Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 DOĞRU OYUN!!
DOĞRU OYUN!!
22.10.2015

Baştan söyliyim, her ne kadar beğenmeyenler olsa da Fenerbahçe'yi şampiyon yapacak doğru oyun budur. Tabi yakalanan fırsatların daha erken değerlendirilmesi şartıyla!!

Aslına bakarsanız Pereira'nın Porto ve Olympiakos yıllarında oynattığı oyunda buydu. Porto'da kazandığı iki şampiyonlukta da Olympiakos'a yarım sezonda getirdiği şampiyonlukta da ligin en çok atanı ama aynı zamanda en az yiyeniydi. Az yeme konusunda problem yok, Ajax'a bile pozisyon vermediysek bugün, anadolu takımlarına karşı daha etkili olur bu oyun. Asıl problem atmakta. Her ne kadar maç 1-0 bitse de özellikle maçın başında kaçırılan pozisyonlar gol olsa, maç sonu yerden yere vuranlar şuan methiyeler diziyordu Pereira'ya. Dediğim gibi, Pereira takımın son vuruş problemini çözüp bu oyun planında ısrarcı olması lazım çünkü doğrusu bu..

Maça gelecek olursak, herşeyden önce Pereira'nın planı çok netti. Hücumdayken herkes topu bi şekilde kanada gönderiyordu, oradan da solda Caner, Nani ikilisiyle sağda Gökhan, Markoviç ikilisiyke hücum şekilleniyordu. Savunmada ise top kaptırıldığı anda herkes hızlı bir şekilde topun arkasına geçiyor ve özellikle Josef ve Topal'ın önde şok baskısıyla Ajax'ın top yapmasını engelliyor ve kapacağımız toplarla pozisyona girmeye çalışıyorduk. Nitekim bu plan sayesinde Ajax'a ilk yarı hiç pozisyon vermediğimiz gibi, 33. dakika da kaleye atılan şut sayımız 9'du. Bu da bu sezonun bizim açımızdan rekoruydu. Ama ya son pasta yada son vuruştaki hatalar yüzünden bu şutlardan gol çıkartamadık. İlk yarı bir gol atabilsek ikinci yarı daha enteresan bir oyun seyredebilirdik. Çünkü savunma anlayışını hiç bozmayan bir Ajax'a karşı bile kaptığımız toplarla pozisyon bulurken, açılmış bir savunmaya karşı neler olurdu siz düşünün.

İkinci yarı başladığında, aynı planda ısrar ediyordu Pereira ama dakikalar ilerledikçe takımın kondüsyonu kötü olduğu için baskı noktasında eksik kaldık. Bu dakikalarda pozisyon vermeme sebebimiz savunma da ki kademe anlayışımızdı. Oyuncu değişiklikleri planın devam etmesi açısından doğruydu. Ama tercih bakımından Alper girecekse eğer Markoviç değilde Nani'nin çıkmasını tercih ederdim. Çünkü zaten sakat olan Portekizli, yorgunluğunda etkisiyke oyundan düşmüştü. Ozan'ın yerine de Uygar'ı tercih ederdim ama maalesef kadroda yoktu genç oyuncu. Bütün bu doğru plan ve doğru oyun acaba sonuç vermeyecek mi derken tıpkı Celtic maçında olduğu gibi nam-ı değer psikopat sahneye çıktı ve Fenerbahçe'ye Avrupa Ligi için can suyu verdi. Bu can suyuyla bundan sonrasına tutunmak Pereira'nın işi..

Maçın adamı net bir şekilde Ba'ydı bütün kademelere girdi, rakibe hamle şansı vermedi, arkasına adam kaçırmadı ve Kjaer'le iyi bir ikili oldular. Uzun zamandır gördüğüm en iyi stoper performansıydı. Bir parantez de Ozan'a açmak istiyorum ama olumsuz olarak. Ozan acaba Fenerbahçe'de parlayabilir mi? Diye düşünenlerdendim ama kötü oynar diye değil Pereira şans vermez diye düşünmüştüm. Ama o kadar çok yanılttı ki beni. Pereira, Ozan'a haddinden fazla şans veriyor ama Ozan net bir şekilde Fenerbahçe formasını taşıyamıyor, armanın büyüklüğü altında eziliyor. Umarım bu son şanslarını iyi değerlendirir, yoksa ilerde bu fırsatları çok arayacak...

Not: Hafta sonundaki Galatasaray maçında, solda Caner, Nani sağda Gökhan, Markoviç ikilisiyle oynarsak maç bizim için erken kopabilir. Çünkü Galatasaray'ın özellikle kanat akınlarını savunma konusunda zaafları var. Eğer dediğim gibi olursa bende pazar akşamı FENER KANATLANDIRIR başlığıyla yazımı sizlere sunarım!!!

En Son Haberler
Kulüpler Birliği'nden Ali Koç kararı
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol