Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 OLAN VAR OLMAYAN VAR , KISKANIRLAR …
OLAN VAR OLMAYAN VAR , KISKANIRLAR …
21.09.2015

Perşembe günkü hayal kırıklığı sonrası henüz 72 saat geçmeden ligin dişli ekiplerinden Bursaspor karşısına çıktı Fenerbahçe .Molde hezimetinin faturası Fabiano’yu saymazsak Volkan Şen , Van Persie ve Caner’e kesilmiş , Fernandao , Markoviç ve Hasan Ali sahadaydı . Sene başındaki DIEGO’lu sistemden sakatlık sonrası kesin olarak döndüğü artık bu maçta da 4-3-3 oynayarak net belli olan Pereira’nın Diego sakatlıktan döndüğünde ne yapacağı şimdilik tam anlamıyla muamma .

Fenerbahçe fizik olarak diri olduğu anlarda Bursaspor karşısında üstün olan taraf olsa da pozisyon bulmaktaki zorluk devam ediyor . Lige hücum futbolu , bol gol , göze hoş gelen ve taraftarı heyecanlandıracak futbol parolası ile giren PEREIRA şimdilik sizi bilmem ama benim için tam manasıyla sükut-u hayal oldu . Ligde liderlik ve 5 maçta alınan 13 puan sene başı için tabelaya bakacak olursak pekala iyi gözükse de futbol olarak tatmin edicilikten uzak oyun ve Avrupa’daki başarısız sonuçlar içimizde hala soru işareti olarak kalmakta .

Pereira ‘nın en büyük şansı RVP ve NANI gibi 2 yıldıza sahip olması . Maça gelmeden önce şunu söylemek isterim ; iyi ki NANI’miz var .İstekli oyunu , sorumluluk alması , maçtaki diri görüntüsü , sahaya varını yoğunu ortaya koyması bir yana attığı goller ve asistler ile sezonun açık ara en iyisi . Dün yanına , daha 1 yıl önce Liverpool’un 25 Milyon Euro ödeyerek transfer ettiği MARKOVİÇ de eklenince 3’lü hücum hattımızın 2 kanadı sene başından beri ilk kez işledi ve maçtaki gelecek adına en olumlu nokta da bu oldu .Markoviç ve Nani böyle oynadıkları müddetçe asla kesilmezler . Fernandao dün S.Aziz’le boğuşmaktan pozisyon bulamazken yine de hücumda arkadaşlarını rahatlatan isim oldu .Ben hala ROBIN VAN PERSIE’nin takıma dahil olmasının şart olduğunu düşünenlerdenim . Fernandao gayet başarılı ama onun şanssızlığı VAN PERSIE ile aynı takımda yer alıyor olması . Gün gelir 4-4-2 oynarsın veya maç sıkıştığında maç içinde 2 forvete dönersin o zaman 2 forvetin de sahada olur ama şu anki sistemde , kulüp tarihinde takıma gelmiş belki de en önemli 4-5 isimden biri olan VAN PERSIE’yi kullanamamak ve küstürmek aptallıktan başka bir şey değildir.

Geçen sezondan 7 önemli as oyuncusunu kaybeden Bursaspor yeni bir yapılanma içinde , iyi oyunculardan kurulu ama hazır olamayan bir takım görüntüsündeler . Bununda zorluğu çekmekteler . Fenerbahçe de yeni yapılanma içinde olsa da dün sahada maçı hak eden taraftı . Dün özellikle öyle iyi bir Hasan Ali izledim ki bir Caner Erkin hayranı olarak bunu söyleyebiliyorsam ,Caner’in işi bu hafta 11 de başlama konusunda gerçekten zor. Golde asistten önce müthiş zekası ve topu çekişi ile reklam panolarına yolladığı Sercan’ın bugün uyandığındaki psikolojisini inanın merak ediyorum . Van Persie topa iyi vuramadı , kötü vurdu gibi saçma yorumlar yapanlar olacaktır ama hayır tam da gerektiği gibi , kaleciyi çaresiz bırakırcasına vurdu . Ve bize 3 puanı getirdi.

Maçta gerçekten rezalet bir hakem yönetimi izledik . Markoviç’e yapılan penaltıyı hadi çalmadın , atladın diyelim ama gözünün 2 metre önünde topu mopu bırakıp direk UYGAR’ı 2 eliyle birden iten Serdar Aziz’in pozisyonuna penaltı çalmayan hakem düdüğü hak etmiyor demektir . Fernandao’nun ayağa bastığı pozisyonda SARIyı , Nani’nin aşil tendonuna arkadan yapılan sert ve sakatlayıcı harekette de KIRMIZIyı atlayan hakeme yine de TRABZON bölgesi hakemi olması dolayısı ile önyargılı değil futbolu ve hakemliği bilmiyor diye iyi niyetli yaklaşmayı tercih ediyorum .

Uzun lafın kısası haftaya bir derbi mücadelesine tanık olacağız . Yıllardır süregelen DERBİ KRALI Fenerbahçe geleneği devam mı edecek yoksa yeni oyun planı ve sistemi ile tamamen farklı bir derbi mi izleyeceğiz bunu bu Pazar göreceğiz. En kötü gününde bile sakin , akılcı , ayağa pas yapan ve tecrübe kokan futbolu ile uzun yıllardır derbilerde rakiplerine karşı üstünlüğü açık ara ele geçiren FENERBAHÇE bu sistemle ilk kez bir derbiye çıkacak . Bu maçta alınacak galibiyet çok önemli. Sadece 3 puan değil , kazanılacak olan özgüven ve moral ile devam eden liderlik belki de şampiyonluk yolunda atılmış ilk büyük adım olacaktır .Yeter ki PEREIRA fantezi yapmasın , rakibi iyi analiz etsin ve derbilerde asıl önemli olanın SAKİN ve AKILCI oyun olduğunu bilsin .

Not : Türk Futbolunda en güzel tatlardan biriydi vapura binip İNÖNÜ deplasmanına gitmek . Rakibe göre sayıca çok az da olsan takımın için gırtlağın yırtılırcasına bağırmak . Sadece bizi değil 3 büyüklerin tüm taraftarlarını bu özgürlükten mahrum eden ve deplasman yasağı gibi aptalca bir yasak uygulayan tüm yetkililerin bu kararı tekrar gözden geçirmelerini bekliyorum .

MAÇIN 3 ADAMI : Luis NANI , Robin Van Persie , Hasan Ali Kaldırım

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol