piyasada yok neredeyse savunmaya yardım etmekten daha doğrusu yardıma çalışmaktan, Markovic aynı ve Markovic’i iddia ediyorum “En kötü kullanan teknik adam” ödülünü alacaktır Pereira! Umarım 2. Yarı Liverpool oyuncusunu geri alır da böyle bir yetenek mahvolmaz daha çok!

Yediğimiz gol dışında rakibin hiçbir atağı yok evet ama sormakta fayda var “Bizim neyimiz var?” Kandırmayalım kendimizi, doğru dürüst hiçbir şeyimiz yok. Kaleciyle karşı karşıya kalıp kaçırdığımız gol falan yok! Markovic’in 2. Yarı bir vuruşu var ki ceza sahası çizgisi civarında, eğer bu çocuk iyi kullanılsa bugün alır topu gider yerden bırakır atardı golü ama yok. Kendine inanan yok koskoca takımda. Aslında tam da sorun bu. Şut çeken yok, pozisyona giren yok, gol atarım diyen yok, atak yok, pozisyon yok sadece şutlar var ve rakibe oyun oynatmama çabası var! Sadece Van Persie ile Pereira arasındaki gelişmeleri izleyen bir takım var.

PEREİRA ASLA İSTİFA ETMEYECEK!

Çok iddialı bir söz söylüyorum ve emin olun takım tazminatını vermedikçe Pereira bırakmayacaktır ve 1 hafta iyi, 1 hafta kötü bir futbol izletip bizleri böyle çıldırtmaya devam edecektir. Tazminatının bazı söylentilere göre 3 Milyon Euro olduğu söyleniyor ama yazıktır yahu bu kadar kariyersiz bir hocaya 3 Milyon euro ne demek?

ŞU KADRO DAUM’UN, ERSUN YANAL’IN ELİNDE OLSA!

Daum Nobre’yi golcü yaptı, Aurelio’yu ön libero yaptı, yapmadı mı? Takır takır top oynatmadı mı takıma? Alex ile sorunu oldu mu? Tuncay ile oldu mu? Kapris yaptı mı?

Ersun Yanal dediğin adam Emenike adlı kovduğumuz futbolcuyu avrupanın transfer gözdesi yaptı, Sow desen öyle, Kuyt’u tekrar diriltti, Gökhan Gönül yaşlandı diyenleri susturdu, Caner Erkin’i VAZGEÇİLMEZ yaptı. Yapmadı mı?

Bugün iddia ediyorum Daum ya da Ersun Yanal gelsin taktik direk 4-1-3-2 ye dönecektir ancak adam akıllı bir şekilde ve hücumcu bir şekilde! Böyle yalvara yalvara maçlar bitmeyecektir! Van Persie efendi Bebek’te yürüyor gibi yürümeyecektir sahada. Josep De Souza kaçak oynamayacaktır, Meireles bu haliyle 18 e giremeyecektir, Ba böyle iken Alves kadroya giremeyecektir. Fakat bu imkansız! Aziz Yıldırım’da bu “İstikrar” merakı oldukça 1 sezon daha heba olup gidecektir.

UMUDUM NEDEN AZALDI?

Umudumun azalma sebebi bugünkü sonuç değil aslında genel manada maçlarımız ve skorları!

“9 haftada bir takım hiçbir takıma 3 gol atamaz mı?” Soruyorum sizlere Eskişehirspor maçı hariç 2 farkla kazandığımız maç var mı ligde? Avutmayalım kendimizi ve kimseyi kandırmayalım, bu hoca bu işten ANLAMIYOR ve BECEREMİYOR!

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Pereira basın toplantısında “Biz çok iyi oynadık, şanssız bir gol yedik” deyip sıyrılacak(dedi de seyirciyi öveceğini söylemeyi unuttum onu da yapıyor her maç sonrası). Sonra “Sorumluluk bana ait, bunu telafi edeceğiz” diyecek ve hepimiz inanacağız. Sonra Perşembe günü Osmanlıspor karşısında 1-0 öne geçeceğiz ve yine 1-0 ı koruyalım deyip puan kaybedeceğiz, hepimiz istifa beklerken yine aynı şeyler söylenecek ve döngü yine devam…

Benim naçizane fikrim o ki bugün şu dakika şu takıma bir “Azizsilin” yapıldı yapıldı, yapılmazsa ilk devre bitiminde liderin 8-9 puan gerisinde ligi bitiririz ve devre arasından sonra ligin en iyi topunu da oynasak işe yaramaz! Ya da oyuncular artık elini taşın altına koyup ne gerekiyorsa kendiliğinden yapacaklar ya da bizler kanser olmaya devam edeceğiz.

6S OYUNCULARI TİYATRO EĞİTİMİ Mİ ALIYOR?

Bildiğiniz üzere maçlar 90 dakika ve bizler Lig Tv izlemek için para ödüyoruz ancak nedense bu takımın maçlarında 90 dakika yerine 70 dakika 60 dakika izliyoruz maçları. Bugün hayali bir karakter Yasin ve Selçuk’a sanırım faul yaptı sürekli ki en az 6 şar defa kendilerini yere attılar ve Josep’in sarı kart aldığı pozisyonda ne olduysa onu da biri aktarırsa sevinirim. Aynı şekilde bu 6 kere atmanın yarısına dahi hak ettikleri sarı kartlar verilse durum çok değişik olurdu.

YARIN ANTALYASPOR KAZANACAK!

Hatırlanacağı üzere Bjk derbisine çıktığımızda çok avantajlı idik ancak hakem hatalarının çok olduğu bir maç oldu ve zirveden indirildik. Oysa o gün o maçı kazansak bugün de şu maçı alsak 9 puan fark olacaktı ancak bu olmadı. Yarın da “Lig heyecanının sürmesi ve yayın gelirlerinin yüksek olması” adına Bjk kazanırsa puan farkı 5 olacağı için ülkeye zararı dokunacaktır bu yüzden Antalyaspor’un bir şekilde kazanacağını düşünüyorum…

ŞAMPİYONLUK VE UEFA TAHMİNİM!

Asla ama asla şampiyon olamayacağız. Hatta 3. Dahi olamayacağız bu futbolla. Hatta bu futbol 2 gömlek üste de çıksa yine durum aynı olacak. Çünkü 60. Dakikalardan sonra orta olmayan bir takım, üretemeyen, pozisyona giremeyen bir takım, 1-0 ı korumayı marifet sanan bir takım FENERBAHÇE olamaz!

Uefa da Ajax’ın evinde kesinlikle mağlup olacağız tarihinin belki de en kötü Ajax’ına. Çünkü sahamızdaki maç da aynı bu maç gibiydi! Tek eksikleri golleri idi yoksa 2 maçta kopya idi. Bir de o maçta 60 dan sonra çökmedi takım 90’a kadar. Biz o gruptan da çıksak dahi bir adım dahi ilerleyemeyiz…

Umarım yarın çok geç olmaz her şey için…

En Son Haberler
Ali Koç: "Türk futbol tarihi daha aşağılık bir sezon yaşamamıştır"
Kulüpler Birliği'nden Ali Koç kararı
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol