Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 ACEMİ SÜRÜCÜYE VERİLMİŞ PORSCHE MİSALİ
ACEMİ SÜRÜCÜYE VERİLMİŞ PORSCHE MİSALİ
18.09.2015

Dün geceki zavallı oyundan sonra daha önceki aldığımız galibiyetler akabinde yazdıklarımdan farklı bir şey yazmayacağım aslında .Yazacaklarım aynı olacak lakin bu sefer yorumda bulunanların yazdıkları değişecek. Çünkü maalesef hani bir laf vardır ‘’ Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ! ‘’ diye , işte o misal Şampiyonlar Liginden elenip ligde de kör topal galibiyetler alarak göz boyayan Fenerbahçe’yi eleştirip , gelecek parlak değil , bu sistem ve bu zihniyetle zor yorumları yaptığımızda önce futboldan anlamıyor , devamında da Fenerbahçe düşmanı lanse edildik . Varsın öyle düşünsünler biz gördüğümüzü , bildiğimizi yazmaya devam edeceğiz .

Ben maça gelmeden evvel maçta 3 gol yiyen Fabiano ‘ya değinmek istiyorum .İyi veya kötü kaleci onu sizlere bırakıyorum ama bu maçı ona yıkmak , kaybedilen 3 puandan onu suçlu bulmak futbola ihanettir . Artı nasıl VAN PERSIE,NANI gibi transferlerde alkış tutuyor isek bazı oyuncuların transferlerinde de eleştiri yapmayı unutmamamız gerek . Ben son 2 yıldır takımın defansta belkemiği olan EGEMEN giderken ALVES’in kalmasını , BA’nın alınmasını asla anlayamam. Ben FENERBAHÇE için terinin son damlasına kadar savaşan EMRE’ye , takım kaptanı değil de alelade bir oyuncu muamelesi ile veda edilip MEIRELES’in bu takımda kalmasını anlayamam .Ben defansta bu kadar zaaf varken ve Egemen ve Bekir takımdan ayrılmış ,Serdar Kesimal kadro dışı bırakılmışken oraya adam gibi bir takviye yapılmamasını anlayamam . Şimdi yapılan transferlerle hepimiz mest olduk,Yönetimin hakkını vermek gerektiği yerde de sonuna kadar verdik . Ama takım üzülerek söylüyorum bu isimlerin ve kadronun hakkını zerre kadar vermiyor .

Dün yenildiğimiz hatta ezildiğimiz MOLDE Norveç ligi yedincisi. Kale dahi almadığımız NORVEÇ liginden bahsediyorum ! Asıl üzücü nokta bu takımdan gol yemek hatta bu takıma yenilmek değil. Sahada adeta yokları oynamak .Tüm maç baskılı oynayıp , sayısız goller kaçırıp , kontra atakla gol yiyip de maç kaybedebilirsin . Ama daha 59. Dakikada skor 2-1 iken sen maçtan vazgeçersen , maçı bırakırsan işte buna İZAH bulunamaz . Bu antrenör ilk günden itibaren söylüyorum FENEREBAHÇE’yi başarıya götürecek ANTRENÖR değil . Tribünlere oynamakta başarılı , Türk insanını çözmekte başarılı , kenarda kendi kendine toplara kafa atmakta müthiş .Ben kendisinden bu başarılarını sahada oynayan takımda da göstermesini rica ediyorum . Geçen yıl durmadan eleştirdiğimiz İSMAİL HOCA’ya yapmadıkları transferleri düşünüyorum , bir de ne isterse aldıkları PEREIRA’yı . İsmail Kartal’ın suçu sanırım TÜRK PASAPORTU taşımaktı .
Maça önem göstermediğimiz aslında bir futbol takımında asla maç oynayarak yorulmayacak tek oyuncu olan KALECİ Volkan Demirel’in yerine Fabiano’yu oynatmamızdan belli idi . Biz nasıl olsa bu takımı yeneriz düşüncesi ile sıfır konsantre maça başladık . 2-3 dakikalık baskımız sonrası maç adeta kitlendi .Hiç çalışmadığımızdan ötürü dakikalar ilerledikçe düşen fizik gücümüze her geçen dakika üstünlük kuran Molde, haklı olduğu kadar gereksiz bir penaltı ile öne geçtiğinde , bu dakikadan sonra artık oynarlar herhalde diye düşündük ve öyle de oldu azıcık canlanıp maçta tek olumlu hareketi goldeki pası olan MEIRELES’in NANI ortaklığı ile golü de bulduk . 2.yarı ise hemen ilk dakika bulduğumuz pozisyon sonrası adeta kabus gibiydi . Düşünsenize temmuzda transfer olmuş VAN PERSIE gibi bir isim hala fizik olarak hazır değil . Üstüne FERNANDAO değişikliğinde takımın belki de fizik gücü en yüksek oyuncusu M.Topal’ı alıp orta sahayı da rakibe verince o dakika maç zaten bitti . Topu kapan MOLDE’liler en az 30-40 metre top sürerek kalemize akın akın geldiler . Ve bunu nasıl bizler stadyumda , TV başında izlediysek PEREIRA da aynen öyle izledi . Yazık çok yazık ! 2. Yarı sahaya bakıyorum eski günlerinden eser kalmamış CANER ! Kanatlarda etkili olduğunu evdeki ninelerimizin bildiği ama ne hikmetse forvet arkası 10 numara mevkiinde oynatılıp berbat oynayan VOLKAN ŞEN ! Futbolu resmi olarak değil ama kafa olarak bırakmış MEIRELES ! Bu adamı alıp MERT’i bıraktık yani dedirten kaleci maleci olmadığı ortada olan FABIANO ! Geçen seneki G.Saray mağlubiyetinin tek sorumlusu olduğu andan beri aslında bu takımda işi olmayan ALVES! Üst üste oynamaktan maç yorgunluğu tavan yapmış ŞENER! Ve futboldan son düdük çalmadan hiç bir şey bitmediğini çoktan unutmuş , sahada fizik olarak da kafa olarak da kaybetmiş , vazgeçmiş , sinmiş bir FENERBAHÇE …

Artık maalesef ve ne yazık ki AZİZ BAŞKAN’ın , ‘’ NE OLUYOR HOCAM ? ‘’ diye sormasının zamanıdır .

Tıpkı şampiyon yapıp ertesi sene daha ilk haftalarda kovduğu DENİZLİ ,3. kez üst üste şampiyonluğa giden DAUM , ilk sene şampiyon yapıp ertesi sene Şampiyonlar Liginde yarı finalden dönen ZICO , ligi daha nisanda ŞAMPİYON bitirip göze hoş gelen futbol oynatan ama bir sonraki seneye başlayamayan YANAL ve o bizim evladımız , arkasındayız diyip devre arası santrofor isteğini gereksiz bulduğu İSMAİL KARTAL ‘a yaptığı gibi üstelik bu defa henüz kaybedilmiş bir şey yok iken olaya el atması maalesef ama bir o kadar da gerekli olarak , artık şarttır…

Çünkü sene başı ne olursa olsun bu takım göze hoş gelen futbol oynayacak diye nidalar atan , kulüp tarihinin en şaşalı ve iyi transferlerini yaptıran , önce 4-4-2 ,4-2-4 sonra 4-2-3-1 , 4-1-4-1 şimdi de 4-3-3 oynatan takımın yıllardır sahip olduğu iyi pas , topa sahip olma , maçta her zaman sakin kalma , rakip kim olursa olsun maçtan kopmama gibi özelliklerini de yok eden bir hoca ya bir an evvel kendine ve takıma çeki düzen vermeli ya da biletini alıp evine dönmelidir .

FENERBAHÇE ehliyetini yeni almış acemi bir sürücüye verilmiş bir PORSCHE misali , henüz pert olmadan ufak tefek çizikler ve göçükler varken , trafik yoğun ve zorlu değilken önlemler almalıdır .

FENERBAHÇE için PIT STOP zamanı …

En Son Haberler
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Fenerbahçe, turu İstanbul'a bıraktı
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Olympiakos
18.04.2024 | 22:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol